Reklama

Reklama

Ľadová smrť

  • Česko Ledová smrt (viac)
Trailer

Partia snowboardistov sa vyberie za pôžitkami do vysokohorskej oblasti. Po zranení jedného z nich sú nútení vyhľadať pomoc - a jediným útočiskom sa zdá byť horská chata v jednej z dolín. Tá je opustená a bez funkčného telefónu, zato s poriadnou zásobou alkoholu a množstvom prázdnych izieb. Niekto alebo niečo sa však v chate predsa len ukrýva. A prvú obeť delí od smrti iba krátky okamih. Kratší ako švihnutie horolozeckým krompáčom... (Nick Tow)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (301)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Polhodiny nič len jedna zlomená noha. Potom chlapík zistí, že jeho 30-ročná priateľka je panna. Stále čakáme ne horor. Ubehla hodinka a zatiaľ sme zaznamenali len jednu odmerku krvi, našťastie to nebola krv po prvom pohlavnom styku. Keď konečne príde vraždenie zisťujeme, že ten vrah si to skutočne užíva. Takou lopatou sa dokáže zahnať aj po dobu 10 sekúnd a obeť stále netuší, že stojí je za ňou. Nakoniec príde oslobudzujúci koniec. Pre diváka oslobodzujúci. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Výborný, mrazivý slasher, ktorému výraznou mierou pomáha aj skľučujúce prostredie starého, opusteného hotela v ťažko dostupnom teréne zasnežených hôr. Atmosféra je preto často tak dusivá, tak mrazivá, až zalieza pod nechty a nedá ani chvíľu vydýchnuť. K tomu ešte treba prirátať slušné herecké výkony a parádny, napínavý záver. Môžem len odporučiť. 80/100 ()

Reklama

petero 

všetky recenzie používateľa

Myslím si že tvrdenie že toto je stokrát omletý príbeh len v inom prostredí s nelogickým počínaním postáv nie je opodstatnené. Prečo? Mám strach že dostať sa do podobnej situácie, niekto by si počínal úplne logicky. O čo tu ide? Ide o atmosféru (aj vás zvykne štvať, že v tej tme nie je ani prd vidno – tak tu sa to nestane) so správnou hudbou ktorú si aj všimnete a oceníte svoju novú reprosústavu, sympatické postavy aby som už konečne nefandil len vrahovi nech to majú čím skôr za sebou, zručnosť režiséra – nie každý dokáže budovať strach aj za bieleho dňa, neopozerané prostredie ktoré je naozaj krásne a zároveň nehostinné a drsné, tajomného vraha a kvalitné spracovanie – predsa len tých béčkových brakov je viac než dosť. Všetky tieto aspekty spĺňa dostatočne a tak mi jednoducho vychádza dobrý horor, ktorý ma vtiahol bez problémov do deja, čo sa často nevidí. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Nic nepotěší srdce a duši citlivého a romantického diváka víc, než poctivá a staromódní vyvražďovačka, zvlášť když je vyvražďována tlupa protivných xichtů, kterým od první minuty filmu nepřejete nic jiného, než aby je někdo brutálně vyvraždil. Vyvražďování se chopí zakuklené dvoumetrové hovado, které pracuje s masivním cepínem velkým jako krumpáč. Až potud dobrý. Jen mě mrzelo, že materiálu na vyvražďování není víc. Taky mohla víc zapracovat scénáristova fantazie, protože mordy byly dost odfláknuté. A taky to mohlo (mělo) skončit úplně jinak, než jak to skončilo. No takže vlastně tahle norská vyvražďovačka není žádná velká sláva. A já teď marně přemýšlím, kterou scénu bych vypíchl a pochválil; žádná mě nenapadá. Bylo to prostě celé takové... nenápadité. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Vynikající slasher z Norska.Který se dočkal ještě dvou pokračování.Dvojka už je o něco slabší,ale pořád se o ní dá ríct,že je to kvalitní horor.Trojku jsem sice neviděl,takže nemůžu bodovat.Ale podle traileru,který jsem viděl můžu říct,že jí ani nechci vidět.Hlavně si nechci zkurvit kladný dojem zprvního a druhého dílu.Takže rezignuju na třetí díl a dělám jakoby vůbec nevznikl. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v nórskom pohorí Jotunheimen a trvalo od 17. januára 2006 do 4. marca 2006. (MikaelSVK)
  • Keď Jannicke (Ingrid Bolsø Berdal) ide skontrolovať Ingunn (Viktoria Winge), dvere do izby sa otvárajú smerom von. Keď sa Jannicke vracia s Morten (Rolf Kristian Larsen) a Mikal (Endre Martin Midtstigen), dvere sa otvoria dovnútra. (misterz)
  • Hotel, v ktorom sa film odohráva, v skutočnosti nesie názov Hotel Leirvassbu. Jeho adresa je 2687 Bøverdalen, Nórsko. (BoredKid)

Súvisiace novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (viac)

Reklama

Reklama