Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scenár:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrajú:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (297)

janesX odpad!

všetky recenzie používateľa

Neviem čo na tomto "humore" kto vidí, na mňa práve tento sitcom ako naozaj jeden z mála, vôbec nefunguje, nikdy nefungoval a ani fungovať nemôže. Vysvetlím prečo. Má to síce nejaký scenár, ale drvivá väčšina scén a dialógov v týchto scénach sú založené na onej, fakt úbohej skomolenej maďarsko-slovenčine. Neviem či to má byť akási kompenzácia za nedostatok kreativity pri písaní scenára, viem iba to, že tento "typ humoru" je tu hlavnou zložkou a na tomto sa celý seriál nesie. . Pochopil by som, keby to bolo v jednej epizóde, ale nie stále dokola to isté. V každej epizóde, skoro v každej scéne a takmer v každom dialógu. Mám rád trápny humor, čím trápnejší, tým lepšie, ale toto je niečo iné, je to príšerne otravné a úbohé divadlo. Mám chuť dať odpad a asi ho aj dám.  15%. ()

Martin_W 

všetky recenzie používateľa

Ze dvou hvězd měním na čtyři. Proč ? Protože Susedia byli první povedený sitcom, který kdy Slovensko mělo. Až po nich přišla další povedená seriálová tvorba - MaFstory, nebo Profesionáli. Humor "susedú" není takový tvrdý, jako u již zmíněných JOJkařských sitcomů. Je spíše zaměřený na mladší publikum. A i přes to, nesmírně baví mé 45 leté rodiče, či většinu slováků. Po první sérii přichází sice menší pád, když na scénu přicházejí potomci "Gergej" a "Milka", ale i přes to je to pořád zábava, při které můžete prostě vypnout. Na Susedy se kdykoliv rád podívám. 69% ()

Reklama

chef 

všetky recenzie používateľa

V kultúrnom a hlavne scenáristickom vákuu, v ktorom sa Slovensko nachádza, tu ide o pokus o "sitcom" zo života slovenskej rodiny. Celá táto snaha však permanentne vychádza na zmar, pretože postaviť scenár jednej epizódy na naťahovaných a silených 2-3 vtipoch a maďarskom prízvuku sa proste nedá vystáť. Ku cenzúre nadávok "slušnejšími" obmenami sa ani nebudem vyjadrovať, ide proste o taký slovenský trend, ktorý je spôsobený týmom dôchodcov v Dozornej rade pre vysielanie a retransmisiu. Výsledok je asi ten, že seriál vyznieva ešte trápnejšie ako bol zamýšľaný. ()

ethos 

všetky recenzie používateľa

Tento druh humoru nechápem a dúfam, že ani nikdy nebudem príde mi to ako trapný humor pre dôchodcov, ktorý si vždy raz do týždňa večer pustia susedov a potom sa na nich zvyšok týždňa tešia. Tak tak fakt nechcem skončiť. A jak tak pozerám na tie kometáre pod tak mám pocit, že český priatelia nás majú tak trochu za debilov a ja sa im ani nečudujem, po vzhlidnutí tejto sračky. Odkazujem im však, že ja mám tiež o veľa radšej čeké humoristické programy a že väčšina Slovákov považuje susedov za sračku. Teda aspoň dúfam. ()

easaque 

všetky recenzie používateľa

1* párkrát jsem v minulosti a teď i na Nově narazil na tento bláznivý bratrský "oblíbený" sitcom a nikdy jsem u něj delší dobu nevydržel a nepochopil jsem jeho styl humoru, a to ještě slovensky rozumím narozdíl od dnešní mládeže ;-). Do odpadu bych ho neházel a evidentně své fanoušky má a každému přece patří co je mu blízké. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galéria (605)

Zaujímavosti (190)

  • Milka sa narodila 22. apríla 1987. (Johnny.ARN)
  • Bytovku, v ktorej predstavitelia seriálu v prvých troch sériách bývajú, a môžeme ju vidieť na exteriérových záberoch, nájdeme v Bratislavskej mestskej časti Dúbravka, konkrétne na adrese Hanulova 2. (Onstefano)

Reklama

Reklama