Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scenár:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrajú:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (297)

AdamesWWE 

všetky recenzie používateľa

[9/10] Najlepší slovenský zábavný seriál. Kraus, Sládečková, Marcin, Tlučková, proste skvelí herci a skvelí humor na ktorom je tento sitcom stavaný, hlavne mali herci veľkú výhody, že vedia do čoho idú. Postavy ktoré sem priniesli poznáme z Uragánu a vytvoriť seriál bol fakt vynikajúci nápad, presne viem čo sa dá od tohto seriálu očakávať, podobná zábava ako v predošlých spoluprácach Krausa a Marcina, akurát že v seriálovej podobe. Všetky tri série mám veľmi rád a stále si niektoré scénky občas pustím a rád sa natom pobavím, ale je mi fakt ľúto, že sa táto doba ked´ títo borci kraľovali slovenskému humoru už pominula. ()

Aven odpad!

všetky recenzie používateľa

Nepatřím mezi ty, kteří dávají odpady z principu nebo z pozérství nebo z jiných pochybných důvodů - moc jsem jich ještě během své čsfd kariéry nerozdal, ale u tohoto počinu mě prostě nic jiného nezbývá. Tohle je prostě absolutně strašné, trapné, nevtipné, neoriginální, neherecké, debilní a otravné. Na seriál jsem narazil náhodou v televizi v období, kdy jsem se připravoval na státnice a vždy po 10 minutách sledování jsem to vypnul a šel se radši učit - může mít nějaký film či seriál vůbec horší vizitku? ()

Reklama

klúčik 

všetky recenzie používateľa

Tento seriál , mnoho krát opakovaný na jednej TV , patril v dobe vzniku k tomu lepšiemu čo sa vysielalo. Ja som sa na tento program díval , ako na zábavný program v ktorom sa dalo očakávať čo sa bude diať... Na niektorých častiach som sa schuti zasmial a zabavil som sa... Páčila sa mi aj M.Sládečková, bola naozaj dobrá.... 60%. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Výborná slovenská situačná komédia o susedských vzťahoch a nielen o nich. Dôkaz, že o dobrú zábavu sa dokáže postarať len štvorica hercov. Každá jedna časť bola o niečom inom. Bolo tu mnoho zábavných scén, ktoré prekypovali humorom. Sledovaním tohto sitcomu sa asi každý divák vedel pobaviť a uvoľniť, veľká škoda že jeho nakrúcanie bolo predčasne ukončené a po ňom nasledovali už len typické slovenské nudné seriály. Pri tomto sitcome som dokonca jeden rok strávil Vianoce aj Silvestra, kedže boli týmto sviatkom venované nejaké časti. Bol to jeden z prvých poriadnych sitcomov na Slovensku, ak nie prvý. Posledný určite. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

Nepatrím k fanúšikom dvojice MARCIN - KRAUS, ale pozorne sledujem pôvodnú slovenskú filmovú (ha - ha) a televíznu (ha) tvorbu. No a tento sitkom vysoko prevyšuje všetky podobné nesmelé predchádzajúce pokusy (ZBOROVŇA, DUCHOVIA, SILVÁNOVCI, ...) vytvoriť slovenskú obdobu v USA tak nesmierne populárneho žánru. Duo hlavných predstaviteľov a scenáristov zároveň (sic!) sa na nič nehrá a opäť recykluje už overené a vyskúšané postupy z ich superúspešných relácií URAGÁN a HURIKÁN. No a napodiv výsledok nie je trápny ale vtipný a divákom sa (aspoň podľa peoplemetrov) páči. Kam sa hrabú HORÁKOVCI ... (9.11.2006) ()

Galéria (605)

Zaujímavosti (190)

  • Titulná pieseň seriálu sa volá "Ešte stále som tu ja", zložili ju Andy Ďurica a Paľo Habera. Nájsť sa dá na sólovom albume Paľa Haberu - To sa stáva. (pista_baci7)
  • Prvá séria sa ako jediná nenatáčala v štúdiu Na kolibe, ale v Dome kultúry v Dúbravke. (pista_baci7)

Reklama

Reklama