Reklama

Reklama

Prison Break: Útek z väzenia

(seriál)
  • Česko Útěk z vězení (viac)
Trailer 1
USA, (2005–2017), 63 h 43 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvorcovia:

Paul Scheuring

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrajú:

Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robert Knepper, Amaury Nolasco, Sarah Wayne Callies, William Fichtner, Wade Williams, Peter Stormare, Rockmond Dunbar (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(90)

Obsahy(1)

Proč Michael Scofield, mladý, vzdělaný, vysoce inteligentní a finančně zajištěný muž, přepadne banku? Proč při soudním jednání přistoupí na všechny podmínky a bez odvolání přijímá pětiletý trest ve vězení Fox River? Protože v tomto vězení čeká na popravu jeho bratr Lincoln Burrows. Michael věří v jeho nevinu a tak s dokonale promyšleným plánem útěku přichází, aby jej zachránil. Ve vězení se však věci nemají úplně tak, jak si představoval a tak musí krom všudypřítomnosti bachařů věnovat pozornost i zvídavému postoji některých spoluvězňů, kteří by rádi utekli též. Navíc se v nebezpečí ocitá i Lincolnova rodina, protože někdo vysoce postavený tahá za nitky a jeho poprava je pro něj velmi důležitá. (Isherwood)

(viac)

Recenzie používateľa muti k tomuto seriálu (18)

Začiatok (2005) (S01E01) 

V lete 2024 pri 32+ stupňových dnoch je čas si dať rewatch celej série. Let's go! Pilotná časť ktorá vás vytiahne rovno do deja a už ste hooked. Spravne dávkovanie, postavy, záhady, spojenectva, comic relief v podobe spoluvazna, správni šmejdi, a vždy šťastíčko že všetko vyjde ako má. ()

Allen (2005) (S01E02) 

Na scénu prichádza najlepší villain seriálu- Tbag, ktorý to dotiahne az do posledných sezon. Herec je fakt frajer, zosobnit takého šmejda. Hovorí sa ze v base idú pedos pod nôž ako prví, tento bol asi príliš populárny. Začína sa nám aj rasová vojna, ktorá rozdelí väzňov na dve strany a každý si bude musieť vybrať. Sledujeme aj operácie tajných, ktorí zamerajú stopy bráškovho prípadu. ()

Skúška s mobilom (2005) (S01E03) 

Seriál zatiaľ šľape na plný plyn. Skorumpovani a slizki agenti cia, sadisticki spoluvazni aj bachari, samozrejme tiez slizki, mafian Abruzzi je tam z nich snáď najferovejsi. A v tom príde človek z psychiatrie, to je už fakt next level. Skuska mobilom je super, predpokladám ze by IRL nefungovala lebo Sucre nemal ziaden dôvod veriť Michaelovi a návštevy by tym ťažko ohrozil. Veronika zisťuje ze ťahá za kratší koniec... ()

Jed (2005) (S01E04) 

Napätie sa drží na vysokej úrovni a po lazdej časti chcete hned ďalšiu. Haywire je taký menší Rainman, stačí mu pohľad a zacina si spájať 1 a 1. Tbag po poslednej bitke ostáva v kúte, hlav e slovo ma Abruzzi ktorý si pýta status update každý deň. Je načase zamiešať cute poison. Medzičasom Veronika spaja sily ale ests nevie že cia je o dva kroky vpred- jednak vedia ktorý dokaz má zmiznúť ale maju aj silného spojenca v postave šéfky, ktorá taha nitky v pozadí. ()

Reklama

Anglická, Fitzova alebo Percyho (2005) (S01E05) 

Je načase spustiť skúšobný únik za účelom sledovania reakcie polície. Treba vsak ďalšiu službičku od Abruzziho, ktorý je veľmi nepokojný. Veronika zisťuje realitu, neskoro, ale predsa. Šéf Pope je vydierany agentmi cia, ktorý poznajú celý jeho príbeh, na rozdiel od jeho manželky. ()

Vzbura 1/2 (2005) (S01E06) 

Tvorcovia pritvrdzuju a divákom dávajú velku show - na scénu prichádza vzbura. Tbag na vzostupe! Doktorka v ohrození! Michael a Sucre začínajú vŕtať certovsku dieru. Najdlabsou linkou sa stáva advokátska linka s podozrivou vypomocou. ()

Vzbura 2/2 (2005) (S01E07) 

Tbag spraví nieco pre tím, Bullocks slizko zradza šéfa pri prvej príležitosti a Michael ohrozuje misiu kvôli doktorke. Lincoln čelí nezvanemu hosťovi. Veronika postupuje deep down the rabbit hole aby zistila ze na konci sa skrýva had. ()

Stará hlava (2005) (S01E08) 

Na jednu cast sa tu toho zomlelo dosť veľa. Pekne natlačena epizóda ako skupinka ktorá planuje útek. Explózia, postupy agentov, Westmoreland a jeho mačka, hľadanie vraha bachara a jeho dolapenie, Bellick a jeho praktiky, zakempena Veronika, tbag a jeho praktiky a napokon odhalenie totožnosti temnej šéfky. Vsetko za 40min, tu sa človek fakt nenudil ()

Odpadlík (2005) (S01E09) 

Stale ideme na plný plyn. Tbag potrebuje nového chlapčeka a hneď si ho vyhliadne, s cim bojuje záchranca Michael. Abruzzi stráca postavenie lebo je odstrihnuty od financií. Začínajú sa výkopové práce, ktoré neostavaju bez povšimnutia. Veronika a Nick utekajú ako aj LJ, ktoreho sledujú agenti, avšak nevidia smsky. Get all the way of my back about tracking, sir. We need the movie to happen. Well okay then 🤷 ()

Trik (2005) (S01E10) 

Nastáva čas vyklopit kde je Fibonaci aby sa Abruzzi opäť dostal k moci a nova skupinka neodhalila dieru. Avšak Fibonaci je chránený svedok a s jejo vydaním má Michael morálne problémy. Veronika a Nick sa dostávajú na stopu toku peňazí cez shell company netušiac že muži viceprezidentky su už na stope im. Prichádza vyššia šarža, ktorá uprace aj Kellermana. Skupinka sa rozširuje o ďalšieho samozvaneho člena. Darwin poráža Einsteina. ()

A zrazu boli siedmi (2005) (S01E11) 

Dráma s profesionálom v chatke vrcholí. Westmoreland prehodnocuje účasť na úteku. Michael dostáva nečakanú návštevu, ktorej Bellick nevie prísť na zub. Doktorka Sarah odmieta ďalšie flirtovanie a hrá urazenú ženskú. Lebo inak by ten vzrah mal budúcnosť 🙃 ()

Jeden navyše (2005) (S01E12) 

Seriál nedáva divákovi vydýchnuť - kým spracovávate jeden twist tak prichádza ďalší. Ide sa riadne z kopca. Michael je už v úplných útrobách väzenia a robí menší soft test. Zatiaľ všetko klape. Abruzziho ľudia idú poriesit Tbagovho brata vonku ale všetko sa zvrtne. Abruzzi zbadá podobizeň Krista a zisťuje ze bude asi vyvolený 🤷 svedomie sa ozýva aj v jednom z agentov, ktorý uz ma toho dosť, jeho práca je jedna špina za druhou. I didn't sign up for this! Sucre dostáva správy, ktoré ho dostávajú do šialenstva. Červík pochybností ho už prešpikoval skrz na skrz. Nasleduje Tbagov pozdrav spasitelovi a napokon Lincoln... uf. ()

Koniec tunela (2005) (S01E13) 

Nastáva den D aj napriek tomu že Lincoln je na samotke. It must be difficult to get out of this situation. Actually, super easy, barely an inconvenience. Veronika ide do médií a nečakaný spojenec jej plánuje odovzdať celú agendu na tanieri. Abruzzi je mimo hry. Showtime! ()

Potkan (2006) (S01E14) 

Nádej zomiera posledná. Tých posledných tu budeme mať niekoľko. Ešte taká, potom onaká. Potkan, kreslo, Sarah, guvernér... do toho flashe rôznych posledných rozhovorov a utrzkov z minulosti. Trest smrti je príliš finálny. A taký Tbag má kľudne doživotie... ()

V poslednej chvíli (2006) (S01E15) 

Lincoln sa ozaj stáva najslabším článkom. Nemastný, neslaný. Dostávame deus ex machina twist, ktorý mu dava dalske 2 týždne života. Eco pohreb umožní identifikaciu mŕtveho len na základe chrupu. Už teraz je jasné, ze si dotyčný nechal vytrhat zuby presne kvôli tejto situácii. A na scénu prichádza otec, duch, ktorý ma lepší stalk ako Michael pri návšteve psychiatrie. ()

Starší brat (2006) (S01E16) 

Retro Časť na ktorú sme dlho čakali. Ponúka nam pohľad 3 roky dozadu, mapuje životy hlavných protagonistov, kde sledujeme ako sa dostali tam kde sú teraz. Väčšina z k Nich sa dostala do basy vdaka nepriaznivej situácii, zlým rozhodnutiam a taktiež zrade. Najzaujímavejším príbehom bol pre mňa ten o narkodoktorke a jej precitnutiu vestříc smrti. ()

J-Cat (2006) (S01E17) 

Opäť veľa akcie v podaní narušenia posledných prác a diery v zemi. Do skupiny prichádza špicel, ktorý ma zistiť co skupina plánuje. Michael musí prísť na chýbajúcu cestu. Doktorka Tankredi tomu tiež nepomáha. LJ baží po pomste a berie veci do vlastných rúk. ()

Trik (2006) (S01E18) 

Je načase aby spadla klec. Aspoň tá prvá. No počet utekajúcich sa rapídne zvyšuje ako stávky v pokri. Ps: tzv gentlemenska hra neexistuje, v pokri sa hrá o výšku vkladu každého hráča. Takisto ak vsadite 20e, nemôžete vyhrať 100e čo vsadili zvyšní, aj keby ste vyhrali. ()

Súvisiace novinky

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (viac)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (viac)

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

05.08.2007

Přesněji řečeno, on to poslední slovo napsal a taky k tomu něco nakreslil. Jeho poznámky a storyboardy k nikdy nenatočenému dobrodružnému filmu Yucatan byly nalezeny už před nějakým časem a ve studiu… (viac)

Edward Norton bude naštvaný a zelený

Edward Norton bude naštvaný a zelený

19.04.2007

Edward Norton a comics? Zní vám to jako nesmysl? Inu, filmová branže občas přináší opravdová překvapení, nejen remaky starých hororů a adaptace dětských fantasy bestsellerů. Když se studio Universal… (viac)

Reklama

Reklama