Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď starnúci Ted Crawford (Anthony Hopkins) zistí, že ho jeho prekrásna a výrazne mladšia manželka Jennifer (Embeth Davidtz) podvádza s iným, naplánuje jej vraždu – dokonalú vraždu! Medzi policajtmi, ktorí prídu na miesto činu, je i detektív Rob Nunally (Billy Burke), skúsený vyjednávač v rukojemníckych drámach, ktorý ako jediný získa povolenie vstúpiť do Crawfordovej rezidencie. A hoci sa mu Crawford k vražde manželky okamžite prizná, Nunally mu prakticky nevenuje pozornosť, pretože nedokáže prestať civieť na umierajúcu ženu na dlážke v stále sa zväčšujúcej kaluži krvi – je ňou totiž jeho milenka, ktorej pravú identitu doposiaľ nepoznal! Crawforda následne uväznia a obžalujú. Obžaloby sa ujme mladý a ambiciózny Willy Beachum (Ryan Gosling), asistent okresného prokurátora Joea Lobruta (David Strathairn), ktorý verí v rýchly proces a ľahké víťazstvo. Ibaže nič nie je tak jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá – a tak si zakrátko nielen Crawford, ale i Willy bolestne uvedomia, že v živote každého človeka raz nastane „okamih zlomu", v ktorom sa naruší aj tá najdokonalejšia fasáda... (TV Doma)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (587)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Příjemně hravá krimi s upřímně se přiznávajícím vrahem a zprvu nepozorným zástupcem státu. Ač mi provokativní panáčkování vinných milionářů před muškou slepé spravedlnosti obvykle leze krkem, tak v tomto případě mi to nevadí, neboť pan Crawford využívá výhradně svůj mozek a nečerpá výhodu ze svých bezedných kont. Jako fanda právních kliček jsem velmi spokojen a drobné trhlinky v příběhu velkoryse přehlédnu. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Zlomový thriller?"...O zlomovom thrilleri, zvlášť v dnešnej dobe nemôže byť ani reči. To by muselo byť niečo originálne a tým bohužiaľ tento film nie je. To neznamená, že je nepodarený. Antony Hopkins, aj keď obkukaný a vykrádajúci svojich Hanibalov, stále podáva nadštandard a výborný R.Gosling, ktorý asi roky čakal na takúto príležitosť zviditeľniť sa. Keď by mal byť v niečom tento film zlomový, tak len dúfam, že v kariére R. Goslinga, a že ho tento film posunie ďalej, prinajmenšom tak, ako E.Northona Hoblitov oveľa lepší film s podobným príbehom Prvotný strach. Ničím výnimočný film, ktorý však za pozretie stojí. 60 %. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Celou tu dobu, co jsem se na film koukal, jsem se hrozně nudil. A ani samotní herci to nezachránili, i když dělali, co mohli. Po dlouhé době film, kde jsem dal na červené vyšrafování filmu, ale ve výsledku jsem myslel, že to snad ani nedokoukám. Ryan Gosling mi k tomu všemu místy přišel jako právník amatér. ()

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

"Okamžik zlomu" je zajímavý psychologický thriller, který se (na rozdíl od většiny filmů tohoto žánru) nesnaží o kasovní trhák. Celý snímek se odvíjí přesně tak, jak čekáme a nedochází k žádným výrazným zvratům, takže jediné, co nás může ve finále překvapit, je absence typického "nesmrtelného" záporáka... Duo Hopkins-Gosling funguje skvěle, zato scény s Rosamundou Pike přímo vybízejí k rychloposuvu. "PRVOTNÍ STRACH" NUMBER TWO SE BOHUŽEL NEKONÁ... ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Hra na kočku a myš není nic nového, ale pěkně se na ni dívá. R.Gosling umí zahrát arogantního frajera tak přesvědčivě, že jsem mu palce prostě držet nemohl... A Hopkins zopakoval svoji roli Hannibala Lectera, což mu jde nejlépe. Zpětným pohledem žádná bomba, ale atmosferická žánrovka s výbornou kamerou přesně na nedělní večer. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (11)

  • V 31. minúte filmu Willy Beachum (Ryan Gosling) telefonuje v dome obžalovaného Teda Crawforda (Anthony Hopkins) so slúchadlom na pravom uchu, v ďalšom zábere už na ľavom. (belinko)
  • Natáčení probíhalo v kalifornském Encinu. (Terva)

Reklama

Reklama