Reklama

Reklama

Hrdinov tretieho pokračovania filmu čaká najväčšia futbalová udalosť - finále Svetového pohára FIFA. Traja priatelia Santiago Munez z mexického futbalového klubu (Kuno Becker), Charlie Braitwhaite (Leo Gregory) a Liam Adams (JJ Feild), spoluhráči zo španielskeho Real Madrid a reprezentanti Anglicka účinkujú aj v oficiálnej reklame na majstrovstvách sveta vo futbale. Večer po nakrúcaní sa im cestou stane nehoda, ktorá vyradí Santiaga z hry na minimálne tri mesiace, Charlie vyviazne s otrasom mozgu ... Na ceste k futbalovej sláve musia všetci traja prekonať rad prekážok a pokušení. Najväčší boj však musia zviesť so svojimi osobnými problémami, ktoré sa badateľne podpisujú na ich výkonoch na ihrisku. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (141)

Santino7 

všetky recenzie používateľa

Na tento film som sa vyslovene tešil. Vážne. Jednotka aj dvojka boli pre mňa veľkým potešením a preto som do toho vkladal pomerne veľké nádeje aj tentokrát. Žiaľ, tešil som sa príliš predčasne - a hlavne zbytočne. Záver trilógie z futbalového prostredia tvorcom absolútne nevyšiel. Môže za to hneď niekoľko vecí. V prvom rade by som to dal za vinu stupídnemu príbehu, ktorý jednoducho nemá šancu zaujať - z klubovej úrovne sa presúvame na reprezentačnú, blížia sa totiž majstrovstvá sveta, na ktoré sa v drese Albionu dostali aj dvaja hlavní hrdinovia, pre ktorých ide pravdepodobne o poslednú šancu zažiariť, vzhľadom na ich vek. Ďalším dôležitým faktorom je samotné herecké obsadenie. Sympatický Kuno Becker, hviezda prvých dvoch snímkov je odsunutý do úzadia, vyskytuje sa tu v trápnej úlohe kamaráta hlavných postáv, čo v každom zábere, v ktorom sa vyskytne, povie niečo fakt "veľmi múdre" a za každým to vyznie trápne, Kuno mal túto úlohu podľa mňa radšej odmietnuť a odignorovať to ako jeho kolegovia z predošlých snímkov. Dej sa točí okolo dvoch anglických reprezentantov, ktorých bohužiaľ hrajú veľmi slabučkí herci, ktorí majú k dispozícii scenár podobných kvalít. Príbeh sa sám o sebe tvári veľmi poučne, hrá to na city divákov, lenže je to vážne slabý odvar. Prejdem pomaličky k záveru, myslím si, že moje sklamanie je zreteľné už dostatočne :)) Goal! 3 beriem len ako nepodarený pokus zviezť sa na úspechu pomerne vydarených prvých dvoch snímkov. V žiadnom prípade neodporúčam, pozrieť len ak na vlastné riziko a ak máte aspoň aký taký vzťah k futbalu, inak to bude na vás pôsobiť ako úplná fraška. No a je otázne, či to vôbec vydržíte do konca :)) 1/5 ()

Wally 

všetky recenzie používateľa

Dávám jednu hvězdu, ale vlastně ani nevím za co :-)) Asi proto, že jsem fotbalový fanda a každý film z fotbalového prostředí je super....nicméně zatímco první díl měl svoji kvalitu, druhý vařil již z vody, tak tento třetí, co se týče kvality je katastrofa...nejhorší byly přidané záběry do samotných fotbalových utkání...jako by to stříhal nějaký amatér doma ve sklepě...o příběhu ani nemluvě....ach jo... ()

Reklama

Vojťas 

všetky recenzie používateľa

Film sice emoce vyvolat umí, ale jinak je kvalitativně na úrovni druhého dílu a stejně tak haní jméno parádního prvním filmu! ... Rozhodně už to není pro fotbalové fanoušky, jelikož se nám žánr posunul trochu jinam. Nebylo to sice nejhorší, ale ta správná kasta diváků si k filmu cestu nenajde. Podle mě špatný tah a do budoucna snad už jen prosím: DALŠÍ DÍL NE! ()

Marys 

všetky recenzie používateľa

Ako ma jednotka a dvojka ohromili strhujúcou futbalovou atmosférou, v trojke sa evidentne tvorcovia rozhodli investovať rozpočet najmä do dojemných mimofutbalových scén a samotný futbal je tak hnusne neautenticky prevedený, až ma z toho oči štípu. Takisto presun ťažiska deja zo Santiaga na jeho dvoch mimoriadne nesympatických kamarátov nevidím ako dobrú voľbu. Scény v Rumunsku sú takisto dosť odveci. Jediné, čo tvorcovia ponechali je až odrovnávajúca predvídateľnosť deja. Skrátka autori kuli železo, dokiaľ bolo horúce a myslím si, že to maximálne dovrzali. Tým, čo sa páčila jednotka a dvojka, sa trojka jednoducho páčiť nemôže. Všetko dobré z prvých dvoch častí totiž v trojke úplne chýbalo. ()

melloun 

všetky recenzie používateľa

Úplná ztráta času to sice nebyla, ale oproti předchůdcům šla kvalita rapidně dolů. Málo Santiho na hřišti, ne zrovna vyvedené záběry před zeleným plátnem, snad jen ta hudba snese přísnější měřítko. Kdybych se chtěl podívat na sestřih z MS 2006, tak jsem si ho mohl pustit například na youtube a nemusel jsem trpět koukáním na bandu anglických fans a rumunské upírky. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (7)

  • Film bol originálne naplánovaný na jar/leto 2008. (ČSFD)
  • Charlie Braithwaite (Leo Gregory) nastupuje na zápasy majstrovstiev sveta v drese s číslom 26. V skutočnosti však môžu hráči na majstrovstvách sveta používať len dresy s číslami 1 až 23. (baruss)
  • Finále Svetového Pohára bolo nakrútené na štadióne Stade de Soleil vo Francúzsku namiesto štadiónu v nemeckom Berlíne. Dôvodom boli vysoké dane a nedostatok financií na prenájom štadiónu. Približne 60% hereckých výstupov na ihrisku bolo nakrútených pred zeleným alebo modrým plátnom, a zladených s reálnym meradlom Svetového pohára. (ČSFD)

Reklama

Reklama