Reklama

Reklama

Epizódy(5)

Svedectvo jednej epochy, ktorá ovplyvnila celý európsky kontinent. Príbeh, ktorý sa odohral a boj o prežite vo vojne, ktorú nikto nemohol vyhrať. Na začiatku štrnásteho storočia vládol Francúzsku železnou rukou legendárny kráľ Filip IV. Pekný. Zatiaľčo jeho traja synovia sú odhodlaní pokračovať v šľapajách svojho otca, jeho jediná dcéra sa vydáva za kráľa Anglicka Eduarda II. Aby si Filip mohol posinlniť svoj hospodársky a politický vplyv, musí poraziť ešte jedného významného nepriateľa, ktorý naňho môže zaútočiť v stredoveku nebývalým spôsobom. Aké nepohodlné sa mu zdajú myšlienky nielen pápeža, ale aj významného templárskeho rádu. Iba niekoľko hodín času zaberie ozbrojeným mužom uväznenie templárov. Dlhých sedem rokov trvá nerovný zápas, na konci ktorého veľký majster templárov v plameňoch na hranici vyriekne kliatbu, ktorá poznamená dejiny. Nepotrvá dlho a v Európe vypukne storočná vojna... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (40)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Na román nedám dopustiť, je síce napísaný na základe historických domnienok a nemusí to byť pravda, ale čo je dnes už isté a najmä z obdobia spred 700 rokov? A toto filmové stvárnenie bolo podľa mňa špičkové, jasné je to obmedzené v rámci interných kulís a áno, má to aj svoj divadelný „feeling“, ale mne to nevadilo, naopak, niekde tá umeleckejšia zložka mala svoj efekt. Veľmi chválim. ()

Historik 

všetky recenzie používateľa

Tohle se nepovedlo. A to po všech stránkách. Sám se divím, že jsem vydržel odsledovat všech pět dílů, navíc, když to bylo v tak nesmyslně pozdním čase. Ale chtěl jsem to vidět celé, abych to mohl spravedlivě hodnotit. Takže mohu prohlásit, že tento kulisový seriál byl toporný, ne příliš zajímavý, vlastně trochu nudný. Celkem předvídatelně jsme postupovali od jedné mrtvoly ke druhé, scéna připomínala naše inscenované pohádky. Jsem docela zklamán. 50% ()

Reklama

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Dal jsem této francouzké televizní minisérii více šancí aby předvedla své kvality. Ovšem byla to ztráta času, jelikož zde prostě a jednoduše žádné nejsou. Postavy jsou nevěrohodné, dialogy skřípou, herci většinu času pouze úděsně přehrávají, kostýmy docela ujdou, interiéry jsou nepopsatelně kýčovitě hnusné a o režisérově utkvělé představě každou exteriérovou scénu zabít nějakým sytě barevným filtrem se snad ani nemá smysl zmiňovat. Úděsný tuzemský dabing je tak již jen pověstnou "třešinkou na dortu". Jediné co by se snad dalo považovat za klad Prokletých králů je hudební složka. Seriál, který kazí jinak dobré jméno obvykle kvalitních francouzských historických minisérií... ()

lakikaki 

všetky recenzie používateľa

Po dopozeraní poslednej časti som si povedal: konečne koniec! Bolo to takmer 8 hodín nudného utrpenia. Tento seriál má veľmi veľa nedokonalostí a chýb, spomedzi nich vymenujem napríklad nekonečne dlhé úvodné titulky pred každým dielom, ktoré sú ešte nudnejšie ako samotný seriál, slabých hercov, umelé správanie sa postáv, neprirodzené dialógy a otrasné digitálne triky, ktoré sú však hojne využívané a to aj na úplne nepotrebných miestach (Prečo nevymeniť nudnú ale prirodzenú oblohu na maximálne umelé digitálne zrýchlené pohyby mrakov?). A čo ma na celom seriáli štvalo naviac bol otravný a stupídny zvuk pri takmer každom prestrihu, ktorý bol, podobne ako celý tento seriál, úplne nepotrebný. ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama