Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Umenie pretvarovať sa a absolútne uveriteľne vkĺznuť do kože niekoho iného ovláda krásna reportérka Rowena Priceová (Halle Berry) absolútne dokonale. Keď sa dozvie, že ktosi brutálne zavraždil jej kamarátku z detstva Grace (Nicki Aycox) rozhodne a zavesiť na päty potenciálnemu vrahovi a posvietiť si naňho! Vie totiž, že Grace mala pomer s mocným šéfom jednej z najvychytenejších reklamných agentúr Harrisonom Hillom (Bruce Willis), ktorého skvelá kariéra i nákladný život rovnakou mierou závisia od vôle jeho hriešne bohatej manželky Mie (Paula Miranda). Ak by sa o jeho nevere – ani prvej, a určite ani poslednej – Mia dozvedela, mohol by Harrison o všetko prísť... Grace si preto nepochybne koledovala o poriadny problém, keď sa ho krátko nato, ako ju tento šarmantný darebák opustil, pokúsila vydierať! Rowena si je temer stopercentne istá, že Harrison práve z tohto dôvodu Grace zabil, a tak sa pod falošným menom zamestná v jeho firme a začne ho spolu so svojím svojráznym kolegom a priateľom Milesom Haleym (Giovanni Ribisi) sledovať. No a keďže sa Harrison a Grace zoznámili cez internet, začne s ním Rowena flirtovať online tiež! Odštartuje tým napínavú hru na mačku a myš, ktorá nielenže je doslova posiata množstvom falošným stôp, ale v ktorej je tiež čoraz menej jasné, kto je vlastne mačkou a kto myšou...! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (201)

herr_carter 

všetky recenzie používateľa

Hale svoje neherectví vetšinou dohání svými jinými přednostmi a tady tomu není jinak. Naštěstí se film netočí jenom kolem jejího více než povedeného hrudníku a my tak můžeme sledovat poměrně napínavou “detektivku”, která v závěru vyústí v překvapivou pointu, která mě nenapadla ani ve snu.............moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Moje uznání patří Giovanni Ribisimu. Tohohle člověka sleduji už od "Přátel" a musím říct, že ho s každým dalším filmem mám raději. Pravda, hodně dostává role vyšinutých cvoků, spíš komických postaviček, ale když konečně dostane něco, kde může hrát, je skvělý. Tohle je ten případ. Nevýrazná figurka, která na sebe místy dokonale strhává pozornost. Ve společnosti Halle Berry to zase není tak těžké, protože, cop si budeme povídat, ona hraje hlavně tělem a zase tak skvělá herečka to není, nebo se alespoň tolik nesnaží. Dice má už v rukou Oscara, ale je jen málo filmů, v nichž by mě přesvědčila, že se na hraní nevykašlala. To, že si na sebe bere kostýmy, kde vynikne její postava, je sice hezké, ale na druhou stranu mi to přijde málo. Bruce Willis hraje svoje optimum, navíc je zápornou postavou, alespoň částečně určitě. Film stojí na linii s Giovannim Ribisim, která je skvělá a zajímala mě, jenže je to vlastně jen vedlejší motiv. Důležitější je vyšetřování, které postava, novinářka, kterou Berry ztvárnila, pátrá po vrahovi své kamarádky. Dostává se do celkem zajímavé hry se zbytečnými postavami, jejichž úkolem je pouze zamlžit děj. Jakmile se dovídáme pointu filmu, všechno dobré, co by film mohl přinést, padá, a z "Neznámého svůdce" se stává jen obyčejný akční thriller, který se v závěru nedařilo ukočírovat. Až příliš se hrálo na pointu, která je tak děsivě špatná, že to hezké není. Obrací film naruby, ale bez toho, aby se dostavil šok jako při filmech "Šestý smysl" nebo "Ti druzí". Film nemá tak dobrý průběh, tak promyšlený, aby to v závěru všechno dokonale zapadlo do sebe. Je to tak jen náznak dobrého filmu, který byl ztracen ve zbytečné snaze - neschopnosti - šokovat diváka, který už je přece jen zvyklý na různé věci. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/11/arbitrage-interview-male-deti-neznamy.html ()

Reklama

ViktorEl 

všetky recenzie používateľa

Priemerný triller, ktorý chce vyčnievať z rady, a preto sa snaží zapôsobiť na diváka napínavosťou a nečakanými zvratmi. Darí sa mu to, ale len z malej časti. Bruce Willis hrá výborne ako v každom jeho filme, v tomto filme by sa však jeho charizma dala krájať. Jeden kus by som hneď pridelil Halle Berry, no neviem ako vám, ale mne sa jej herecký výkon nepáčil. Dejovo veľmi nezaujímavý a veľmi zdĺhavý film. Ale tie tri hviezdičky si odo mňa aj tak vybojoval. Za herecké výkony Brucea Willisa a Giovanniho Ribisiho. Najlepší aj tak z celého filmu je koniec, ten finálny zvrat sa im výborne podaril.Koniec dával zmysel aj logiku. Jedno pozretie si tento film zaslúži a takýmto filmom ja obvykle dávam 60%. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nebyť konca filmu a rôznych zvratov, tak je to totálna sexualistická sračka. V podstate dve tretiny filmu sa scenár orientuje len na sexuálne narážky, rôzne úchylné poznámky a dialógy, asi 15 krát sa spomenie slovo lesba, hoci to vôbec s dejom ani postavami nič nemá... No proste čisto scenár nadržanca, ktorý sa mení v poslednej tretine a naozaj prišlo viac dobrých nápadov a zvratov až na to, že to už prekombinovali a vo finále aj dosť prehnali. Akoby chceli dohnať stratené a namiesto rovnomerného navrstvenia filmu rýchlo urobili premenu z pubertálneho onanovania na krvavý thriller.  ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ja som na konci tochto trileru zaregistroval niečo, čo by sa dalo ounačiť za myšlienku, alebo aspoň jej náznak. Dokladá ju aj názov filmu. Nesmiete sa nato pozerať ako na erotický triler s Halle Berry, ktorý by chcel byť druhým Základným inštinktom, pretože tým asi ani nechcel byť. Takže taký priemer na sobotný večer, keď sa vám nechce nič robiť a ani príliš premýšlať. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (14)

  • Film má natočené tři různé konce se třemi různými postavami v roli vraha. (imro)

Reklama

Reklama