Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sydney Wellsová (Jessica Alba) je známa losangeleská koncertná huslistka, ktorá v detstve nešťastnou náhodou prišla o zrak. Transplantáciou očí však dostáva druhú šancu. Konečne nastal jej čas. Po operácií sa všetko zdá byť v poriadku. S pomocou lekára Paula Faulknera (Alessandro Nivola) a svojej sestry Helen (Parker Poseyová) sa začne Sydney znova zapájať do bežného života. Jej šťastie však vydrží len krátko. Začínajú sa jej zjavovať temné postavy a desivé predstavy. Jedná sa o následky operácie, alebo si len mozog zvyká na zrak a príznaky sú výsledkom jej fantázie? Ale čo ak je to všetko skutočné? Rodina a priatelia začnú pochybovať o jej príčetnosti, no Sydney čoskoro zisťuje, že lekár jej otvoril dvere do desivého sveta, ktorý okrem nej nikto iný nevidí. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (223)

tron 

všetky recenzie používateľa

Videl som väčšinu ázijských ducharin po roku 1998 (kedy úspešnú vlnu odpálil Nakata v RINGU). Máloktorému som dal pod 80%. OKO bratov Pangovcov ma ale nebavilo, nebolo na ňom nič originálne, zápletka o slepom dievčati, ktoré po operácii začne vidieť (duchov) fajn, ale na celovečerný film to nestačilo, všetko som už videl v TEMNEJ VODE, ZMEŠKANOM HOVORE, JU-ONE atď. Na americký remake som sa napriek tomu tešil, tak troška zvrhlo, ale tešil – mátožná Jessica Albaová v titulnej úlohe, matný dej... niekedy si potrebujete oddýchnuť pri mizernom horore. Musím povedať, že výsledok naplnil moje očakávania – nie je to zlé, len to skrátka nemá ani štipku niečoho originálne a od začiatku som mal pred hrdinkou náskok, keďže som vedel, čo vidí, prečo a ako to vidieť prestane. Napriek tomu dej (i vďaka dobrým hercom – Alessandro Nivola) prekvapivo svižne ubiehal, Albaová sa mi snáď prvý raz páčila a scéna vo výťahu nemôže nebyť dobrá, nech by ju režíroval akýkoľvek babrák. Bavilo ma to viac, ako podobný remake podobnej ázijskej duchariny, CLONA (20%). ()

Eawy 

všetky recenzie používateľa

Viete čo, nezaradila by som to medzi horory. Bolo to niečo jemné medzi final destination, purpurovými riekami a akousi drámou o slepej dievčine, ktorú hrá Jessica Alba. Ale napriek tomu, že tu všetci ospevujú originál, ktorý som nevidela , tak nemám film s ničím porovnať, mne sa to páčilo. Malo to takú tmavú auru, Alessandra Nivolu, pár naozaj vydarených scén a dobrý scenár, ktorý zas niektorí z neznámeho dôvodu odsúdia. Podla môjho osobného názoru si táto vecička zaslúži tak 70%. ()

Reklama

Martinibaby 

všetky recenzie používateľa

Takový hororový průměr, řekla bych. Vadil mi nadbytek 'lekaček', ale několik scén mě nesmírně potěšilo. Taky moc dobře nechápu, proč byla Jessica navržená na zlatou malinu. Její herecký výkon byl naprosto optimální k druhu filmu, nepřišla mi ani prkenná, ani nepřirozená, hrála to, co měla hrát. Originál jsem neviděla, tudíž nebudu srovnávat, námět ale chvílema postrádal originalitu. Jak už jsem řekla - hororový průměr. ()

ecceHOMMO 

všetky recenzie používateľa

Bol som zvedavý, či sa američania budú držať pôvodnej snímky, alebo či to niejak zhollywoodujú....a tak som si to pozrel.....vzhľadom nato, že výraznejšie nevybočili od originálu...ma to až tak nebavilo.....Američania tiež niektoré momenty nedotiahli, poprípade vynechali.....čo je škoda lebo v origináli tieto momenty dokreslovali celkový obraz.....Čo je ale horšie postrádal som zimomriavky, ktoré mnou pobehovali v pôvodnej snímke.......plusom USA-snímky je akurát Jessica na ktorú sa pozerá veľmi dobre.........v každom prípade ale odporúčam originál......a ešte dačo .....:záver američania vôbec nezvládli ...ale vôbec..... ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Úspešná husľová virtuózka Sydney Wells v mladosti stratila zrak, je úplne nevidiaca. Preto, keď dostane po rokoch slepoty možnosť, rozhodne sa pre transplantáciu. Lenže s očami mladej Mexičanky sa jej dostane viacej ako len dar zraku. Vidí aj veci, ktoré sú skutočne desivé. "Oko" je celkom solídny duchársky horror, v hlavnej úlohe so sympatickou Jessicou Alba. *** ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (7)

  • Zlatá malina: Nominace - Nejhorší herečka v hlavní roli (J. Alba). (Petr23)
  • Jessica Alba po dobu šesti měsíců brala lekce hry na housle a naučila se základy Braillova písma. (ČSFD)

Reklama

Reklama