Reklama

Reklama

9

Krátkometrážny / Animovaný / Fantasy / Thriller
USA, 2005, 11 min

Réžia:

Shane Acker

Obsahy(1)

Hadrový paňác poměří síly s monstrem, které vysává duše jeho soukmenovců. (havLord)

Recenzie (156)

dANo 

všetky recenzie používateľa

Veľmi zaujímavý (hlavne po vizuálnej stránke) krátky film, ktorý zobrazuje jednoduchý príbeh odohrávajúci sa v akomsi post-apokalyptickom svete bez ľudí, kde všetko majú pod kontrolou robotické monštrá, ale proti nim sa ešte dokážu postaviť malé plátené bábky s číslicami na chrbte. Príjemný bol aj hudobný sprievod, takže celkovo to pôsobí veľmi silno a už teraz viem, že 09.09.09 si checknem celovečerný film 9. ()

PEZ 

všetky recenzie používateľa

Shane Acker, jeden z animatorov studia Weta Digital pre film The Lord of the Rings: The Return of the King (2003), vytvoril tento kratky animovany film ako svoju diplomovu pracu pre ukoncenie studia na University of California, Los Angeles. Originalny, temny a perfektne animovany filmik ma neuveritelnu atmosferu v sebe, necudo, ze sa to zapacilo Tim Burtonovi a Timur Bekmambetovi (Denna a nocna hliadka, Wanted), ktori poskytli peniaze na stvorenie rovnomenneho celoveceraku. Nominacia na Oscar a dalsie dve vitazstva na festivaloch hovoria za vsetko. ()

Reklama

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Devítka je taková depresivnější CGI verze našeho Uzlu na kapesníku v temném postapokalyptickém světě. Atmosféra je perfektní, zpracování snese ta nejpřísnější měřítka, o designu nemluvě. Vůbec celý ten svět má potenciál na více příběhů. Čehož si jistě všimlo více lidí a již se pracuje na celovečerním snímku. Zkrátka velmi zdařilý kraťas. ()

Arbiter 

všetky recenzie používateľa

Na všech frontách poráží svého obtloustlého mladšího brášku.. Tady devítka začala a očividně měla i zůstat... Nesnaží se nabízet prázdná odůvodnění a strukturu dění. Objevíme se uprostřed nějakého světa, někde, s někým. Vidíme pouhý fragment celku. Ostatní je na naší imaginaci... Ten zrnitý filtr by mi vůbec nevadil po celý film http://www.youtube.com/watch?v=5IQcMeNh7Hc ()

Skleni 

všetky recenzie používateľa

Musím povedať, že ja moc pre krátko metráž nie som, ale toto ma dostalo. V krátkom obrazovom slede udalostí som sa dozvedel viac ako v niektorých 3 hodinových filmoch. Hudba bola trefná a aj bez dialógov som pochopil čo ktoré postavy trápi. Akurát koniec je pre mňa záhadou. Dúfam, že to film objasní lepšie. No toto dielo ja považujem najmä za predvedenie technického umu tvorcov a prvotného zasadenia príbehu do určitého času a miesta, z ktorého neskôr bude shane ťažiť pri celovečernom filme. Teším sa aj na ten! film nehodnotím percentami, lebo sa nejedná o plnohodnotný film.-% ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama