Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý inspektor oddělení narkotik Alan Lomax (L. Lawson) opouští vězení. Stal se obětí svých kolegů ve zmanipulovaném procesu a odseděl si dva roky. Nyní mu zbyl jen hausbót po otci a touha po odplatě. Cestuje na lodi po Anglii hustou sítí plavebních kanálů, řeší kriminální případy, také se pokouší sblížit se synem, ten mu však příliš nevěří. V závěru Lomax potká jednoho ze svých bývalých proradných kolegů, který po dramatické honičce umírá velmi nepříjemnou smrtí. Lomax je posléze rehabilitován a může se vrátit k policii, což odmítá. (ČSFD)

(viac)

Recenzie (5)

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

“Jmenuji se Lomax, pro přátele Max...” ikonická věta která mi uvízla v paměti 35 let. Prostě nostalgie jako prase :). Bývalý policista cestujíci lodičkou po Anglii, kdy co epizoda to případ. Tenkrát mě fascinovalo, kolik kanálů pro lodní dopravu mají. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

Seriál zo života, po ktorom kedysi siahla aj prozreteľná dramaturgická ruka ČST Praha. Bývalý inšpektor Lomax nespravodlivo obvinený v korupčnej afére, sa po odsedení si dvojročného trestu vracia do bežného života. Ostal mu iba hausbót a vôľa dopátrať sa pravdy. Jednotlivé epizódy sú na dnešnú dobu skôr atmosférické ako akčné, ale pozvoľné budovanie napätia - s približujúcim sa odhalením - postupne graduje. Vrcholom je záver, ktorý rozhodne neponúka tradičnú hollywoodsku katarziu, ale skôr trpkú pachuť z poznania, že život "není peříčko". (19.3.2020) ()

Reklama

Reklama