Reklama

Reklama

Gympl

Trailer
Česko, 2007, 110 min

Predloha:

Tomáš Houška (kniha)

Kamera:

Marek Jícha

Hrajú:

Tomáš Vorel ml., Jiří Mádl, Eva Holubová, Tomáš Matonoha, Martina Procházková, Lenka Haluzová, Zuzana Bydžovská, Max Kušiak, Tomáš Hanák, Jan Kraus (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Pedantný fyzikár Milan (Milan Šteindler), strnulý češtinár Karel (Jiří Schmitzer), jalový telocvikár Jaroslav (Martin Zbrožek), ekologický učiteľ výtvarnej a triedny učiteľ Tomáš (Tomáš Matonoha), mondénna riaditeľka školy Mirka (Eva Holubová) a ďalší podľa svojich predstáv formujú úbohých študentov na rozpadajúcom sa gymnáziu. A tak málokoho štúdium naozaj baví a zaujíma. Petr Kocourek (Tomáš Vorel ml.) a Michal Kolman (Jiří Mádl) do školy radšej nechodia a keď tam náhodou zavítajú, tak celé hodiny prespia, lebo po nociach kreslia graffiti. To je to jediné, čo ich okrem dievčat skutočne baví. Nebezpečné výpravy na strechy domov, ilegálne prenikanie do útrob metra, dramatické lezenie na komín... Napätie, riziko dolapenia a naháňačky s políciou sú naozajstné, zábavné aj kruté. A tak niet divu, že sa ich bezradní rodičia (Zuzana Bydžovská, Tomáš Hanák, Jan Kraus, Ivana Chýlková) večne stresujú a občas sa v záujme doštudovania svojich nezvedených potomkov spoja s profesormi. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 227)

oli.G 

všetky recenzie používateľa

Wichove beaty nuda, z úvodnej pesničky navyše vystrihli slovenskú slohu. :) Inak som ale spokojný, a do posledného sedadla obsadené kino bolo asi tiež. No dobre, bolo Valentína, ale aj keby nebolo, na toto proste ľudia u nás budú chodiť. Nepamätám sa, kedy naposledy mal nejaký český film tak aktívny torrent. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Válku na ně! Nejdřív totalitu a pak válku." Nezvladatelná touha posprejovat cizí majetek, směšný hip-hop i frackovité chování budoucí elity národa mne párkrát donutili souhlasit s výkřikem kantora a spokojeně sledovat brutalitu strážců zákona. Jinak nevím, jestli se mělo jednat o nějakou sondu do duše svobodomyslného studentstva, komedii či propagaci nějakého názoru, ale pro mne to bylo tak nějak o ničem. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Tomas Vorel Jr. - (Petr Kocourek) +++ Jiri Madl - (Michal Kolman) +++ Eva Holubova - (Riaditelka Mirka) +++ Zuzana Bydzovska - (Petrova matka) +++ Jiri Schmitzer - (Ucitel Karel) +++ Milan Steindler - (Ucitel fyziky Milan) +++ Tomas Hanak - (Pavlin otec) +++ Jan Kraus - (Michalov otec Kolman) +++ Ivana Chylkova - (Michalova matka Kolmanova) +++ Pavel Telicka - (Inspektor) +++ Hudba: Wich *** /////////// Reziser Tomas Vorel starsi je ako dospely teenager. Podla mna sa dobre vzil do situacie mladych ludi, ktori nemaju zaujem sa ucit, ale sa skor poflakovat po nociach a nicit vlaky alebo steny sprejovanim graffity. Vytkol by som mu len jedno, ze sa mu nepodarilo spojit zaner komedia-drama, pretoze skor to bola taka zmiesana kasa, pri ktorej som niekedy nevedel, ci sa mam smiat alebo to brat vazne, inac by som dal aj 4 hviezdicky. Ale myslim si, ze najlepsie to zahral Madl a taktiez Holubova v ulohe riaditelky a Zuzana Bydzovska. Zaujimavy povazujem bonus s komentarom pocas filmu rezisera a syna Vorlovych a Jiriho Madla. Napr. pri lezeni po streche mali herci lana, ktore boli trikovo vymazane alebo v budove, kde si boli pozriet knihy Bozeny Nemcovej, zvonka bola na budove v skutocnosti cervena stena a trikovo ju zmenili na zelenu, aby bola rovnaka, ako vo vnutri budovy no a samozrejme mozno si vsimnete chybu s kukatkom na dverach..... 18.06.2008 ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

"Já nejsem drzej, já sem upřímnej." Já taky. Je to sračka. Zpočátku. Časem se to však výrazně zlepšuje až po skvělou druhou polovinu. Vorel dost sází na to, že vás celou dobu nechá tápat, zda to myslí vážně nebo ne. Chvilkama se to veze na vlně grotesky ze Skřítka, pak jsou tu fragmenty dramatu, teenegerské komedie a nespočtu dalších stylů a žánrů; a to mnohdy v rámci jed(i)né scény (kupříkladu Mádlův nasupený odchod ze školy). Největším záporem, krom žánrové neurovnanosti, je usedlá forma, která je spíše jak z filmu pro pamětníky než pro náctileté. ()

Hellboy 

všetky recenzie používateľa

V podstatě se mi to dost líbilo. Až na ty středoškoláky, to byli mizerný herci, děsný recitování. Jinak v pohodě, na to, že je mi dané téma absolutně cizí - graffiti ani hip-hop mi nic neříkaj... Tomáš Matonoha si ani tentokrát mé sympatie nezískal, ačkoliv se teda snažil, prostě mi nesedne a to už se asi nikdy nezmění. Taky mně na tom trochu vadilo, jak nebylo jasně dané, jestli je to komedie, nebo spíš vážná sonda do duše gymnazistů. Ne, že bych stál o černobílej pohled na svět, ale taky se to nějak tlouklo. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (78)

  • Při hádce ohledně výběru nové školy Kolman (Jan Kraus) rozbije vázičkou okno za Michalem (Jiří Mádl). Poté, co Michal odejde ke klavíru, je za Kolmanem vidět okno neporušené, bez jediné prasklinky. (DexMASTER094)
  • Zvuk, ohlašující ve filmu "ukončete výstup a nástup", bylo ve skutečnosti možné slyšet jen na trase metra A. Na “céčku“ byl oficiální gong jiný a stanice ohlašoval muž. (Stocki)
  • Jiří Mádl (Michal Kolman) se kvůli natáčení musel naučit kouřit. (Fenk)

Reklama

Reklama