Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byung-doo (In-seong Jo ) je gangster, pre ktorého je najdôležitejšie, aby jeho chorá matka a mladší súrodenci boli riadne zaopatrení. Vo svojich 29 rokoch, hoci už má svojich podriadených, stále je na najnižšom stupni v rebríčku hierarchii soulskej mafie. Jeho rodina sa práve ocitá v ťažkej finančnej kríze a životnej tiesni. Byung-doo sa preto rozhodne podstúpiť neľahkú úlohu, odstrániť zo scény prokurátora Parka, ktorý spôsobuje prezidentovi Organizácie Hwangovi (Ho-jin Chun ) veľké problémy. Jeho priateľ zo študentských čias, Min-ho (Min Nam-koong), je začínajúci režisér, ktorý píše scénar o mafii. Pre jeho nereálnosť je neustále u producentov zamietnutý, a tak vyhľadá dávneho spolužiaka. Byung-doo ho zoznamuje s reálnym gangsterským životom a Min-ho nakrúti film, ktorý sa stane návštevníckym hitom. Avšak film je natoľko realistický, že použitá scéna o zavraždení prokurátora Parka vzbudí oprávnené podozrenia. Je zjavné, že niekto sa dopustil fatálnej chyby... (sochoking)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (88)

verbal 

všetky recenzie používateľa

Je to jako když stojíte v zoo před klecí plné roztomilých opiček. Něco hezkého si o nich předem přečtete, na základě toho si jednu z nich oblíbíte a se zájmem ji začínáte pozorovat. Potom však nějaký debil bouchne před klecí petardu a opičky se během okamžiku s vřeštěním mezi sebou promísí, začnou se chovat jako idioti a vy v tom maglajzu marně přemýšlíte, která to vlastně měla byla ta vaše oblíbená. "Drsné" války jihokorejských gangů o moč, kdy nejbrutálnější z brutálních hledí jen na to, aby náhodou, proboha!, někoho nezabili a pauzy mezi bitkami si vyplňují ryze "chlapskými" jízdami v podobě karaoke párty ve slipech, to je opravdu skoro to nejsyrovější, co jsem v životě viděl. Tedy hned po dokumentu o pářících rituálech kočkodanů na National Geographic. A srovnávat tuto ťamanskou sračku se Scorsesem zní jako prohlášení nezletilého gaye, že Hery Potrat je úplně skoro jako Barbar Conan. ()

lesumir 

všetky recenzie používateľa

Z novodobých Špinavých ulic jsem si odnesl hodně smíšené pocity. Scorseseho originál je naprostá nuda a tohle, i když je to samozřejmě jiné, nedopadlo o moc líp. Už jen motivace hlavní postavy je divná, když borec nohou zkopne všechno, co se na něj zle podívá, ale přitom v obličeji vypadá jako úslužný hlupák, jak se občas (spíš často) chová. __ Je to taky dost naivní, ona nahoněná představa o gangsterech (kde se slovo gangster sklonuje ne v sedmi, ale dokonce v osmi padech), "Ty jsi gangster, jo?; "Ja jsem gangster", "Natoc film o poradnych gangsterech", "Vis jak vypada poradny gangster?", "Bojim se te, ty jsi gangster", "Znas to, gangster muze vsechno"... COpak takhle mluvi podstevi na ulici s nekym, koho vubec neznaji? :-)) Ale no taaaak. __ Casto dlouhe, neposouvající a zbytečně mate hlavni pribehovou linii. Az na ten emocni zaver, kterej se da cekat nic zajimaveho. ()

Reklama

RasputincZ 

všetky recenzie používateľa

Autoři snímku, v tomto případě režisér Ha Yoo přetavil své divácké zkušenosti z kultovních snímků Scorseseho, De Palmy a dalších do jedné z nejčistších gangsterek, co jsem z korejské produkce viděl. Nejedná se o žánrový mix, ani zde nehraje hnací motor pomsta (jako například v neo-noirově laděné A Bittersweet). Film funguje i jako mnohovrstevnatý epos o gangsterovi, který zažije svůj postup mezi elity a následující pád, tak jako nepřímá kritika kapitalismu a jeho důsledků v chudších částech Koreje (kritika ale zdaleka není tak výrazná jako v pozdních filmech jiného korejského režiséra Kim ki-duka). Příběh stojí a padá na napsaných postavách. Zatímco ústřední dvojice kamarádů ze školy, jejichž cesty se ale radikálně rozdělily, skvěle splnuje žánrové požadavky a očekávání, milostná linie hlavního hrdiny mi přišla velmi slabá. Trochu prostříhat první polovinu a ubrat na zbytečné romanci a s plným hodnocením bych neváhal ani vteřinu! ()

Hees 

všetky recenzie používateľa

Čestných päť hviezd keďže tento film v podstate nemá žiadnu výraznú chybu a je veľmi vierohodný. Nie je síce úplne typom filmu, ktorému ja udeľujem plný počet, ale rozhodol som sa, že v konkurencii tých filmov čo som videl v poslednej dobe bol najlepší (práve v tom momente). Bojové scény sú vážne kruté a ešte viac krutý je samotný film a presne takto asi vyzerá mafiánsky svet, kde si nikto nič nedaruje. Človek počas filmu niekedy aj rozmýšľa, ako by sa mohol film skončiť dobre. In-seong Jo, muž čo je jemnejší do tváre a na prvý pohľad nevyzerá vôbec ako gangster má svoju rodinu, teda vlastne má dve rodiny jednu tú mafiánsku a druhú tú svoju. Z hlavným hrdinom zažijeme veľa rôznych situácii a počas filmu sa musí často rozhodovať, čo ďalej urobí a musí si "zašpiniť ruky". Faktor "láska" vo filme tiež hraje dosť dôležitú rolu a o to je vlastne film ešte viac krutý, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Bo-young Lee je veľmi pekná do tváre. Film odporúčam. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Keby som to videl skôr, bol by som z toho unesený viacej. Formálne je to dobre spravený film. Dokonca pôsobí komplexne a nenudí, čo je u podobného typu filmov - ktoré si až tak neholdujú v explicitnom násilí pomerne rarita. Ha Yoo je majster rozprávač a je žánrovo rozmanitý. Uvedomuje si žáner v ktorom pracuje a hoci neprináša nič nové, tak sa drží v mantineloch, kde nič nepokazí. Možno pobaví. Možno aj dojme. Niekedy je zbytočne popisný a zbytočne dramatický. Inde ( a to môže byť spôsobené faktorom, že mám rád drsnejšie príbehy z podobného prostredia) je predvídateľný. Mimo tohto je to ale dobrá žánrovka, ktorá je robená precízne a s chuťou. Je to z toho cítiť. Vzťah dvoch kamarátov je dokonca uveriteľný. ()

Galéria (35)

Súvisiace novinky

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (viac)

Reklama

Reklama