Reklama

Reklama

VOD (1)

Dej sa odohráva v alternatívnom svete kde vrahovia ako Freddy Krueger, Michael Myers i Jason Voorhees skutočne existovali a medzi ostatnými vrahmi sú považovaný za legendárny vo svojom obore. Ich najnovším nástupcom je Leslie Vernon, ktorý svoj plán, jednotlivé finesy i samostatný priebeh exkluzívne ponúka týmu dokumentaristov. BEHIND THE MASK: THE RISE OF LESLIE VERNON je originálny slasher ponúkajúci dokumentárnym štýlom náhľad do zákulisia prípravy „veľkej noci“ hororových legiend ako byť čo najefektívnejším zabijakom. (petero)

(viac)

Recenzie (150)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

leslie je povinná jazda pre každého: milovníka subžánru shalsherov, pre každého milovníka meta-sub-žánru found footage horrorov, pre každého milovníka témy "sérioví/masoví vrahovia" (á la jason vorhees, mike myers...), pre milovníkov kvalitne urobených paródií, pre milovníkov detailov a odkazov (a intertextuality v rámci vyššie spomenutých oblastí) a hlavne pre milovníkov prekapivo komorných, nízkorozpočtových a na pohľad nenápadných, no v jadre kvalitne a s nadšením (a láskou k vyššie spomenutým oblastiam) urobených filmov ()

JFL 

všetky recenzie používateľa

Zatímco "Vřískot" obohacoval sebereflexí postavy obětí, "Behind the Mask" se v souladu se svým názvem podobně poučeným pohledem dívá na slasherové zabijáky a domýšlí, co vše na své straně musejí podstoupit a nachystat, aby mohli dostát své roli. Debut Scotta Glossermana navíc přináší fajnové skloubení nápaditého meta hororu a étosu indie filmů, které skládají poctu filmům, k nimž vzhlížejí. Ona druhá rovina dokonce může vyvolat ještě větší sympatie. Filmaři vyvažují nedostatek prostředků tvůrčí nápaditostí, kde díky formátu televizní reportáže mohou ospravedlnit fakt, že vlastně většinu času jen sledujeme mluvící hlavy. Ve finále příznačně vlastní lásce vůči hororům ale znovu vystaví čtvrtou stěnu, aby mohli své postavy (a přeneseně tak i sami sebe) povýšit z pozice poučených fandů do rolí plnohodnotných hororových aktérů ponořených do žánrového světa. ()

Reklama

SHI-SHA 

všetky recenzie používateľa

Povinnost pro všechny fanoušky práce pánů Jasona, Freddyho, Chuckyho a Majka. První polovina je prostě skvělá. Samotná akce už mi přijde horší - od chvíle přechodu z ruční kamery na klasickou filmovou mi přišlo, že se vytratilo napětí a o strachu ani nemůže být řeč. Což je škoda, klidně to mohl být hororový film roku. ()

erl 

všetky recenzie používateľa

Skutečně geniální film. Převrací všechny prvky slasheru a hraje si z divákem tak aby vše zapadlo na konec do sebe. Čím více má divák nakoukáno tím lépe. Nathan Baesel je naprosto brilantní a Robert Englund také potěší. Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon je neotřelý a svěží film který lze doporučit každému správnému fanouškovy horroru. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

K smrti nudný a nezaujímavý postmoderný slasher, ak teda tá jeho neoriginalita a nuda nebola meta-rovina odkazujúca na úpadok prvej generácie slasherov. Nie, na dobrý film mi nestačí, že sa tam odcitujú známi filmoví vrahovia, že sa tam v cameo role objaví nejaká hororová legenda, nestačia mi odkazy na klasiky a ani citovanie pravidiel žánru už nie je originálne, ako bolo v roku 1996. Je to presne ako úpadkové slashery z konca 80s a začiatku 90s, ktoré nevedeli nič, len replikovať postupy predošlých filmov - tak isto Leslie Vernon neprináša nič iné len sebavedomé verklikovanie pravidiel a prvoplánové odkazy na žánrové klasiky, teda to v čom bol taký originálny Kevin Williamson v roku 1996. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (1)

  • Meno postavy, ktorú stvárňuje Robert Englund (Doc Halloran), vzniklo spojením mien dvoch postáv z filmu Osvietenie (1980) - malého Dannyho, ktorého prezývali Doc a černošského kuchára v hoteli Overlook, Dicka Hallorana. Obaja mali dar "osvietenia". (BlackTom)

Reklama

Reklama