Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci vskutku ukážkovej kariéry nečaká trojhviezdičkového generála Eugena Irwina (Robert Redford) zaslúžený dôchodok, ale desať rokov za neuposlúchnutie rozkazu pri bojovej misii vo väzení, pýšiacom sa romanticky dvojzmyselným menom Castle (čo okrem známejšieho ekvivalentu „hrad“ označuje i menej poetickú „pevnosť“)! Zakrátko po príchode na toto nehostinné miesto Irwin zisťuje, že plukovník Winter (James Gandolfini) – veliteľ väznice – tu vládne železnou rukou a nevadí mu ani tvrdšie zaobchádzanie s odsúdenými. Hrdý exgenerál sa preto rozhodne spoluväzňom pomôcť v opätovnom nájdení ich hrdosti a ľudskej dôstojnosti. Tento boj na dlhé lakte však vyžaduje veľa síl - a cena, ktorú zaň všetci zúčastnení budú musieť zaplatiť, nie je zanedbateľná... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (299)

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Jerry Goldsmith: 1. The Castle ,2. Irwin Arrives ,3. The Rock Pile ,4. Get Behind The Mule ,5. Let's Go Ladies ,6. Full Alert ,7. Military Justice ,8. The Count Down ,9. Hold Them ,10. Taking Command ,11. The Flag ,12. September 11, 2001 - Theme From The Last Castle ,13. Chiseled In Stone,, ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak čo by ste priali riaditeľovi väznice, ktorý nie je schopný zachovať poriadok vo svojom teréne ani s vojenskou technikou a šachovú partiu s jedným bývalým generálom prehráva po troch predvídateľných ťahoch. Ono to zájde tak ďaleko, že celý tretí akt smele konkuruje v tej dobe populárnejšiemu Black Hawk Down. Redford a Gandolfini, ako aj Ruffalo sú obsadení absolútne presne a bez nich by to bolo o triedu slabšie. Len mi tu neviem prečo chýbal Barry Pepper, pričom jeden z riaditeľových poskokov sa naňho výrazne podobal. Robin Wright tu má asi najkratší pobyt na plátne v kariére. ()

Reklama

farmnf 

všetky recenzie používateľa

V první polovině jsem začal věřit mýtu, že Redford zase hraje v dobrém filmu. V druhé polovině jsem procitl a zjistil, že Redford hraje v naprosto šílené píčovině, která má pomoci náborovým úřadům americké armády, aby se do jejich řad přihlásilo dalších pár tisíc vymatlaných ponejvíce černých hub. Aby tedy USA mohla vyvážet do světa svoji pochybnou demokracii za výbuchů granátů. Film postrádá racionality (jsem vězeň a převezmu velení...) a salutovaní těch blbců se mi vysloveně hnusilo. Stejným idiotům s nálepkou ČSLA jsem musel salutovat 2 roky. Postřílel bych ty zmrdy raz dva tři a ke zpovědi bych rozhodně nešel. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Filmov s väzenskými vzburami nie je veľa, navyše s podobne kvalitným a osviežujúcim scenárom, dokonalým kontrujúcim duom hercov a perfektnou lokalitou. Niektoré pasáže by som vynechal, aby film nestrácal na efektívnosti a napätí, no inak sa nedá takmer nič vytknúť. Možno len malý priestor Linda a Colinsa Jr., ktorí to proste vedia a lahodia aj oku diváka. 80%. ()

UncleG odpad!

všetky recenzie používateľa

Další pohádka o uvědomělých a charakterních věžních, kteří nic nemilují víc než svátost americké vlajky. A pro těch pár hvězd a pruhů položí vrazi vlastních babiček i život. Ano, už teď je zřejmé, že bez tsunami patosu se opravdu neobejdeme. Závěrečná vězeňská vzpoura, v níž si generál Irwin zahrál na středověkého dobyvatele, ve mě vzbuzovala upřímné výbuchy smíchu. Vězni, po zuby obrnění štíty vyrobenými z jídelních táců, vytáhnou z čarovnýho kolobouku obří obléhací prak a po vzoru bratra Žižky s mohutným "urrrrrá" dobývají pevnost plukovníka Wintera, nejzlejšího člověka pod sluncem.... Pak už si jenom vzájemně zasalutujeme, někdo z nás se očistně pobleje a na Poslední pevnost můžeme s klidnem na věky zapomenout. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (8)

  • Na začátku filmu prohlásí plukovník Winter (James Gandolfini) o postavě generála Eugena Irwina (Robert Redford): „Můj bože, měli by po něm pojmenovat základnu”. Základna jménem Fort Irwin skutečně existuje a leží v Mohavské poušti. Je však pojmenována na počest generálmajora George LeRoye Irwina. (Coldrex)

Súvisiace novinky

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (viac)

Reklama

Reklama