Reklama

Reklama

Šprtáci

Trailer

Obsahy(1)

Mnohokrát oceněný dramatik Alan Bennett (Šílenství krále Jiřího) přináší rozkošně vtipnou komedii o osmi nadšených talentovaných studentech a jejich touze dostat se na ty nejprestižnější britské univerzity. Na jejich další cestu životem je připravují dva naprosto odlišní učitelé - vypočítavý mladý kariérista a inspirativní starý výstřední profesor. Jejich tak protichůdné životní filosofie chlapce nutí, aby si uvědomili, jaký je skutečný smysl vzdělání a jak relativní hodnotu má štěstí a úspěch. Film vznikl na motivy divadelní hry, která získala cenu Tony a v hlavních rolích se představí původní herecké obsazení, taktéž oceněné cenami Tony. Film Šprti – to je poutavý, otázky vyvolávající a rozpustile vtipný pohled na historii, honbu za znalostmi a náhody života. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (40)

sona123 

všetky recenzie používateľa

Začátek? Tristní. Minimálně do třetiny jsem to chtěla vypnout. A pak se to nějak změnilo a ta fůra dialogů, filosofických, literárních, dějinných začala mít smysl a bavit a postavy mi přirostly k srdci a bylo tu pár úžasných vtipů a narážek a konec, ten mě pak dostal. Není to jednoduchý film, nedejbože jednoduchá komedie, je to pro "náročnějšího" diváka, když ale vydržíte, užijete si to. ()

Miloško 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavá komédia s prostredia anglickej školy. Nehladajte tu ale tu ale podobné temy ako vidime v teen filmoch (prvy sex a podobne). ide tu skor o filmové adaptovanie jednej divadelnej hry od A.Bennetta. Je to skor konverzačný film, v ktorom sa len rozpráva a uvažuje,trochu v intelektualnom pohlade ako sme zvyknuty. je to film ktorý trochu vybočuje so súčasnej tvorby,ale odporúčam ho.[DVD] ()

Reklama

Swayne 

všetky recenzie používateľa

*** za celý film a jedna samostatná * za ten pre mňa neuveriteľný záver... /*SPOILER*/ V momente keď som čakal klasický happy end príde taký krutý zvrat... bože... škoda... Ako tu už viac krát niekto spomínal, tak tento film by naozaj asi lepšie pôsobil v divadle, no aj sfilmovaná verzia je dosť dobrá. ()

Andronikos 

všetky recenzie používateľa

Čo na to povedať? Školský systém na míle vzdialený tomu zo slovenských a českých lúk a hájov, takže človek má od začiatku ťažkosti sa s problémami dotyčných "historických chlapcov" (navyše šprtov, aspoň podľa prekladu, a to hraných trochu obstarožnými tridsiatnikmi) identifikovať. Ak nie je gay, tieto ťažkosti sa v prípade viacerých postáv stupňujú. Ako historik som tam však zaujímavé momenty našiel (ako učiť a vykladať históriu - ako využiť historiografiu). - K sotva popierateľnej dejovej nudnosti pristupujú podľa mňa ubíjajúce, britskú mládež 80. rokov pravdepodobne rovnako málo ako slovenskú začiatku 21. storočia vystihujúce dialógy a orákulá, pôsobiace ako presexualizované (uznávam, to asi sedí) a žoviálnosťou prešpikované rádoby vtipné už-už intelektuálne zaobalené nič ("Jsem Žid, jsem malý, jsem homosexuál a žiju v Sheffieldu. Jsem v hajzlu."). Nejednoznačnosť tohto filmu najlepšie vystihuje fakt, že scéna Hectorovho srdcervúceho plaču mi pri prvom pozeraní prišla silená, lacná a priehľadná, pri opakovanom zhliadnutí v snahe nadviazať na doteraz videnú časť filmu počas druhého pokusu to dopozerať na mňa ale oná ťažoba pocitu premárneného života naozaj nekompromisne dopadla. - Film nie pre každého; nie ako médium nejakého posolstva, určite nie ako kulisa k popcornu. Vďaka niektorým scénam a námetom na úvahy si to asi ale eventuálne budem ochotný pozrieť v repríze, takže to na mierny nadpriemer nateraz u mňa dosiahne. ()

DannyBoy80 

všetky recenzie používateľa

NUda, nuda, nuda. Otřesní herci, otřesné zahráno. Strašný příběh, respektive o naprostem hovně. Je tam trošku přegejováno. Vedou se tam zhovadilé kecy, cituje se literatura a podobné hovadiny. Protpěl jsem to, ale je to otřes. Být v takové třídě, mlátím všechny hlava nehlava, včetně učitelů. Naprosto zbytečný film, který nic nepřináší a dějově je naprosto chudý )teda pokud tam někdo nějaký děj najde). ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama