Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack DiNorscio sa po obvinení z obchodu s drogami rozhodol pred súdom obhajovať sám. Nasledoval súdny proces, ktorý trval 21 mesiacov a na jeho konci bolo veľmi prekvapivé rozhodnutie poroty, ktoré sa týkalo nielen Jacka, ale aj jeho spoluobvinených. Režisérsky veterán Sidney Lumet sa týmto filmom vrátil do prostredia, ktoré mimoriadne presvedčivo stvárnil už vo svojom prvom filme Dvanásť rozhnevaných mužov (1957) a do hlavnej úlohy Jacka DiNorscia prekvapivo obsadil Vina Diesela, dovtedy známeho len ako predstaviteľa akčných úloh. Vin Diesel ponúknutú príležitosť využil naplno a po osobnom stretnutí s DiNorsciom vytvoril presvedčivý portrét človeka, ktorý dokázal sám zvrátiť priebeh zdanlivo vopred jasného procesu. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (276)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Je to taký nezvyk, aby mal vo filme Vin Diesel dlhšie vlasy, ale asi o to to zahral lepšie.Vin ukazuje, že vie zahrať aj vo filmoch, v ktorých nepotrebuje búchačky či veľké bicepsy.Dej je podla skutočnej udalosti a o to je to zaujímavejšie.Scenár je chvála bohu prekvapivo dobrý a film tak funguje skvelo po celý čas.Treba pochváliť aj skvelý strih, ktorý pri dĺžke 125 minút, film poháňa stále vpred a nemá tak žiadne výrazné nudné scény.Vin Diesel je charizmatický človek a vďaka nemu som sa dostal do filmu na celý čas. 85% - 4* ()

ORIN 

všetky recenzie používateľa

Neskutečně přirozený, soustředěný a přesný Dieselův výkon povyšuje Lumetův počin na něco víc než jen klasické soudní drama. Dokažte mi vinu je vtipné, překvapující a sugestivní. Pokud ho budete brát s určitým nadhledem, tak si ho stoprocentně užijete... Jak jinak také vnímat mafiány z předměstského New Jersey. :-) ()

Reklama

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Toto nie je ten starý Vin Diesel, ako ho všetci poznajú a väčšina ním opovrhuje (a zabúda, že jeho kariéra začala na festivaloch Cannes a Sundance a nie na súťaži Mr. Universe). Rolu Jackieho zvládol s nonšalantnou gráciou, vynikajúco interpretujúc ducha talianskeho mafiána, ktorého osobnosť formuje viacero protichodných vášní – šesť tried základnej škody verzus prefíkanosť a skúsenosti, výbušnosť verzus racionalita, loajalita verzus skutočné pocity, rodinná spolupatričnosť verzus zrada blízkych. Pre mňa bol vierohodný až-až a aj keď filmy zo súdneho prostredia nie sú moja špecialita, ani minútu som sa nenudila. Veľkým dielom k tomu prispeli ďalšie skvelé herecké výkony, hlavne v podaní Linusa Roachea, Rona Silvera a Petera Dinklagea. ()

italka63 

všetky recenzie používateľa

On je vcelku malej, řekla bych že mírně šmajdá, Vin jeden, a tady s příšernýma vlasama na hlavě o kterých bych hádala že budou ve skutečnosti o odstín tmavší, s příšerně nepadnoucíma kalhotama, u soudního přelíčení, z kterého se vyklubal monstr proces s mafiánskou velmi, velmi rozvětvenou rodinou. Ač již odsouzen, i bez obhájce, jakožto svědek, on ten proces zvrátil díky svému charizmatu, smyslu pro humor i schopnosti vytěžit logiku v nesmyslné otázce. V takovém hereckém výkonu Vina neznám a nevedl si fakt špatně:-) ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Klasik Sydney Lumet se vydává na pole soudního a ukazuje nám skutečný příběh mafiána, který se nejdelším soudním procesu všech dob rozhodl obhajovat sám. Lumet vsadil na akční hvězdu Vina Diesela, který poprvé nejen, že nasadil vlasy ale dokonce doopravdy hraje. Poprvé ve filmu nikomu nedá pěstí, nikoho nezastřelí a po celou dobu nosí věci s dlouhým rukávem ale je to překapivě dobře, protože si v roli vede velice dobře. Film neskrývá žádné nečekané zvraty ani výrazné napětí ale žánr soudného dramatu podává odlišně než konkurenční klasiky a hlavně po celou dobu nenudí, což je v rámci žánru obdivuhodné. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (8)

  • Jedním z návrhů pro název filmu byl Jackie Dee. (CliffLee)

Reklama

Reklama