Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Shoot 'Em Up je divoký thriller plný čierneho humoru, prinášajúci hodinu a pol čistej akčnej zábavy, ktorá sa začne už pred úvodnými titulkami a do úplného konca nepoľaví. Pán Smith (Clive Owen) je najnaštvanejší drsňák na svete. Ani sám nevie ako, no zrazu sa ocitne v situácii, kedy musí ochrániť tú najnevinnejšiu vec zo všetkých – novorodenca. Dieťa, ktorému Smith uprostred prestrelky pomôže na svet je terčom útokov nekonečného prúdu zabijakov, ktorých vedie záhadný pán Hertz (Paul Giamatti). Uprostred spŕšky guliek a zoči-voči každej možnej permutácii prestrelky, akú si len dokážete predstaviť, nájde Smith neobvyklého spojenca – prostitútku DQ (Monica Bellucci). Aby žiaden člen tejto zvláštnej rodiny neskončil na nesprávnej strane guľky, musí Smith čo najskôr vyriešiť záhadu, prečo chce niekto zabiť nevinné dieťa... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (923)

novoten 

všetky recenzie používateľa

Nabijte bouchačky, zakousněte se do mrkví, rozepněte poklopce a rozjeďte to se Smithem. Jenom si dejte pozor ještě na jeden důležitý úkol. Vypněte mozek. Je to otravné, otřepané a mnou téměř nenáviděné spojení, ale tady to jinak nejde. Tak brutálně krkolomnou zápletku jsem totiž asi ještě v akčňáku nenašel. To takový Crank byl přestřelený, lehce ulítlý a tím pádem neskonale příjemný. Shoot 'Em Up je šílené. Většinou sice i zábavné, ale občas bohužel téměř nesnesitelné. Může za to trochu nudná Giamattiho nesmrtelnost, Cliveova nedotknutelnost a hlavně prsící se Monica, která každou svojí mimózní hláškou jenom nutí zarývat nehty do opěradla a modlit se za další mrkev. Když se totiž Owen zle zadívá a začne řádit s libovolnou zbraní, je na co se dívat. Jenom to chtělo nějakou propletenou, důkladnou finální scénu. Takhle si sice budu rád povídat o nějakém tom povedeném záblesku nebo adrenalin zvedající vykecávačce padouch versus hrdina, ale moc dlouho ve mně nic z toho nezůstane. Přestože musím uznat, že čekat právě tady od filmu hodně byla jen a pouze moje chyba. ()

