Reklama

Reklama

Final Fantasy VII: Advent Children

  • Japonsko Final Fantasy VII: Advent Children (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Dva roky uplynuly od chvíle, kdy se trosky Midgaru staly svědectvím obětí přineseným za nastolení míru. Svět však bude brzy čelit nové hrozbě. Rychle se šíří záhadná choroba. Staří nepřátelé jsou znovu na nohou. A Cloud, který opustil život hrdiny a chtěl žít v samotě, se jim musí ještě jednou postavit...

Velkolepý celovečerní film zpracovaný s absolutním mistrovstvím! Film je pokračováním dějové linie mimořádně úspěšné hry Final Fantasy VII pro PlayStation. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (307)

yakoob 

všetky recenzie používateľa

Název akorát pro mne...Konec mé fantazie....Final Fantasy jsem viděl poprvé, ale bojím se, že asi naposled...Sice na druhou stranu smekám klobouk před zvláštní animační technikou kamery, ale já jsem se totiž vůbec nemohl jaksi dostat do toho příběhu...Ač jsem se snažil jak jsem mohl...To bude asi tím, že jsem hru nikdy nehrál a neviděl před tím jiný díl...Tak jsem jenom koukal a kochal jsem se soudtrackem... ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

To byla paráda. Pěkná adrenalinová jízda. Grafici se museli opravdu vyřádit. Předvedli neuvěřitelné věci a dosáhli mistrovství ve svém oboru. Jediné, co bych mohla filmu vytknout je, že lidé působí jako z vosku a až příliš dokonale. Nemají žádné vrásky, ani šrámy a jizvy. Ale to bych chtěla asi moc. ()

Reklama

Macejko 

všetky recenzie používateľa

Varovanie! Ak si tento film chcete pozrieť a o príbehu hernej série Final Fantasy neviete nič, nesnažte sa orientovať v deji. Je to zbytočne vynaložené úsilie a výsledok sa nedostaví. Ale viete čo? Vôbec to nevadí. A prečo? Pretože tento film má také vymakané akčné scény, že sa nedajú označiť inak než ABSOLÚTNA JEBA. V momente, keď sa vám toto divadlo plné lietania, obrovských mečov, hi-tech motoriek, mágie a výbornej animácie začne odohrávať pred očami, bude vám váš zmätok z príbehu úplne ukradnutý, pretože budete príliš zaneprázdnení leštením si očných buliev. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Trošku som sa bál že z príbehu budem dosť mimo ale našťastie sústredil som sa ako sviňa a vyplatilo sa. No nemôžem sa tiež nezmieniť o vizuálnej stránke a schopnosti talentovaného režiséra nestratiť a nespanikáriť v treskúcej akcii (ktorou je tento film preplnený, vďaka za tie precítené chvíľky u neakčných scén) a na začiatku v rýchlom vysvetlení. Je to proste 90 minutová pecka. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý animovaný akčný fantasy film natočený podľa slávnej počítačovej hry. Má pomerne dobrý príbeh odohrávajúci sa dva roky po katastrofe, ktorá zmenila svet, bývalý špičkový bojovník už chce žiť pokojnejším životom, no spolu so svojimi priateľmi musí čeliť nielen trojici mocných bojovníkov hľadajúcich silnú mimozemskú energiu, z ktorej sa robili genetické experimenty, ale aj ďalším silám, ktorá môžu zničiť svet. Spracovanie nie je zlé, ale ani mi až tak dobre nesadlo. V prvom rade je treba zdôrazniť, že tento film je viditeľne určený výhradne znalcom herného univerza, medzi ktorých ale nepatrím. Tie prvé minúty ma naplno pohltili, pôsobia úžasne, ale keď už začne hlavný dej, bez problémov sa na to pozerá a nájde sa tu niekoľko silných scén, ale celkovo si ma to nedokázalo získať, keďže sa tu v priebehu prakticky nič nevysvetľuje a tak som si nebol istý všetkými motiváciami a vzťahmi medzi postavami a navyše mi tu chýbajú aj nejaké výraznejšie oporné body príbehu, aj keď je mi jasné, že to už bolo spomenuté v hrách a toto už na ne len nadväzuje. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom vydarená. Záporom je, že mi neprišla v priebehu ideálne rozdelená, niekedy je dlhší čas bez akcie, kedy pritom cítiť, že by sa aj nejaká hodila a niektoré akčné sekvencie sú zase zbytočne moc dlhé, takže by som skutočne ocenil ich skrátiť a radšej ich vložiť do tých neakčných častí. Ale inak je po vizuálnej stránke prakticky dokonalá a niektoré akčné scény až dychberúce. Chválim hlavne najväčšiu akciu v meste v strede filmu, kde je skutočne radosť sledovať na spoluprácu kladných postáv alebo aj perfektný súboj v kostole, tieto sa nadmieru vydarili. Ale zase tie finálne súboje mi už prišli skôr slabšie. Čo sa týka postáv, ako je to už v podobných filmoch zvykom, opäť si ma najviac získali ženské postavy, ale dobré sú aj mužské na kladnej strane, jedine záporáci mi neprišli práve najideálnejší. Animácia je perfektná, tento štýl mám veľmi rád a toto je skutočne lahodný vizuálny zážitok, či už prostredie, postavy, rôzne spomaľovačky, úplne všetko. A chválim aj hudbu, tá sa mi miestami veľmi páčila. Je mi jasné, že moje hodnotenie nemá v tomto prípade so skutočnými kvalitami filmu nič spoločné, na to by som musel byť znalcom herného univerza, ale aj tak som si to nemohol nechať ujsť, keďže japonské animované filmy mám rád. Takže aj keď tento film hodnotím len na lepší priemer, vážim si ho omnoho viac a rozhodne by si ho nemal nechať ujsť každý, kto sa v hrách vyzná, pre nich to musí byť nesmierny zážitok. 65% ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (22)

  • Cloudova motorka se jmenuje Fenrir, což je zřejmě odkaz na mytického vlka Fenrira ze severských bájí, který byl potomkem samotného Lokiho. Dalším odkazem na severské báje je jméno města Midgar, odvozené od mytického města Midgard. (akisha)
  • Cloudovi vzpomínky na Zacka mají původ ve hře „Final Fantasy VII:Crisis Core“, která vyprávý Zackův příběh. (Mayki)
  • Ve filmu se objevuje sirotek jménem Denzel, o kterého se starají hlavní hrdinové hry Tifa a Cloud. Ani v jedné části pvodního filmu z roku 2005 však nebylo řečeno, jak se k nim dostal. Když byl film v roce 2009 uveden na Blu-ray, byla k filmu přidány krom nových scén také Denzelova vzpomínka na jeho nalezení a krátký snímek On the Way to a Smile-Episode: Denzel (2009), kde Denzel vzpomíná na svůj předchozí život od smrti rodičů až po jeho nalezení u kostela. (Mayki)

Reklama

Reklama