Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý tučniak Cody Maverick, začínajúci surfer, sa chystá na prvý profesionálny pretek. Cody, prenasledovaný filmovým štábom, ktorý má dokumentovať jeho zážitky, opúšťa rodinu a rodný kraj v Antarktíde, aby sa na ostrove Pin-Guí zúčastnil surferského memoriálu Big Z. Cestou sa stretáva so surferom Kuraťom Joeim, známym propagátorom surfovania Reggiem Belafontem, hľadačom surferských talentov Mikem Abromowitzem a nadšenou záchranárkou Lani. Cody je presvedčený, že víťazstvom získa vytúžený obdiv a úctu, ale keď sa náhodou stretne so starým, odpísaným surferom, začne chápať, čo je skutočne dôležité a že ozajstným víťazom nie je vždy len ten, kto dorazí do cieľa ako prvý. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (438)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

V tej dobe neznámi animátori v Sony Animation Studios dostali dostatočne šialený nápad, pokúsiť sa osloviť čo najširšie publikum. Kinematografia pozná guláše rozličného zloženia, ale tentoraz sa máte na čo tešiť. Divoké vlny nie sú ani tak revolučným počinom v žánri animákov. Divoké vlny majú síce jednoduchý dej a nachádzajú sa v ňom aj akčné scény s rockovou hudbou. Ale v skutočnosti tvoria asi tretinu filmu a sú daňou pre detského diváka. No zvyšok stopáže preráža prvotnú dejovú jednoduchosť formou vykopávajúcou film do žánru dokumentu. A pretože sa film tvári ako skutočný dokument, čaká nás množstvo vložiek priamo od štábu, ktorí ho nakrúcajú – a tak sa občas objaví napríklad mikrofón, niekto začne komentovať momenty diania a tak podobne. Divoké vlny obsahujú vo svojej skromnej stopáži množstvo ďalších noviniek. Tento film chce byť sám o sebe kvalitným dokumentom, no súčasne si robí srandu zo žánru a aj z toho, ako také filmy vznikajú, či aké techniky sa pritom používajú. Výsledkom je pomerne dobrá zábava pôsobiaca paradoxne vtipne a vážne zároveň, vzhľadom na niektoré momenty a štýl, ktorým je nakrútená. Sledovanie filmu je aj pomerne emotívne, čo je na poli animákov takmer rarita. Divoké vlny nie sú žiadny megahit. Ale tento žáner potrebuje takéto počiny viac ako soľ. ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

"Kreslený" americký sen z mravným ponaučením... neviem, ale nikdy som sa nejako nedokázal preniesť cez tie výchovné metódy, ktorých som sa asi nabažil za mlada. Celkovo mi animáky väčšinou nesedia, samozrejme česť výnimkam... tým nechcem povedať že ma surferi nezaujali. Divoké vlny ma ako celok pobavili, taktiež pomerne prekvapili, ale... 6/10 ()

Reklama

golfista 

všetky recenzie používateľa

Nápad natočit animák jako "reality show" s filmovým štábem na place je výbornej .... Animace výborná (to dnes už ale nikoho nepřekvapí), dabing (původní) skvělý .... Bohužel všechnu snahu stvořit vyjímečný film zabíjí naprosto předvídatelný, obehraný příběh, který jsme v různých obměnách viděli už tisíckrát. Dětem se samozřejmě bude líbit, ale nám starším ročníkům to celé asi stačit nebude.... I když se na to příjemně koukalo, celkový dojem zůstal někde na 70% ... Možná jsem včera neměl vidět Ratatouille :) ()

Mahalik 

všetky recenzie používateľa

Woooooooow! Tohle opravdu není Pingu se svou družinou. Tohle je animák jenž v dnešní době ukázal, že slova klišé a patos vymysleli jen opravdu velcí magoři. Surf´s up je zkrátka a dobře film, který vás v letních měsících osvěží víc než sklenka ledově vychlazeného Ice Tea. Při prvních záběrech na tu Divokou vlnu mi spadla čelist, protože i když jsem si myslel, že v dnešní době moderních technologií mě nemůže nic překvapit, opak byl pravdou. Voda je vytvořena tak dokonale až...eh máte pocit, že se na vás skutečně nějaká ta vlna řítí. "Shia LaBeouf si musel při dabování Codyho vykřičet hlasivky" to byla také jedna z věcí jenž se mi drala na jazyk a málem jsem toho hoška litoval (humor). Sakra já se z toho ještě nemůžu otřepat... Chci to vydět ještě jednou- he co jednou stokrát.... Bože už píšu blbosti takže co to utnou než vás ještě slovníma bludama uspím? Závěr zní velmi prostě neřkuli infantilně (eh?) : Divoké vlny je film na který se nezapomíná! ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ale o čom teda boli všetky tie heslá o ´nikdy sa nevzdávaj?´a „choď si vlastnou cestou´?!“ – „No tak tom sa vzdal. To je moja cesta.“ Má sa za to, že česť výnimkám (SHREK, ZA PLOTOM) dokáže robiť kvalitné animované filmy už iba Pixar. A má sa za to logicky, pretože naozaj len toto štúdio má neprerušenú čiaru výborných rodinných filmov. Napriek tomu sa občas objaví na horizonte výnimka a DIVOKÉ VLNY sú jednou takou. Snímka (inšpirovaná nedocenenou melodrámou LEGENDY Z DOGTOWNU) je vtipná sama osebe už z princípu, pretože formou dokumentárnej snímky líči život pinguina milujúceho vodné športy. Snímka má svižné dialógy, vtipné scény, ktoré sú predstavte si vtipné, podarené podporné postavičky (trio mini pinguinov, extra pošahaný kohút), animácia je výborná a takí Jeff Bridges a Zooey Deschanelová dokazujú, že sú takí kvalitní herci, že sa nestratia ani vo filme, ktorému prepožičajú „len“ svoje hlasy. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (17)

  • V rámci studia vln a surfařů se animátoři vydali na Malibu Beach v Kalifornii. (HellFire)
  • Herci byli při dabování podněcováni k improvizaci, pokud tomu příslušná scéna nahrávala. (HellFire)
  • Animátor Peter Nash pracujíci na postavičce Codyho si doma nahrával sám sebe na kameru, když četl scénář, aby vyzkoušel různou mimiku obličeje při jednotlivých replikách. (zigot7)

Súvisiace novinky

Comeback sympaťáka Yogiho

Comeback sympaťáka Yogiho

05.10.2008

Yogiho má každý rád. Neříkejte, že ne. Pohodový medvěd s kloboučkem a kravatou žije v Jellystonském parku a jeho jedinou starostí je ukrást nějaký ten piknikový košík s jídlem a nenechat se u toho… (viac)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (viac)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (viac)

Reklama

Reklama