Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V USA denne 774 ľudí prekoná klinickú smrť. 80 percent z nich popisuje, že videli jasné biele svetlo, kým sa vrátili do sveta živých. Niektorí z nich sa však nevrátili sami.
Abe Dale má dobrú prácu a milujúcu rodinu. Jedného dňa vyrazí s rodinou do miestnej reštaurácie, do ktorej vtrhne neznámy muž a pred očami mu zastrelí manželku so synom. Potom muž, Henry Caine, obráti zbraň proti sebe. Abe sa s tragédiou nevie vyrovnať, vyčíta si, že rodinu nezachránil a on prežil. Preto sa pokúsi o samovraždu. Jeho priateľ ho však odvezie včas do nemocnice, kde sa lekárom podarí Abea oživiť z klinickej smrti. po návrate do života Abe zistí, že tesne pred tým, kým niekto zomrie, vidí nad ním biele svetlo, a tak sa ho pokúsi zachrániť. Netuší, že za každý zachránený život sa tvrdo platí, pretože za každého zachráneného je odteraz zodpovedný. Pomaly začína rozumieť vyvraždeniu svojej rodiny a svojim novým schopnostiam, čo ho ženie na apokalyptickú cestu do pekla, odkiaľ niet úniku... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (92)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý horor, ktorý je nepriamym pokračovaním slušnej jednotky. Má veľmi dobrý príbeh o mužovi, ktorého žena a syn sa stanú obeťami vraždy, čo psychicky nezvládne a tak sa pokúsi o samovraždu, ale prežije a kvôli tomuto zážitku blízko smrti o sebe zistí, že je citlivejší na spojenie s posmrtným svetom a že podľa bieleho svetla dokáže spoznať, ktorí ľudia v blízkej dobe umrú a tak sa rozhodne zachraňovať ich životy. Ale zistí, že toto je niečo, s čím sa zahrávať nemá a nájde v tom spojitosť aj so svojou rodinou. Spracovanie je na tom dobre, ale rozhodne sa z toho dalo získať aj viac. Mrzí ma hlavne jeho klesajúca kvalita, spočiatku to vyzerá výborne, načrtávajú sa zaujímavé témy, ktoré sú podávané správne tajomne, ale časom sa to už začne čiastočne kaziť, ani potom to nie je zlé, film je dostatočne zaujímavý až do konca, ale už len predsa pribudne niekoľko zbytočných prvkov a už je to aj výrazne predvídateľnejšie. Typické hororové prvky sú na tom skôr len priemerne, ešte spočiatku má film celkom slušnú atmosféru a občas sa nájde aj niečo napínavé, ale časom to takmer úplne zmizne, no hlavne mi prídu veľmi zbytočné tie neustále samoúčelné ľakačky, ktoré aj tak vôbec nefungujú. Tu mi to až tak moc neprekáža, lebo len predsa tento film je viac zameraný na scenár a postavy, klasické hororové prvky idú bokom, ale keď už tu sú, tak na tom mohli byť aj o niečo lepšie. Herecké obsadenie je na tom dobre, Nathan Fillion v hlavnej úlohe bez problémov ťahá film a ani zvyšok nesklame. Réžia by sa ešte určite dala vylepšiť, ale nie som sklamaný a technická stránka je vydarená, tu nemám problém. Hlas smrti 2 je pomerne vydarený horor, na ktorom ešte je čo zlepšovať, ale minimálne kvôli zaujímavému príbehu sa naň určite oplatí pozrieť. A zaujal ma ešte o trochu viac ako jednotka. 73% ()

Larrysbride 

všetky recenzie používateľa

Uznávám, že první půlhodina vypadá zajímavě a originálně, ovšem poté se film zvrhne v kýčovitý nesmysl plný stupidních výmyslů, který se marně snaží živit na vcelku zajímavé jedničce. S přihlédnutím oka 35%. P. S.: Hledali byste ve filmu zde zmíněného Coryho Monteitha, věřte, že se ve filmu mihne asi tak na jednu/dvě vteřiny... ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V roku 2005 bol natočený film "Hlas smrti", v ktorom si hlavnú úlohu strihol Michael Kreaton. Bolo to niečo o tom, že ak chcete komunikovať s mŕtvymi, stačí si po večeroch nahrávať na video kazety šumenie televízie a následne ho analizovať prostredníctvom nejakého audio-vizuálneho počítačového programu. Nezaujalo ma to. Dal som dve hviezdy. O dva roky neskôr bolo vyprodukované pokračovanie "Hlas smrti 2: Svetlo". Je to už bez Michaela Kreatona a so svojím predchodcom to nemá moc spoločného. Pribudol tam okultný, satanistický rozmer mierne šmrncnutý "Nezvratným osudom". Tria Mera. Tretí deň. Tri šestky. Tri hviezdičky. *** ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Šialenec, ktorý prežil klinickú smrť, pozná odpoveď. Je to pointa filmu. Trocha predčasne sa ju dozvieme. Tria Mera. Jeho zápisky, bohato ilustrované podobizňami diabla by som si ale rád prečítal. Mám také tušenie, že by boli zaujímavejšie než celý film. Ohyzdní duchovia v ňom vyskakujú z tmy, niečo chcú. Ľudia, ktorých zachránili pred smrťou musia zabiť. Tria Mera. Život a smrť musia zostať v rovnováhe. Záver filmu si s originalitou nepotykal. Po celý čas som si hovoril, že ak postavy nenájdu cestu z bludného kruhu, bude to zlyhanie. Hlas smrti II aspoň nenudí, je hrôzostrašný a plynule odsýpa. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Nečekal jsem, že pokračování se vydá cestou satanského hororu. Možná i proto jsem byl mile překvapen a spokojen. Netuctová duchařina má blízko k sérii Nezvratný osud, jen zahráněné před smrtí nehledá Smrt, ale Ďábel. Ten s má s nimi třetí den po jejich zachránění své plány. Zpočátku se sice hlavní postava příliš motá mezi světy skutečnosti, snů, mrtvých a halucinací, nakonec se ale příběh pěkně rozjede a mílovými kroky směřuje ke šťastnému konci. Jedna z nejhezčích scén je asi ta s piánem... ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (3)

  • Film soutěžil o cenu Saturn v kategorii nejlepší DVD vydání. (Terva)
  • Z rozpočtu 10 000 000 amerických dolarů se do roku 2008 tvůrcům podařilo vydělat jen 8 milionů. (Terva)
  • V čase 21:12 je vidět na zdi plakát k filmu Věc (1982). (Korbitch)

Reklama

Reklama