Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 3 (2005) (séria)


Únos nad Indickým oceánom (S03E11)

(epizóda)
  • Česko Únos nad Indickým oceánem (viac)

Obsahy(1)

23. novembra 1996 lietadlo Boeing 767, obsluhujúce let 961 spoločnosti Ethiopian Airlines z Addis Abeby do Nairobi, nútene pristálo na hladine Indického oceána, pretože v nádržiach už nemalo žiadne palivo. Lietadlo uniesli traja Etiópčania do Austrálie, aby tam požiadali o azyl. Únoscovia neverili kapitánovmu naliehaniu, že nemá dostatok paliva, aby doletel z Afriky až do Austrálie. Keď sa lietadlu minuli pohonné hmoty, dopadlo na hladinu mora neďaleko Komorských ostrovov pri africkom pobreží a rozlomilo sa na dve časti. 125 zo 175 pasažierov zahynulo a haváriu neprežil nik z posádky. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (5)

  • V epizóde je zmienený Boeing 767 spoločnosti Air Canada, ktorý v roku 1983 núdzovo pristál na bývalej základni. Jedná sa o let 143, ktorému bola venovaná epizóda Gimli Glider. (Hodnotim)

Letecké katastrofy - Čo sa stalo s letom 370? (2015) (epizóda) (S14E11)

  • V epizóde je zmienené veľké množstvo iných leteckých nešťastí, ktorými sa tento seriál zaoberal. Jedná sa o zmiznutie letu Air France 447 z epizódy Air France 447: Vanished, ďalej pád lietadla Ethiopian Airlines do mora (epizóda Ocean Landing), požiar na palube Boeingu Juhoafrických aerolínií (Mystery Fire), záhadu letu Helios (Ghost Plane), pád letu SilkAir 185 (Pushed to the Limit) a napokon boj, ktorý sa odohral v kokpite lietadla spoločnosti FedEx (Fight for Your Life). (ČSFD)

Reklama

Reklama