Reklama

Reklama

Ordinácia v ružovej záhrade

(seriál)
Dráma / Romantický / Rodinný
Slovensko, 2007, 50 min

Hrajú:

Zuzana Fialová, Jozef Vajda, Tomáš Maštalír, Zdena Studenková, Stanislav Dančiak, František Kovár, Michaela Čobejová, Emília Vášáryová, Zuzana Kronerová (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

„Na svete je málo miest, kde sa rozhoduje o živote a smrti. Ženy ich dôverne poznajú, muži chodia po špičkách“. Seriál Ordinácia v ružovej záhrade odhaľuje trinástu komnatu medicíny, presnejšie gynekologicko – pôrodnícke oddelenie nemocnice nemenovaného slovenského mesta a súkromnú gynekologickú ambulanciu. Tieto prostredia spája nielen spoločné poslanie, ale aj kolegiálne a priateľské vzťahy hlavných hrdinov. Protagonistami nie sú iba lekári a zdravotné sestry, ale aj ich rodinní príslušníci, partneri, priatelia a hlavne pacientky. Protagonisti seriálu kladú dôraz na psychológiu postáv v autentickom súčasnom „živote“. Seriál dáva príležitosť pre zaujímavé herecké výkony a divák má po čase možnosť spoznať slovenských hercov, mediálne známe tváre, ktoré sa z polohy moderátorov a zabávačov vrátia opäť k tomu, čo tak dokonale ovládajú na divadelných doskách.

Seriál Ordinácia v ružovej záhrade zaznamenal obrovský úspech v susednom Česku, kde sa stal dlhodobým seriálom s vysokou sledovanosťou. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (197)

GILLWANDER odpad!

všetky recenzie používateľa

Rakovina slovenskej seriálovej filmografie. Herci sú tak presvedčivý ako ponorka s krídlami. Žalostné, úbohé, strnulé, miestami aj choré, nelogické a priznám sa aj horšie ako venezuelská telenovela. Ordinácia v ružovej záhrade je vhodná akurát tak pre ľudí, ktorí to zo životom už nemyslia vážne a chcú sa oň pripraviť nadobro. Hnus a trápna hovadina plná tupých intríg... 0% ()

lenzi 

všetky recenzie používateľa

Nie som fanúšik seriálov - podľa mňa sa jedná o zlodejov času. Tento seriál nepozerám ako celok, ale mal som možnosť vidieť z neho "náhodne" množstvo minút. Je tu celá plejáda dobrých slovenských hercov - dokonca starých klasikov, ktorí podávajú slušné výkony. Preto nechápem tie vyslovené zatracovania (toto sa z ďaleka nedá porovnávať so stupiditou importovanou z Lat. Ameriky) a na vyrovnanie stavu, a tak trocha z trucu dávam až 4 *. ()

Reklama

MarleyCZ odpad!

všetky recenzie používateľa

Viděl jsem českou verzi, vypl jsem. Viděl jsem slovenskou verzi a opět jsem vypl. Nechápu jak se na takovýto pořad dokáže někdo dívat. Je až k pláči jak televize vydělávají na tom, že zkrátka nemají konkurenci. Chápu, že v dnešní době se snad každá televize vypořádává s finančníma problémama, ale točit takovýto hnus, který je za 1. špatně obsazen herci 2. herci mají snad ty nejhorší herecké výkony 3. zdáse mi, že kameramani úplně usnuli a scénaristi nebyli při smyslech. Skrátka to nejhorší a ztráta času. 1% za tu ůvodní písničku ()

xaver odpad!

všetky recenzie používateľa

Tolik hereckých osobností, tolik hereckých talentů takhle promrháno. Odpad používám velice zřídka a velice nerad. Tolik intrik, tolik zla a falše zhmotněných do jediné osoby, chtěl bych vidět, zda se tvůrci v životě potkali s tolika zlými lidmi, kolik je jich prezentováno v tomto seriálu. Určitě se mezi lidma najde mnoho "sviňí", ale aby autoři zmotňovali několik obrsviní do jedné osoby, k tomu se snad nemuseli uchalovat. Těch průšvihů v jedné malé nemocnici by stačilo na zavření několik velkých. Přitom o skutečných problémech našich nemocnic se tam moc nedovíme. Autoři viděli chod nemocnice asi z ponorky, a to ještě musela být zakalená voda. ()

TomBar 

všetky recenzie používateľa

Opäť raz neúspešný pokus priniesť seriál z domáceho prostredia. Tvorcovia zvolili kopírovanie českej verzie, čím sa odbremenili od vytvorenia námetu... no zdá sa, že seriózny seriál na úrovni sa u nás natočiť nepodarí. Dávam jednu hviezdu len preto, aby som zdôraznil, aký prepadák bol seriál Medzi nami ... ()

Galéria (119)

Zaujímavosti (8)

  • Pri natáčaní sa stretli aj bývalí manželia Zdena Studenková a režisér Stanislav Párnický. (pravo)
  • Scenáristkou seriálu sa stala aj mladá študentka televíznej dramaturgie Zuzana Dzurindová - ide o dcéru expremiéra Mikuláša Dzurindu. (pravo)
  • Jednou z najsledovanejších epizód bola tá, v ktorej sa ako letuška objavila populárna a zároveň škandálmi opradená moderátorka hlavnej spravodajskej relácie Markízy Marianna Ďurianová. (pravo)

Reklama

Reklama