Niktorius 

všetky recenzie používateľa

Jsem až šokován náhlým zjištěním, jak málo mi stačí k divácké spokojenosti. Šílený scénář dávající slovu 'prostoduchý' nový rozměr, amatéřinou zavánějící režie, sexy Monica Belucci a samozřejmě neprůstřelný Clive Owen - drsňák s mrkví proklatě nízko u pasu. Srovnávání Shoot 'Em Up s tvorbou Johna Woo by bylo bláznovství i kacířství v jednom. Michael Davis sice hong-kongského mistra akce občas cituje, ale rozhodně do filmu nevnáší ani kousek z jeho tradiční filmové koncepce, natož pak talentu. Sejmi je všechny patří do jednoho pytle spolu se zábavnými úlety typu Crank, tohoto svého konkurenta ovšem snímek překonává překvapivě z toho důvodu, že je ještě mnohem ulítlejší a lacinější. Davis chtěl stvořit kult za každou cenu a nijak ho v honbě za nucenou coolovosti netrápí nízká vizuální atraktivita přestřelek, jenž většinou sestávají se střídajících se záběrů na padající nepřátele a Cliva zuřivě mačkajícícho spoušt(ě). Poslat Shoot 'Em jedním vrzem do hlubin pekelných je snadné, já to ovšem nemám důvod dělat. Bavil jsem se u toho totiž náramně a jen racionální myšlení, jako vždy nahlížející na věc dost kriticky, mi nedovoluje vystřelit pro Shoot 'Em Up čtvrtou hvězdičku. V noci si asi nechám zdát o pokračování s nápaditější akcí a režií Edgara Wrighta... ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Heavymetalové mimčo, nenávisťou kypiaci mrkvožravý pestún, fľandra z dobrým srdcom a ešte lepšími kozami (hlavne pri nej nesmiete mať alergiu na laktózu), fanatický hitman s manželkou na telefóne a asi sto zloduchov v čiernych kožených bundách, z ktorých na konci zostane len obrovská hromada rozstrieľaných mŕtvol. A k tomu tisíc nápadov a milión hlášok. To všetko v zbesilej akčnej haluzi, ktorá sa ani chvíľu neberie vážne a v ktorej je viac streľby ako v štvrtom Rambovi. Výhrady voči strihu nechápem - akcia je určite prehľadnejšia ako napr. v záverečnej polhodine toľko oslavovaných Transformers. Áno, ten film je taký hustý, že už v polovici to mozog nedokáže vstrebávať, ale na DVD si to človek môže rozfázovať a vychutnávať si jednotlivé vymakané prestrelky. O nič iné predsa nejde. Chvíľu som mal pokušenie dať aj piatu hviezdičku. Z jediného dôvodu: V mojej bývalej práci mi šéfoval chlap, ktorý si v štyridsiatke nechal na svojej plešivejúcej hlave narásť dlhé mastné vlasy, zopol si ich do copu a myslel si, že vyzerá mladšie, že to je cool a že na to budú letieť 20-ročné baby. Neznášal som to!!! ;-) P. S. Owenovi som toho drsňáka žral v každučkej sekunde. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Cez všetky tie sprostosti, logické nedostatky a medzery v scenári sa film pomocou akčných scén, dokonalej adrenalínovej jazde, nábojov svištiacich popri vašich ušiach a skvele drsného komba Owen-Giamatti, prestrieľal k nadpriemernému výsledku. To, čo nám predvádza pán Smith je úplná akčná genocída (mrkva ako nový druh povinnej akčnej výbavy), prestrelky sú na vrcholnej úrovni v akčnom žánri, chýbala len poriadna autonaháňačka, ale to sa dá Davisovi ako nováčikovi v tomto žánri odpustiť. Čakal som, že mi budú v hlave viac rezonovať hlášky a menej odfláknutý záver. Ale aj tak šupa! 75%. ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Utrhnuta over-the-edge zabava, ktora svoje maximum zdima na trailerovej ploche, ovsem na celovecernej stopazi je citit "unavu materialom", resp. koncept premrstenosti ad-absurdum sposobuje az prilisnu odtazitost od diania na platne. Zatial co v Crank mi tento styl nepirisel prepaleny za unosnu hranicu a i vdaka Stahamovi velmi vyhovoval, pri Shoot ´em up sterilna rezia / strih, kde akcne sekvencie svoje kvazi grady ziskavaju skor hudbou ako vizualom a suchy humor, frciaci po kvalitativnej drahe sinusoidy, prinasa sice slusne dekadentnu zabavu, ktora ovsem zacne vyprchavat skor ako sa rozbehnu podarene zaverecne titulky. [Kontrolna projekcia] ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (23)

  • Přestřelka ve volném pádu se natáčela celý týden, a to tak, že byl Clive Owen zavěšen do speciálních popruhů, ve kterých mohl dělat salta a točit se kolem své osy. To celé před zeleným pozadím. (Zeebonk)
  • Během seskoku padákem jsou během střelby ruce hlavního hrdiny střídavě s rukavicemi a bez rukavic. (Jizni Tlapa)
  • Keď Paulu Giamattimu volá na mobil jeho filmová žena, ozve sa Jazda valkýr z opery Prsteň Nibelungov od Richarda Wagnera, preslávená Coppolovou Apokalypsou. (youtoo18)

Reklama

Reklama