Reklama

Reklama

Dvojnásobná držitelka Oscara Hilary Swank hraje v tomto poutavém příběhu o dětech ulice vychovaných v pouličních přestřelkách a s drsným postojem k životu – učitelku, která jim chce dát, co potřebují nejvíce: jejich vlastní hlas. Odehrává se na chráněné půdě školy ohrožené násilím a rasovým napětím, učitelka Erin Gruwell musí bojovat s předsudky autorit, jestliže jí záleží na těchto studentech. Děti vypráví vlastní příběhy a poslouchají příběhy ostatních, skupina pravděpodobně "nevzdělatelných" teenagerů objeví sílu snášenlivosti, znovu získají své zničené životy a změní svůj svět. S elektrizujícími výkony hvězdného obsazení, včetně držitele Zlatého glóbu Patrick Dempsey (Grey´s Anatomy) a zpěváka Maria, film Mezi řádky je založený na uznávaném bestselleru, "The Freedom Writers Diary". (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (266)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Hilary Swank tento rok spojila po druhý krát sily so 'zelenáčom' Richardom LaGravenesem a aj po druhý krát u mňa zožala úspech. A určite by ho zožal aj v kinách. Snímky síce tematicky úplne odlišné, no každý vo svojej podstate zachytáva tie správne partie. Charaktery mladíkov v laviciach boli zaujímavé nielen osudmi ale aj sľubným herectvom. Len škoda, že posledná (zvyčajne najintenzívnejšia) štvrť hodinka vo mne úplne vyschla. Inak by to bolo aj vyššie. Pomohol fakt, že to bolo podľa skutočnosti. 80%. ()

Jacinda 

všetky recenzie používateľa

zajímavý film. na jednu stranu je to naivní - pochybuji, že by se američtí parchanti změnili v koloušky během jednoho roku (a opravdu vědí kde je ta Evropa, když v ní žije jejich holocaustová hrdinka?). Hlavní aktérka je Matka Tereza, která neváhá obětovat kvůli svým "dětem" manželství (a nemít svoje děti). Ale přes to všechno ve mě film zanechal celkem dojem. ()

Reklama

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film dotýkající se kontroverzního a ožehavého tématu přinášející hlubší poselství měl něco do sebe.Ale přesto je to na čtyři hvězdičky s odřenýma ušima,protože pochybuji,že by se mi nějak více zapsal do paměti,zřejmě si z něj brzy budu pamatovat jen málo.Každopádně Hilary Swank byla přesvědčivá,stejně tak děti z ulice,jejichž příběhy mě sice zajímaly,ale i tak nechávaly víceméně chladnou,protože se celý děj věnoval spíše hodinám Angličtiny a ne jejich životům.Nicméně pěkná podívaná,i když trochu sentimentální. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Obohraná platňa filmov o rasizme a jeho vysporiadaním sa v Amerike je už poškrabaná. V tom množstve snímkov o rovnakej téme musí byť dielo výnimočné, aby prekvapilo. Príbeh učiteľky, ktorá učí deti, kde je v každý v gangu a kde každému už niekto zomrel v prestrelke je len málo uveriteľný, hoci by sa dial aj v samotnom Bronxe. Úplne som chápal jej manžela, ktorý sa s ňou rozviedol. Ženská sa dennodenne zaujíma len o nejaké primitívnych výrastkov a o muža nejaví záujem. Skutočne som chcel niečo nájsť, čím by som dostal svoje hodnotenie na vyššiu úroveň. No v porovnaní s mojim najobľúbejenším filmom podobnej tématiky - Crash – nemohlo Medzi riadkami veľmi obstáť. ()

MoiJe 

všetky recenzie používateľa

Podobne filmy sa tazko hodnotia. Su o niecom, co sa nas v plnom rozsahu netyka, ale uz sme to vo filmoch velakrat videli. Vacsina z nas ma strednu ci aspon zakladnu za sebou a vacsina z nas si iste uvedomuje, ze i ked boli iste ucitelmi ovplyvnovani, ziadny z nich im nezmenil ci nezachranil zivot takto drasticky, nekupil vylet a i tych co nesli striktne podla ucebnice bolo malo. A rozhodne sme im nedovolili, a to ani tym naozaj dobrym ucitelom a i ked niektori mozno na vlastnu skodu, z nas, malych diablikov, urobit anjelov, ktori naviac maju potrebu sa pravidelne zverovat s tajnymi trapeniami. O to viac sa takato zmena podivne pozoruje v obycajnom dvojhodinovom filme, hlavne ked nie je zaverecnym vyvrcholenim. Zacinajuca ucitelka uzmierejuca gangy v triede, ktorej je skola volna a ich najvacsim cielom je dozit sa 18, behom polhodky? Hm. Mozem teda hodnotit len dla pocitov: a pocity to vyvolavalo, herci, kamera ani hudba zazitok nijakym sposobom nerusili... takze, misia splnena, hm? PS: Nebezpecne myslienky stale neprekonane;) ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (5)

  • Alternatívnym názvom filmu bolo aj označenie Freedom Writers. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles a Long Beach. Scény zo školy sa natáčali na Hamilton High School. (MikaelSVK)
  • Všetci pozostalí v múzeu holokaustu boli skutočnými preživšími. (Karush)

Súvisiace novinky

Smysl života v dopisech

Smysl života v dopisech

26.05.2006

Dvojnásobná držitelka Oscara za herecký výkon ve filmech Kluci nepláčou a Million Dollar Baby, Hillary Swank, opět spojí své síly s režisérem Richardem LaGravenesem v snímku P.S. I LOVE YOU. Adaptace… (viac)

Reklama

Reklama