Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Česko Cesta bojovníka (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Amerika, šesť storočí pred prvou Kolumbovou cestou. Na pokojné pobrežie prichádzajú Vikingovia a bezohľadne plienia, zabíjajú a zotročujú. Rovnako náhle, ako sa objavia, tak aj zmiznú, a zostane po nich iba malý, nebojácny chlapec. Toho sa ujme jeden z indiánskych kmeňov a daruje mu domov, lásku, lovecké schopnosti nové meno Duch. O pätnásť rokov neskôr sa temní Vikingovia vracajú a ohrozujú kmeň. S pomocou indiánskeho šamana sa mladý hrdina Duch (Karl Urban) vydáva na ostrý súboj s presilou, ktorý navždy určí budúcnosť tých, čo ho medzi seba prijali... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (314)

Mordenroth 

všetky recenzie používateľa

Toto je typický príklad toho, ako môže z dobrého námetu vzniknúť „sračka“. Dokonca by som bol ochotný prižmúriť oči aj nad scenárom, ktorý vyzerá akoby bol napísaný za jednu noc. Film mal veľký potenciál a keď si predstavím, že by na režisérskej stolične sedel niekto iný (napr. Mel Gibson, prípadne ešte Antoine Fuqua), myslím, že mohlo ísť buď o celkom kvalitný „umelecký“ alebo aspoň akčný zážitok. V neposlednom rade by diváka mohla upútať vizuálna stránka filmu. Ani jedno sa však Nispelovi nepodarilo. Totálnou katastrofou je, ako bolo naznačené - spracovanie. V jednotlivých zrýchlených a neprehľadných obrazoch sa ani divá sviňa nevyzná, za čo nesie podľa mňa najväčšiu zodpovednosť chaotický strih a farebný kamerový filter tiež nebol bohvieakou výhrou (celé je to nejaké... tmavé). Napríklad pasáž vyvraždenia indiánskej dediny mohla byť vysoko efektnou záležitosťou a lá Barbar Conan. V tejto divočine sa ale naozaj nedalo zorientovať a hneď po opustení kina som si už ani nemohol vybaviť ako to celé prebiehalo. (Niekedy si určité scénky zapamätám vďaka hudbe, no Pathfinder sa môže pochváliť akurát nevýraznými motívmi, ktoré ani nepostrehnete a práve tento druh filmov si hrdinské motívy priam vyžaduje). Partizánske spôsoby zabíjania, ktoré využíva hlavný hrdina prebiehajú tak, že v rýchlom zábere vidíme zhruba dve sekundy ako Karl Urban (štandardný herecký výkon) prebodne jedného z vikingov. Nasleduje strih. V ďalšom zábere sedí Urban na koni, rozbehnutý oproti ďalšiemu nepriateľovi. Ďalší strih. Niekoľko rýchlych záberov na iných vikingov, strih a zrazu je Urban na strome a skáče na okoloidúceho vikingského jazdca... A potom sa v tom vyznajte. Tak neviem, buď som nepochopil zámer tvorcov alebo je to fakt zlé. Každopádne si myslím, že za rozpočet, ktorým film disponoval by sa dala natočiť aj kvalitnejšia a efektnejšia snímka. Možno že aj taký Uwe Boll by si s danou látkou poradil lepšie. ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

Nápad a námet tohto filmu je úplne skvelý, ale Marcus Nispel bol zlá voľbá - nedokázal z tohto snímku vyťažiť nič. Ako režisér zlihal. Už v roku 2004 som čítal článok, že začínajú prípravy na tento film - nesmierne som sa tešil. Čakal som veľké súboje medzi Vikingmi a Indiánmi. Hlavného hrdinu som si predstavoval niekoho ako Barbara Conana a nie muža strednej postavy s ovysnutým bruchom ako zachráncu Indiánov a zabijaka Vikingov :-( Úplne som sa sklamal - scény su nepriehľadné, príbeh je naivný bez nejakej myšlienky, hudba pominuteľná. Karl Urban tu nemá čo robiť a o hereckých výkonoch sa tuna nemôžme baviť, žiadne neboli. Za zmienku stoja snať Vikingovia so svojou germančinou a zo svojimi postavami (Robocop) a príroda, ktorá vyzerá realisticky. Dúfam, že sa k tomuto snímku niekto vráti a pozdvihne ho na patričnú úroveň... 2/10 ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Jonathan Elias: 1. Opening Credits [1:28] ,2. The Discovery [2:02] ,3. Remembering [2:28] ,4. Sanctuary [1:54] ,5. Haunted [3:03] ,6. Starfire [1:39] ,7. Vikings Attack [3:12] ,8. The Aftermath [1:44] ,9. Ghosts Fight Begins [2:45] ,10. First Kill [3:47] ,11. Eye For An Eye [1:55] ,12. Cave Surprise [2:01] ,13. Healing Ceremony [2:44] ,14. Moving On [2:32] ,15. Quick Kills [4:55] ,16. Cave Maze [3:34] ,17. The Last Stand [2:18] ,18. Pathfinders Destiny [2:38] ,19. Ice Lake [2:00] ,20. Vikings Ascent [1:19] ,21. Mountainside Battle [4:16] ,22. Gunnars Fury [2:12] ,23. Prophecy Fulfilled [5:39], ()

Faidra 

všetky recenzie používateľa

Oscar Wilde kdysi poznamenal, že ač byli Vikingové pravděpodobně první Evropané, kteří se dostali do Ameriky, měli dost vkusu na to, aby ji zase rychle opustili. Po Cestě bojovníka bych si dovolila oponovat. To nebylo kvůli Americe, ale z děsu, že pokud se v ní zdrží déle, poskytnou tím záminku k natočení většího počtu slátanin jako je tento svérázný způsob řešení imigračních problémů, vymyšlený, patentovaný a v praxi prováděný Kájou Urbanovic. Kterýžto způsob je ve výsledku zdravotně závadný nejen pro Vikingy, ale i pro diváky, protože zběsilost střihu mě dohnala na pokraj epileptického záchvatu, při bojových scénách mi místo srdce do kalhot padaly nevěřícné oči z důlků a pohled na polonahého hrdinu sprintujícího zasněženým krajem mi nepůsobil zvýšenou hladinu hormonů, ale drkotání zubů. Slušný námět, malebně podmračená krajina, solidní výprava, hrdinové na zabití, scénář na roztrhání a jediná jistota: Nispel nebyl Cestou bojovníka nevěrný své hororové múze. Naopak, klepu se hrůzou ještě teď. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $45miliónovTržby USA $10,232,081Tržby Celosvetovo $30,822,861Tržby za predaj DVD v USA $27,356,328 //počet predaných kusov 1,604,034║ Marcus Nispel sa v jeho plnej neschopnosti vyprávať príbeh, ktorý tento film takmer ani nemá, úplne stratil v pasívnej nevýraznosti scén, kde ani tie bojové súboje nič moc nedajú. Doslova dej príde ako šablónový vícuc z Barbara Conana. /25%/ ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (7)

  • Aby představitelé Vikingů vypadali mohutněji a hrozivěji, nosili pod kostýmy hokejové chrániče ramen. (-bad-mad-wolf-)
  • Přilby bojovníků se vyrobily ve dvou verzích - gumových a kovových. Gumové se používaly při natáčení akčních scén, jelikož s kovovými hrozilo zranění. (-bad-mad-wolf-)
  • Z časových a bezpečnostních důvodů nebyly domy indiánů postaveny ze dřeva, ale z oceli a pěny, a poté pokryty mechem a kůrou. (Amplifier)

Súvisiace novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (viac)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (viac)

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (viac)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (viac)

Reklama

Reklama