Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytier Tristan žil na dvore svojho strýka Marca a pomohol mu zvíťaziť nad mnohými nepriateľmi. Keď sa Marc ako budúci kráľ rozhodol oženiť sa, jeho vyvolenou sa stala krásna Izolda. Pre nevestu a ženícha pripravili nápoj lásky, ktorý však Izolda omylom vypila s Tristanom. Hoci sa vydala za Marca, milovala iba jeho. Zamilovaní sa tajne stretávali, ale boli pristihnutí a Tristan musel odísť z krajiny. Svojej lásky sa však nemienil vzdať... (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (306)

Sinecod 

všetky recenzie používateľa

Nevím proč pět hvězd, ale je tu takový pocit. Víte takový, který mám jen u pár filmů. A u tohoto vždycky brečím. Pro ten krásný příběh, pro ten konec, pro tu nádhernou hudbu. Navíc jsem moc ráda, že to s knihou má v podstatě společné pouze jména. Je to příběh o lásce, který je velmi uvěřitelný, u kterého se mi tají dech. A víte co? Sem jenom žena, při pohledu na Jamese Franca bojujícího, umírajícího, jakýhokoliv, jsem zapomínala dýchat. ()

CheGuevara 

všetky recenzie používateľa

Těšil, těšil až se přetěšil. Očekáváná pecka roku 2006 nevyšla ani zdaleka podle mých představ. Legenda je to ve své podstatě velmi zajímavá, což už se nedá říci o své filmové adaptaci. Ta z poutavé historky udělala americky načančanou pohádku, které jsem mnoho neuvěřil. Plus pro tento snímek je dobré obsazení, i když tak mladého Tristana jsem si teda nepředstavoval, a celkem dobře zvládnuté akční souboje. Jinak je to scénaristická křeč, která působí nedotaženě od začátku do konce. Tohle nebyla zrovna trefa do černého a do šedého už vůbec ne. ()

Reklama

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Když jsem dal tři hvězdičky i podobně zprzněné Troji, tak je dám i tady. Oba filmy mají společnou i nezajímavou režii a rozhárané herecké výkony. Tady je suverénně nejlepší Rufus Sewell, zato Tristan mi přišel zajímavý tak prvních deset až patnáct minut. Kdyby tu legendu radši zfilmovali se vším všudy...(50%) ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Vyzeralo to tak lákavo, až som si navodila zbytočne veľké očakávania a po prvom pozretí si vsugerovala, že to bolo naozaj krásne. Na druhý raz to už také výnimočné nebolo, chýbali tomu emócie, silnejšia dejová kostra, vďaka ktorej je napríklad historické Statočné srdce (1995) doslova filmovým unikátom. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Kevin Reynolds vie natočiť dobrý film (Robin Hood) a tento krát to opäť dokazuje, aj keď je cítiť, že rozpočet moc veľký nebol. Niektoré scény sú ale pekne natočené a majú Scotovský vizual (Ridley Scott je podpísaný ako producent), akcie sa tiež podarili aj keď ich je pomenej a výprava, či kostnými tiež stoja za to. Po tejto stránke film vyzerá tak ako má a aj herecké obsadenie nie je zlé, aj keď do roli kráľov by som privítal známejšie tváre. Sympaťák James Tristan Franco si vystačí skoro celý film len s kxichtom ako terminator a Sophia Isolda Myles je krajšia ako som si myslel. Hudba od Anne Dudley mi uviazla v ušiach ešte do teraz a tie scény kde zmizli všetky zvuky a ostala len hudba som skutočne miloval. Proti dĺžke filmu nemám žiadne výhrady, ale ten vzťah by chcelo nejako prepracovať aby bol uveriteľnejší napr. ako v Titanicu, potom by to bolo skutočne dobré. 80% - 4* ()

Galéria (109)

Zaujímavosti (30)

  • Kráľ Marke (Rufus Sewell) na adresu svojho ľudu spomína, že každý musí ísť loviť do lesa, keďže je to tradícia v noci za splnu. Keď sa však muži vydajú na cestu, je viditeľný polmesiac, teda stav medzi novom a splnom. (Arsenal83)
  • Izolda (Sophia Myles) hovorí Tristanovi (James Franco), že sa môže umyť v oceáne. To je však omyl, pretože sa nachádza na východe Írska, kde je more. Oceán je na druhej strane, v západnej časti ostrova. (Arsenal83)
  • Hrad kráľa Marka (Rufus Sewell) je postavený ako kamenná pevnosť s padacím mostom. Budovy sa takto stavali v Británii až po dobytí Normanmi, teda asi 500 rokov po období, ktoré ukazuje film. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Na co do kina v XVIII. týdnu?

Na co do kina v XVIII. týdnu?

05.05.2006

Ač se to může zdát podivné, odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá. První květnový týden totiž připomíná bonboniéru, která je sice malá, ale všechno co v ní najdete je vynikající, i když je… (viac)

Reklama

Reklama