Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scenár:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrajú:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (297)

Phillo 

všetky recenzie používateľa

Čo dodať? Marcin s Krausom sú tak špecifickí.. Vždy keď začnú s novým projektom (a že ich už bolo) sú vtipní tak 2 mesiace. Potom sa prepadajú do tých najnižších poschodí trápnosti a humusu. Menovite Susedov sa to týka tak isto. Nebyť talentovanej Viki Rákovej, už by tam boli dávno. Samotné herectvo Marcina s Krausom je na úrovni bábiky Barbie nech si myslí kto chce čo chce. Nuž a čo sa týka slovenského humoru, určite nie je primitívny celkovo (viď aj inteligentnejšie kúsky), ale nájdu sa výnimky. Nechcem zabŕdať, ale český humor typu relacie "Na stojáka" alebo starších kúskov Rychlého s Novotným je jednoducho humus 1. triedy. P.S: A už som zistil, čo ma tak baví na všetkých slovenských seriáloch (cháp ako: "Dokážem sa na ne pozerať a neprepnem"). Je to tými ultrafarebnými interiérmi, ktoré sú tak v rozpore s našimi domácimi, že sa na to dobre pozerá. ()

easaque 

všetky recenzie používateľa

1* párkrát jsem v minulosti a teď i na Nově narazil na tento bláznivý bratrský "oblíbený" sitcom a nikdy jsem u něj delší dobu nevydržel a nepochopil jsem jeho styl humoru, a to ještě slovensky rozumím narozdíl od dnešní mládeže ;-). Do odpadu bych ho neházel a evidentně své fanoušky má a každému přece patří co je mu blízké. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

lakikaki 

všetky recenzie používateľa

Kraus a Marcin začínali pred pár rokmi ako ešte vtedy vtipní a originálni zabávači. Postupne sa ich kariéra prepadala, až skončili u Susedov. Ich humor je v súčasnosti nemastný-neslaný a často dosť trápny. Marcina som nikdy nemal rád, ako herec je otrasný a ako režisér (Susedia) ešte horší. Krausa som naopak mal rád, aj keď ako herec ani on nevyniká, scénare (Susedia) píše celkom dobre a niektoré dialógy sú v celku vtipné. Najsmutnejším faktom ale je, že najvtipnejšie scény komediálneho seriálu sú tie pokazené, čo už je fakt na zamyslenie. Susedia sú zle zahraným (tá Marcinova seriálová dcéra hrá ešte odpornejšie ako vyzerá), ešte horšie režírovaným seriálom, na ktorom sa bavia asi len osoby ženského pohlavia nad 50 rokov. Aj preto mi je nepochopiteľná tá rekordná sledovanosť okolo 30% (a vyše 60%-ný podiel na trhu). ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Perfektní herecká sestava,scénář i režie,na Slovensku se podařilo s naprostou lehkostí vytvořit to,o co se u nás marně pokoušely snad už všechny televize,totiž výborný sitcom.Seriál jsem viděl už několikrát a pořád mě dokáže rozesmát až k slzám,pravda,třetí řada je už podstatně slabší,takže měl asi skončit kvalitní druhou sérií,ale baví stále. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ja toto nezvládam. Keď vidím Marcina s Krausom, tak mi začína byť zle od žalúdka a čo potom, keď otvoria ústa a Kraus to vybalí so svojim rádoby vtipným maďarským prízvukom. Markíza je na tento seriál náramne hrdá, čo aj svedčí o jej úrovni. Našťastie Ráková, Tlučková a Sládečková sú znesiteľné, takže nemusím znova pri pôvodnej slovenskej tvorbe tohto storočia dávať odpad. ()

Galéria (605)

Zaujímavosti (190)

  • Pri pohľade z obývačky majú László a Ildikó Komárom na dverách kukátko. Pri pohľade na druhú stranu dverí (keď sú dvere otvorené) tam však žiadne kukátko nie je. (ČSFD)

Reklama

Reklama