Reklama

Reklama

Purpurové rieky

  • Česko Purpurové řeky (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Pokojné mestečko v údolí francúzskych Álp rozruší nález zavraždeného muža, ktorého telo je beštiálne zohavené a zavesené na vysokej skale. Z Paríža prichádza komisár Pierre Niemans (Jean Reno), poverený vyšetrovaním prípadu. Súbežne po krvilačnom vrahovi pátra aj miestny policajt Max Kerkerian (Vincent Cassel). Čoskoro je v jaskyni objavené telo ďalšej umučenej obete - a začína byť viac ako zrejmé, že zločiny spája tajomná minulosť... Tretia vražda nenechá na seba dlho čakať. Zdá sa, že ktosi hrá s políciou nebezpečnú hru na mačku a myš! Akú úlohu v nej zohrala autonehoda, pri ktorej pred desiatimi rokmi zahynulo pred zrakom svojej matky malé dievčatko? Nitky podozrenia sa postupom vyšetrovania zbiehajú k miestnej univerzite, ktorá po celé generácie ovplyvňuje život ľudí v izolovanom alpskom údolí. Prekvapivé odhalenie identity vraždiaceho maniaka takmer stojí oboch policajtov život... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (577)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Začneme na hřbitově. Jsem dnes v dobrý náladě." Mám rád, když je to zamotané, napínavé, vtipné a ještě mě to do sebe vtáhne atmosférou. Přesně takové jsou pro mě Purpurové řeky a přestože jsem se v nich již několikrát koupal, tak stačí letmý záběr na Alpy, na první mrtvolu, na nevrhlého komisaře Niemanse a už mě zase mají. A já zase s napětím čekám, jak to tentokrát dopadne, i když po několika reprízách už mám jisté tušení. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet FRF 95miliónov($14miliónov)Tržby USA $594,966Tržby Celosvetovo $60,094,966║ Na Francúzov moc vydarený thriller čerpajúci ponurú atmosféru z kultového filmu Se7eN, k lepšej dokonalosti tomuto filmu chýba len lepšie doladenie na určitých miestach ako príbeh, prepojenie scén, záver dosť kolísa. /65%/ ()

Reklama

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Románová prvotina Jeana Christopha Grangé nedopadla coby film vůbec špatně. Výborné obsazení, dobrá práce kamery, tísnivá atmosféra evokující v divákovi ty "nejlepší" dojmy z Fincherova Sedm, kterému se celkem vyrovnává i co do nechutnosti spáchaných zločinů (a těmi nemyslím jen ty vraždy). Nicméně jsou tu jisté vady na kráse...třeba Casselova "vandammeovská" vložka:) Btw konec je opravdu...weird...lepší slovo mě nenapadá. Právě kvůli němu nemůžu v žádném případě dát víc než 80% - a upřímně řečeno, uvažoval jsem, jestli nedat míň. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

Jeana mám rád, aj keď som ho videl v úlohách, ktoré mu sadli viac a v ktorých svoj talent prejavil vo väčších grádoch a aj keď od tohto filmu som veľa nečakal, predsa som dúfal, že ma ohúri - a to som nemal. ale inak celkom mrazivý príbeh kontrastne zasadený do peknej prírody ale v inak podarenom scenári (aspoň zo začiatku sa to tak javilo) mi kdesi v poslednej tretine niečo začalo chýbať . . . ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Režisér Kassovitz zdařile vykresluje temnou atmosféru, Reno s Casselem jsou natolik charismatičtí, že v pohodě utáhnou celý film. Ale že v některých dílčích momentech, respektive celých scénách, je to tak nehorázně vykradené SEVEN, je až trapné. A závěr je vykonstruovaný a plný klišé. Škoda, nebýt toho, šlo by o velice povedený thriller. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (15)

  • Mrtvola v márnici byla vyrobena z latexu a je vytvořena podle fitness trenéra Nadiy Fares. (HappySmile)
  • Celosvětové tržby byly v přepočtu 60,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama