Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lloyd Hopkins je húževnatý policajný detektív, ktorý je na stope masovému vrahovi žien v Los Angeles. Dostáva sa do sveta, ktorý sa mu stáva prirodzeným prostredím - svet zločinu, drog, prostitúcie a podvodu - v ktorom nevinnosť zabíja. Ale je to aj svet lásky, tajných túžob, či romantických poetov... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (54)

Gastovski 

všetky recenzie používateľa

Nekompromisní kriminálka s excelentním J. Woodsem, který v roli policisty hláškuje jak o život. Původní snaha viděl film v originále selhala, tudíž nezbývalo nic jiného, než si film pustit v češtině. Těžko říct, jestli bych dal plné hodnocení i v originálním znění, ale ten český dabing (Woodse dabuje L. Županič), je tak strašný až je výborný. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Pamatuji si jak tenhle biják dávali v našich kinech od 18 let. Dneska je to vlastně super klenot, žádný napomádovaný pičusové, ale poctivý poldové ze starý školy. Příběh jde tvrdě za svým, divák se nenudí , žádný ohledy na nějakou korektnost což vymazlil skvělý konec, který by v dnešní homoušský době absolutně neprošel. James Woods jako polda excelentní, on je to vůbec herec na kterýho si u piva nevzpomeneš, ale když se ti dostane do oka, uvědomíš si, že je to hodně dobrej herec. ()

Reklama

emma53 

všetky recenzie používateľa

Bezvadná klasická krimoška, kde není nouze o mrtvoly a hlavně je tam poldou můj oblíbený herec ze seriálu Žralok, kde byl hvězdou a tam se mé srdce zachvělo. Takže za Jamese a jeho super jízdu za sériovým vrahem jdu nahoru, ale zaslouženě. Co bych chtěla z 88 roku? Žádné triky, prostá a čistá filmařina, kde vám nuda nebude hrozit. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

"Mám pro tebe dobrou a špatnou zprávu. Dobrá zpráva je, že máš pravdu. Jsem polda a musím tě zatknout. Špatná je, že jsem byl suspendovanej!" Tvrďácká kriminálka podle ellroyovky Blood on the Moon o workoholickém, kurevnickém a s nikým se nemazajícím losangeleském poldovi (který je ale dobrým otcem a je citlivý na násilí páchaném na ženách) na stopě brutálního zabijáka žen. I přes ohrané téma a absenci výraznějšího režijního rukopisu jde o kvalitní, pečlivě udělanou záležitost s úderným koncem, kdy film nekončí vyřešením hrdinových problémů, ale jen a pouze vyřešením případu. Filmu hodně dává výborný James Woods v hlavní roli, který film i koprodukoval a kterému doslova vidíte do hlavy, a utkví i Lesley Ann Warren jako otravná feministka. Ohledně rodičovské výchovy to s hrdinou vidím stejně. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Absolvoval som "potvrdzovaciu projekciu", aby som sa uistil, či štyri hviezdičky neskrývajú v sebe nepovolenú dotáciu. Že skrývali, som zistil až o pol roka neskôr. Poliš je zdanlivo tuctový film o policajtovi s nadmerným pracovným a sexuálnym apetítom, ktorý je vďaka Jamesovi Woodsovi dostatočne autentický a ktorého celkovú temno-drsnú atmosféru vhodne riedia vtipné hlášky. Zmieňovaný pracovný apetít vyniká pri neskrývanej radosti z nočného telefonátu, ako i pri netrpezlivom prehľadávaní miesta činu, pri ktorom sledovačom CSI alebo súčasným kriminalistom vstávajú vlasy. Obhliadka miesta činu sa tak dostáva na úroveň archeologických výskumov Indianu Jonesa. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (7)

  • Na jednom zo zvončekov v apartmánovej budove svieti meno Gene Rudolf. Jedná sa o scénografa tohto filmu. (Real Tom Hardy)
  • Štúdio Atlantic stojace za týmto filmom nemalo absolútne žiadny problém film financovať a podporiť a urobilo tak bez akýchkoľvek rečí či námietok, nakoľko boli akurát v tom čase vo fáze expanzie do trhu s filmami pre dospelých so skutočnými hviezdami. Predtým totiž produkovali filmy pre deti, tínedžerov a rodiny. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama