Reklama

Reklama

Moje čučoriedkové noci

  • Česko Moje borůvkové noci (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Elizabeth (Norah Jonesová), sklamaná mladá žena, sa vydáva na púť po Spojených štátoch, aby spoznala samu seba a vyliečila si zlomené srdce. Na potulkách prežíva nečakané situácie - filozofuje s majiteľom nočnej kaviarne, odhaľuje zúfalé plány hazardnej hráčky, ktorej sa lepí smola na päty, a spoznáva zničený vzťah medzi policajtom a jeho spurnou manželkou. Všetky tieto zážitky menia Elizabethin prístup k životu, vzťahom a nakoniec aj k sebe samej. Oslobodzuje sa od pút minulosti a objavuje novú cestu, na ktorej konci čaká naozajstná láska. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (360)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Kar wai Wong vyvoláva vďaka svojmu menu a hereckému obsadeniu vysoké očakávania. Keďže poznám dva jeho ázijské filmy, žiadne očakávania som nemal. Napriek tomu mal film ničím neupútal. Žiadne silné myšlienky (aj keď sa tak tvári), žiadna katarzia, žiadna scenáristická logika. Toto je typ filmu, pri ktorom musíte rozprávať v spoločnosti, že sa vám páčil, inak si o vás budú myslieť, že pozeráte iba blockbustere. Tak spoznáte pseudointelektuálov. Bavil som sa viac menej iba hviezdnou účasťou. VIDENÉ ZNOVA: Aj by som dal tri hviezdy, je to celkom príjemné, ale keď je dramatickou potrebou hlavnej postavy kúpa ojazdeného auta a režijný štýl, využívajúci pri každej scéne trhané spomalovačky, pripomína príjazd rútiaceho sa vlaku v akčných filmoch Tonyho Scotta, tak sa k tomu neodhodlám. Sympatická myšlienka mala byť podaná výstižnejšou formou. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Celkom príjemný filmík, ktorý postráda lepšieho režiséra. Wong si síce skúša rôzne spomaľovačky (otravné) a rôzne fintičky, je však častokrát úplne mimo. Film ako taký mal na viac, je tam kopec zbytočnej vaty. S takým sympatickým a kvalitným hereckým obsadením (dominuje veľmi sympatická a pohľadná Norah Jones:))) sa dá urobiť viac...Každopádne tento film má jedno šťastie- aj pri rozpačitých dojmoch pri pozeraní, vo mne dokázal zanechať dlhšiu dobu veľmi príjemný pocit, ktorý mi nedovoľuje klesnúť pod ***:) ()

Reklama

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Obecně nemám rád, když jeden film = jeden příběh, tvoří několik minipříběhů, ale tady na mně přece jen něco zabralo, Natálka a Rachelinka, ale néééé jen jako kočky, ale právě i ty jejich minipříběhy, hlavně ty konce. Ta jízda autama, kdy po společné cestě následuje zamávání a odbočení bylo fakt nádherný, nevím přesně čím, ale tak nějak to na mně zafungovalo, absolutně nejkrásnější moment filmu a jeden z nejsilnějších co jsme letos ve filmu viděl. Asi nejméně chváli půjde právě na slepovací prvek v podobě hlavní hrdinky a jejího příběhu, hmm to neberu, vykonstruovanej, tak aby to zapadlo, ale přitom to naopak úplně kazilo, ten tón života který šel z osudu Rachel, Davida a Natálky. A souhlasil bych s Lenkou, dát si to v noci a ještě do sluchátek, tak, aby jste byli na na celý planetě jen vy a borůvkový noci, to je to pravý, borůvkový. ()

EdaS 

všetky recenzie používateľa

Wong hraje ve svém americkém debutu na jistotu (což je pochopitelné) a klouže spíš po - krásně barevném a lesklém - povrchu (ale to možná dělá vždycky), jenže i tak se na Moje borůvkové noci moc příjemně kouká (jak říkám, žádné překvapení) a bylo mi s nimi fajn. A obsazení je každopádně mňamózní - asi jako borůvkový koláč se zmrzlinou. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Dokonalé vystihnutie pocitov a stavu mysle v čase zatváracích, hluchých hodín barov a kasín. Stavu mysle, ktorá by za normálnych okolností už dávno spala, no bez partnera, ktorý zradil či opustil, by sa rada niekomu vyspovedala o tom, čo prežíva, čo sa stalo. Nájsť chápavého parťáka na pokec, nie na sex. Unavená časť osobnosti túži po oddychu, no akýmsi zotrvačníkom pracuje na vyrovnaní sa s nečakanou samotou. Len neostať uzavretý uprostred štyroch stien. vyraziť do ulíc a blúdiť rozostreným (lebo tiež unaveným) zrakom po farebných škvrnách neónových odleskov a svetiel. Zaspať za barom. A vydať sa na iniciačnú cestu nadobudnutia poznania o sebe samom. Reštauračné a barové prostredie pri tom poskytne príbehy krachov iných partnerstiev, či už tých mileneckých a manželských alebo medzi rodičmi a potomkami. Skvelá práca s náladou, ktorá u viacerých komentátorov vyvolala pocity pomalosti, zbytočnosti tém v dialógoch a akejsiušľachtilej nudy. V skutočnosti film náladu dokáže zdvihnúť všetkým, ktorí ani v okovách smútku z rozpadnutého vzťahu nezabudnú na každodennú porciu skvelého koláča. ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (10)

  • Norah Jones byla jedinou volbou pro hlavní ženskou roli, i když nikdy předtím nehrála. (HappySmile)
  • Název Jeremyho kavárny "Klyuch" znamená rusky klíč. Na předních dveřích je vidět tento název v azbuce. (HappySmile)
  • Filmový debut zpěvačky Norah Jones. (HappySmile)

Reklama

Reklama