Reklama

Reklama

Purpurové rieky

  • Česko Purpurové řeky (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Pokojné mestečko v údolí francúzskych Álp rozruší nález zavraždeného muža, ktorého telo je beštiálne zohavené a zavesené na vysokej skale. Z Paríža prichádza komisár Pierre Niemans (Jean Reno), poverený vyšetrovaním prípadu. Súbežne po krvilačnom vrahovi pátra aj miestny policajt Max Kerkerian (Vincent Cassel). Čoskoro je v jaskyni objavené telo ďalšej umučenej obete - a začína byť viac ako zrejmé, že zločiny spája tajomná minulosť... Tretia vražda nenechá na seba dlho čakať. Zdá sa, že ktosi hrá s políciou nebezpečnú hru na mačku a myš! Akú úlohu v nej zohrala autonehoda, pri ktorej pred desiatimi rokmi zahynulo pred zrakom svojej matky malé dievčatko? Nitky podozrenia sa postupom vyšetrovania zbiehajú k miestnej univerzite, ktorá po celé generácie ovplyvňuje život ľudí v izolovanom alpskom údolí. Prekvapivé odhalenie identity vraždiaceho maniaka takmer stojí oboch policajtov život... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (577)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Purpurové rieky ma neoslovili. Nemôžem im uprieť zaujímavé momenty i potrebné tajomno, ale na druhej strane nemôžem prehliadnuť scény nakrúcané pre efekt, nelogickosti v scenári a ďalšie zúfalé pokusy o ohromenie diváka. Vincent Cassel i Jean Reno odvádzajú kus poctivej práce. Výsledok je priemerný a odradil ma od potreby pozrieť si ich pokračovanie. ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Ponurá francouzská kriminálka o sadistickém, inteligentním sériovém vrahovi, v níž se sejdou tak těžké kalibry jako je Jean Reno a Vincent Cassel jednoduše nemůže dopadnout jinak, než výborně. A zvláště, když se ještě jedná o má nejoblíbenější francouzská herecká esa:) Pierre toho moc nenamluví. Max zato mluví rád a hodně. Pierre je zasloužilý komisař čestné povahy s letitými zkušenostmi. Max je místní, obyčejný polda v jakémsi zapadákově, kde se stejně vůbec nic neděje. Občas si rád hraje na machra a má rád výzvy. Když se tito dva odlišní poldové setkají a začnou pracovat na společném případu, má se divák na co těšit. O slovní přestřelky a vybroušené dialogy není nouze. Stejně jako se čím dál více začne případ zamotávat a vycházejí najevo děsivé skutečnosti. Napínavý, atmosférický film, který se hrdě může rovnat s těmi nejvymakanějšími americkými kriminálkami. A možná je i převyšuje. Především o ten evropský "feeling." ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Kvalitný kus kriminálky s malým prekvapením, a to sa musí páčiť každému fanúšikovi žánru, hoci šuchotaví Reno aj Cassel sú také vyšetrovatelia ako keby s falošným preukazom, no ošúchaná koženka im v tej zime svedčala. Napriek starému vzhľadu pobaví aj dnes a bez poznania pointy si človek pekne dáva kusy skladačky do seba, nenudí sa ani chvíľku. Možno záver prišiel zrýchlene a trocha kuriózne až málo uveriteľne, čo sa týka priebehu lavíny, a niektoré postavy, ako mama mníška neboli dobre rozvinuté. ()

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Purpurové řeky jsou zádumčivá poezie a tu já rád. Reno s Casselem = výtečná dvojka, hudba Bruna Coulaise geniální, atmosféra neuvěřitelně hutná, stylově nad limitem, vizuálně ostré jako nůž, námětově pohlcující, atmosféra dosahuje výšin nebeských. To univerzitní městečko drtí svou ponurostí jako kámen. Jeden z mých nejoblíbenějších thrillerů, co jsem kdy viděl. Moje srdcovka. A že to je klon Se7en? A kde jste na tom byli? Možná jedna scéna je podobná dejme tomu. Ale na to s pardónem sere bernardýn. ()

Carol Pifková 

všetky recenzie používateľa

Keď sa film skončil povedala som si, že ten film ma neohúril tak ako napr. Sedem. A ako tu tak čítam veľa ľudí tu píše, že je to vykrádačka práve na Sedem. Ale ja som v tom prípade riadne zabrzdená lebo som si to počas celého filmu vôbec neuvedomila a to mám pamäť na filmy naozaj dobrú. No ale asi niečo na tom bude, že ma to tak neohúrilo ako film, ktorým sa zjavne nechali inšpirovať. Čakala som niečo viac, prešpekulovanejší dej, zápletku a šokujúcejší koniec. Sklamaním bolo pre mňa, že neskôr vám to určite každému doplo, kto prinajmenšom mal v tom dáky podiel. Myslím, že každý by ocenil keby všetko vyjde najavo takmer na konci filmu. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (15)

  • Celosvětové tržby byly v přepočtu 60,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama