Reklama

Reklama

Bývalý špičkový armádny prieskumník a ostreľovač Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) zavesil kariéru na klinec potom, čo sa stal obeťou jedného obzvlášť nepekného podrazu organizovaného vyššími miestami. Napriek tomu ho na jeho samote vysoko v horách prekvapí penzionovaný plukovník Johnson (Danny Glover), ktorý ho požiada o pomoc. V hre je život amerického prezidenta a údajne len Bobove mimoriadne schopnosti a jeho presná muška môžu túto hrozbu eliminovať. S veľkou nechuťou sa do akcie zapojí a príliš neskoro zistí, že sa stal obeťou podrazu číslo dva. Z hrdinu, na ktorom závisel osud celého národa, sa tak razom stáva "hlavná postava" novinových titulkov, na ktorých je označovaný za osamelého zabijaka, ktorý sa pokúsil zastreliť hlavu štátu. V zúfalom boji s časom má Bob jedinú nádej – zistiť, kto a prečo ho do tohto komplotu zatiahol. Veľa šancí nemá, pretože proti nemu stojí celá krajina a na svojej strane má len neskúseného agenta FBI (Michael Pena) a dievča svojho zabitého parťáka (Kate Mara). Čím ďalej Bob uniká z perfektne pripravenej pasce, tým je mu jasnejšie, že v ohrození nie je len jeho život, ale tiež osud celej Ameriky. (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (680)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Vůbec se nejedná o špatný akčňák. Snipeři jsou sice už trošku profláknutější téma stejně jako když se jedná o nějakou tu zradu z vlastních řad. Kolik už sme filmů s podobnou šablonou viděli že? Odešel na odpočinek a oni za ním přišli s nabídkou na prácičku, on ji po krátkém rozmýšlení vzal a nakonec se z toho vyklubal podraz jako vrata. Přesto Odstřelovač umí zaujmout. Mark Wahlberg v roce 2007 ještě za něco stál. PS: Je náhoda že jméno hlavního hrdiny Bob LEE Swagger se nápadně podobná z 1/3 Harvey LEE Oswaldovi? ()

Niles 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý ani trochu nenudí, stále sa v ňom niečo deje a najlepšie je, že dej nie je veľmi predvídateľný. Snaží sa tiež ukázať, aká je Amerika slobodná krajina a akí zlí ľudia, ktorým ide len o vlastný prospech sú na jej čele. Mark Wahlberg sa do takýchto akčných filmov veľmi hodí, páčila sa mi záverečná scéna jeho pomsty. Ale celkovo, všetky akčné scény boli veľmi dobre spracované. Samozrejme nejaké chyby sa nájdu, ale nič čo by mi výraznejšie prekážalo. Okrem toho obdivujem schopnosti ostreľovačov, takže 5*. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"THING'S SO BIG, EPA DOESN'T EVEN BOTHER TO GIVE YOU THE GAS MILEAGE FOR IT." ---------- S Fuquaom to mám ako na koni. Niekedy som v údive z kvality, inokedy zase odpadávam od nudy. Málokedy si s ním zajazdím v pokoji, na hladine priemeru a Shooter bol jednou z týchto jázd. Mark si znovu zahral chlapíka, ktorý svoj obor ovláda bezchybne, skrátka, je najlepší v tom, čo robí. Tieto role mu vždy veľmi sedia a ťažko si ho predstaviť ako nejaké nemehlo. Keď už hovoríme o zručnostiach, Kate ma ako skúsená, nebojácna doktora úplne dostávala do kolien. Viac ale rurálne Kentucky, Montana, či Tennessee, pretože americký zapadákov, to je proste moje. Škoda ale toho smeru, akým sa film po úvode uberal. Stavím sa, že nenájdem nikoho, kto kedy povedal, že mu bol úvod protivnejší, ako zvyšok rozvláčeného príbehu. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Mark Mancina: 1. Main Titles [2:24] ,2. Swagger Contemplates [1:04] ,3. Swagger Visits Target Sites [2:52] ,4. Swagger Cuts the Power/Memphis in Church [3:02] ,5. River Barge Escape [2:54] ,6. Infiltrating the Cabin [3:25] ,7. Recon Report/Motorcade [3:39] ,8. Swagger Finds Sarah [2:01] ,9. Meeting in the Mountains [8:16] ,10. Assassination [5:55] ,11. Memphis' Theory [1:47] ,12. Brothers in Arms [5:42] ,13. Sarah & Swagger [1:34] ,14. Shootout in Virginia [4:53] ,15. Revenge [4:10] ,16. Nasty Letter - Otis Taylor [5:05], ()

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Jsou v tomto filmu logické chyby? Ano, a je jich dost (agent hledá info někde na chatu atd...) Ale taky bych se mohl ptát, nudil jsem se? A to musím říct, že ne. Ani na chvíli. Mark Wahlberg je typ herce, kterému uvěříte i to, že je takový velký patriot, navíc Kate Mara + Rhona Mitra… k tomu se ani nehodlám vyjadřovat… :-) Suma sumárum tak dostávám film, který si určitě někdy pustím, i když není dokonalý. I když, po akční stránce… ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (40)

  • Keď Sarah Fenn (Kate Mara) zastrelí brokovnicou muža, ktorý prišiel k nej domov, tak vystrelí dvakrát, ale výstrel je počuť len raz. (ČSFD)
  • Mark Wahlberg (Bob Lee Swagger) je levák. Kvůli filmu se musel během už tak dost náročného výcviku naučit střílet jako pravák. (Siriuss)
  • Mark Wahlberg (Bob Lee Swagger) bol pre svoju rolu vo filme vytrénovaný skutočným americkým ostreľovačom Patrickom Garritym. (HDeer)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (viac)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (viac)

Reklama

Reklama