Reklama

Reklama

VOD (1)

Dej sa odohráva v alternatívnom svete kde vrahovia ako Freddy Krueger, Michael Myers i Jason Voorhees skutočne existovali a medzi ostatnými vrahmi sú považovaný za legendárny vo svojom obore. Ich najnovším nástupcom je Leslie Vernon, ktorý svoj plán, jednotlivé finesy i samostatný priebeh exkluzívne ponúka týmu dokumentaristov. BEHIND THE MASK: THE RISE OF LESLIE VERNON je originálny slasher ponúkajúci dokumentárnym štýlom náhľad do zákulisia prípravy „veľkej noci“ hororových legiend ako byť čo najefektívnejším zabijakom. (petero)

(viac)

Recenzie (150)

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Reportérka Taylor Gentryová (Angela Goethals) má možnost natočit skvělou reportáž. Začínající sériový vrah Leslie Vernon (jehož idoly jsou taková jména jako Fredie Krueger nebo Jason Voorhees) se s ní podělí o kompletní zákulisí přípravy "vyvražďovačky" několika teenagerů v opuštěném domě. Když ale dojde na den D, Taylor povolí nervy, a se svými kolegy se pokusí Leslieho pečlivě narýsovaný plán překazit... Ke kategorii - Komedie / Horror bych určitě ještě přidal Dokumentární. První polovina, "dokument" o práci sériového vraha je originální, a taky brilantně natočená, a šťávu jí dodává hlavně Nathan Baesel, který je ze své "profese" naprosto unešený. Vše do sebe skvěle zapadá, a pustit potom natočený materiál někde na Spectru, ani byste si nevšimli, že tam vlastně ani nemá co dělat. Druhá polovina, "po velkém a nečekaném zvratu (c)", je sice o třídu slabší, ale i tak nemůžu říct že by mě nějak moc zklamala (nebo nedejbože nudila). Zde už to s tou originalitou až tak slavné nebylo. Celkově jsem se skvěle bavil a (minimálně) svojí originalitou určitě film atakoval 5* ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Každý národ mal od svojho vzniku aj svoje monštrá.“ VRESKOT (ktorý tvorcovia komplet vykradli) zostáva v mojich očiach neprekonaný. Môže za to čudný scenár, nad ktorým som sa nechápavo nasprostasto uškŕňal (Freddy Krueger je braný ako „skutočný“ sériový vrah? Prečo? Načo? Ako? Komu je to načo dobré a čo z toho komu vyplýva?) a nechutne afektované „herecké výkony“. Chvíľková atmosféra a Robert Englund ako šialencova Nemesis (!) to nespasia. Čudná, zmätená, zúfalá, neoriginálna, nevtipná a zlá vec. Zámer tvorcov chápem, ale to je všetko. Inak blbosť. ()

Reklama

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

K smrti nudný a nezaujímavý postmoderný slasher, ak teda tá jeho neoriginalita a nuda nebola meta-rovina odkazujúca na úpadok prvej generácie slasherov. Nie, na dobrý film mi nestačí, že sa tam odcitujú známi filmoví vrahovia, že sa tam v cameo role objaví nejaká hororová legenda, nestačia mi odkazy na klasiky a ani citovanie pravidiel žánru už nie je originálne, ako bolo v roku 1996. Je to presne ako úpadkové slashery z konca 80s a začiatku 90s, ktoré nevedeli nič, len replikovať postupy predošlých filmov - tak isto Leslie Vernon neprináša nič iné len sebavedomé verklikovanie pravidiel a prvoplánové odkazy na žánrové klasiky, teda to v čom bol taký originálny Kevin Williamson v roku 1996. ()

DJ Obelix 

všetky recenzie používateľa

Tak jsem se konecne po mesicich hledani konecne dostal k tomuto filmu. Jako velky fanda hororu a slasheru jsem po tomto dilku doslova prahnul a to byla prave mozna jedina chyba - prilisna ocekavani. Napad s "jinym uhlem pohledu" je genialni sam o sobe a hlavni "hrdina" v podani dobre hrajiciho a sympatickeho Nathana Baesela ma velke charisma a radi mu budete fandit v jeho planu na "velkou noc", jelikoz jeho entuziasmus je proste neodolatelny. Ovsem jak spravne podotknul B!shop, film ma sva hlucha mista a ta jsou predevsim v prvni "teoreticke" casti, ktere by neskodilo trosku vice akce. Kazdopadne tento kousek je v dnesni dobe skutecne vyjimecnym zjevem a vsechny fanousky slasheru dozajista pobavi a osvezi. Davam lepsi 4* ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Netradiční horor dokumentaristického stylu, který nám dává nahlédnout do fiktivního světa, kde sérioví vrazi skutečně existují a snaží se poctivě odvádět svou, jak se později prostřednictvím hlavního hrdiny dozvíme, mnohdy nelehkou práci. Leslie Vernon je sympatický chlapík, jehož vzhled je kombinací Ethana Hawka a Teda Bundyho. Stejně jako Ted, je Leslie pohledný, prohnaný a velmi inteligentní. Ve chvíli, kdy snímek odhalí svou pointu, začne divákova mysl pracovat naplno. Začne uvažovat, jak Leslie uvažuje. Co všechno věděl, co měl naplánované, co mohl předvídat a jak dokáže být flexibilní. V určité chvíli Vám pak dojde, o co běží. Je jedno, jestli na to někteří přijdou dříve, jiní později. Je to jasný fakt:) A závěrečná titulková scéna je klasika, na kterou jsme všichni čekali, že:) ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (1)

  • Meno postavy, ktorú stvárňuje Robert Englund (Doc Halloran), vzniklo spojením mien dvoch postáv z filmu Osvietenie (1980) - malého Dannyho, ktorého prezývali Doc a černošského kuchára v hoteli Overlook, Dicka Hallorana. Obaja mali dar "osvietenia". (BlackTom)

Reklama

Reklama