Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytier Tristan žil na dvore svojho strýka Marca a pomohol mu zvíťaziť nad mnohými nepriateľmi. Keď sa Marc ako budúci kráľ rozhodol oženiť sa, jeho vyvolenou sa stala krásna Izolda. Pre nevestu a ženícha pripravili nápoj lásky, ktorý však Izolda omylom vypila s Tristanom. Hoci sa vydala za Marca, milovala iba jeho. Zamilovaní sa tajne stretávali, ale boli pristihnutí a Tristan musel odísť z krajiny. Svojej lásky sa však nemienil vzdať... (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (304)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $14,734,633Tržby Celosvetovo $28,047,963Tržby za predaj DVD v USA $14,015,893 //počet predaných kusov 801,455Kevin Reynolds je celkom zručný režisér, čo potvrdil aj pri tomto nízko rozpočtovom filme, ešte nikdy ma v tomto žánry historicko-dobrodružnom žánry nesklamal, súboje opäť zvláda na výbornú a sú ozdobou filmu, príbeh viac než zaujímavý, herecké obsadenie zapasovalo, len trošku je tam cítiť menší rozpočet ale konečný výsledok je viac než uspokojivý. /70%/ možno keď pozriem druhý krát zvýšim na 4hviezdičky ()

Lynn 

všetky recenzie používateľa

Chvíli jsem váhala mezi 3* a 4*, ale nakonec jsem se přiklonila k vyššímu hodnocení, neboť romantické filmy na motivy dávných legend patří mezi mé oblíbené. Tristan a Isolda mají tu správnou dávku romantiky, akce, napětí i patosu. Sice nenadchnou, ale ani neurazí. Navíc mou maličkost potěšily české exteriéry a pár štěků českých herců. Takže příjemné dvě hodinky ve společnosti romantiky, velkého plátna a popcornu. A vlastně proč ne...? "Before Romeo and Juliette there were Tristan and Isolde." ()

Reklama

Darneth 

všetky recenzie používateľa

Dříve, než Shakespeare napsal svou první řádku. Dříve, než Romeo s Julií zažehli onen osudový plamen lásky, byli-Tristan a Isolda. První z prvních, navěky prolnuti v jeden kmen, v jednu žílu země. "Ta, jež tě nosila, tě zrodila. Mnou zapečetila srdce tvé a já na tvé paži zpečetím, že láska je silná jako smrt." ()

Jamal 

všetky recenzie používateľa

Po dlouhé době krásný historický film, který vyzařuje láskou a nadějí na společný život dvou znepřátelených stran. Tristan se vrátí z nepřátelského území a pro svého otčína, který sedí na trůně, slíbí že doveze princeznu Izoldu z nepřátelské strany. Ale netuší, že to je ta co mu zachránila život když byl ve válce na jejich území. A zápletka, která mezi nima byla se nesmí opakovat. Tristan je oddaný, ale láska je mocnější než král. Je to opravdový film, že kvůli lásce obětujete všechno, ale nedá se před ní schovat nebo utéci. ()

HoneyBunny 

všetky recenzie používateľa

Velký příběh vypráví Reynolds bez patosu a řemeslně velice čistě, hodně mu pomáhá dobrá kamera a hudba. Oba představitelé hlavních rolí nejsou špatní, ale nějak jsem se nemohla zbavit dojmu, že jejich postavy mají větší potenciál. Což se rozhodně nedá říct o postavě krále Marca, která je díky výkonu Rufuse Sewella životná a uvěřitelná, i když se vlastně jedná o skoro čistokrevného klaďase. Doporučuju pánům, kteří něvědí, na co do kina vzít svůj protějšek. Po skončení projekce se jedna slečna v sále rozplakala v náručí svého doprovodu. ()

Galéria (109)

Zaujímavosti (30)

  • Vikingská loď, která se ve filmu objeví, byla postavena v Přerově podle originálního goldstadského plavidla. (imro)
  • Kráľ Marke (Rufus Sewell) na adresu svojho ľudu spomína, že každý musí ísť loviť do lesa, keďže je to tradícia v noci za splnu. Keď sa však muži vydajú na cestu, je viditeľný polmesiac, teda stav medzi novom a splnom. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Na co do kina v XVIII. týdnu?

Na co do kina v XVIII. týdnu?

05.05.2006

Ač se to může zdát podivné, odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá. První květnový týden totiž připomíná bonboniéru, která je sice malá, ale všechno co v ní najdete je vynikající, i když je… (viac)

Reklama

Reklama