Reklama

Reklama

Veľká Británia, píše sa rok 1971. Predavač ojazdených áut Terry Leather (Jason Statham) je až po krk v problémoch: predaj kedysi honosných áut z druhej ruky v londýnskej štvrti East End zúfalo viazne – a navyše mu ich temer do jedného totálne zdemolujú drsní vymáhači dlhov, pretože sa Terrymu nepodarilo včas vyrovnať podlžnosti u jedného z bezcharakterných bossov podsvetia... Potom však do jeho života opäť vstúpi nádherná Martine Loveová (Saffron Burrows), s ktorou ho kedysi očividne spájalo čosi veľmi silné – teda ešte predtým, ako sa Terry rozhodol pre svoju súčasnú manželku Wendy (Keeley Hawes) a Martine sa začala naplno venovať iným prioritám... Keď si zájdu na pohárik, dá Martine Terrymu tip na zdanlivo dokonalú bankovú lúpež – a Terrymu sa podarí veľmi rýchlo presvedčiť svoju partiu, aby do toho šli! Prenajmú si malý obchodík, ktorý je vzdialený len dva vchody od Lloydovej banky v ulici Baker Street, sa vyvŕtajú podzemný tunel, ktorý má ústiť priamo do bankového trezoru, v ktorom množstvo schránok plných peňazí a šperkov čaká už len na to, aby si ich napchali do vreciek! Všetko prebieha hladko – no len kým si istý amatérky radista náhodou vypočuje komunikáciu lupičov a zalarmuje políciu! No smoliarskym kriminálnikom sa na päty zavesí nielen Scotland Yard, ale i tajné služby MI5 a MI6! Terry totiž netuší, že Martine má svoje vlastné plány, v ktorých významnú úlohu zohrávajú fotografie jedného z členov britskej kráľovskej rodiny pri dosť extravagantných sexuálnych hrách v Karibiku, ako aj predstaviteľov vlády vyžívajúcich sa v špinavých sado-masochistických fantáziách v luxusnom vykričanom dome Sonie Bernovej (Sharon Maughan)... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (547)

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Velmi kvalitní krimi, v které se rozhodně skupinka lupičů vykrást banku velmi oblíbeným způsobem a to prokopáním od sousedů. Bankovní trezor obsahuje schránky, které jsou malými komnatami tajemství mnoha dobrých i zlých osob nedalekého okolí, takže se loupež stane pro lupiče problematičtější než očekávali. Jde po nich snad každý, který chce zpět svoje fotky, díky kterým drží v šachu ministry, starosty nebo mafiány. Jason Statham by však nebyl tvrdý chlap, kdyby se všem nepostavil a nesnažil se z toho své kamarády lupiče dostat, co nejrychleji. Film mě naprosto překvapil tempem a příběhem, v kterém se stále něco děje a uteče jako voda. Opravdu příjemná a staromódní záležitost s velmi dobrými herci. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Najlepší film, v akom Jason Statham v posledných (mnohých) rokoch hral. Ba dokonca aj naozaj hral. Výborne napísaná aj natočená, svižná, a najmä zručne vygradovaná záležitosť. V okamihu, keď už sa zdá, že to stratí dych, začne to mať omnoho väčšie gule, tvorcovia výrazne pritvrdia a záver je doslova strhujúci. Bavilo ma to tak veľmi, že som chvíľu rozmýšľal o piatich hviezdičkách. ()

Reklama

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Povedane jednou, mierne rozvinoutou vetou: "Ma to prudko chytlavy smrnc". Ako snaha o divakcy atraktivne spracovanie skutocnej udalosti ide o velmi prijemny, stylovo precizny a remeselne dokonaly heistik, ktory si uzijete o to viac, o co vacsie su vase znalosti slangoveho anglickeho zargonu (pozor nie z krajiny za velkou mlakou, ale iba od ostrova za kanalom La Manche). Namatkovo: Might it not be prudent to get the committee to consider issuing a D-notice, to protect everyone potentially embarrassed by this criminal activity?// bollocks... . Statham zase raz nesklamal. ()

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Jde zkrátka o to, že někteří lidé náleží do smečky perverzních a nevěrných úchylů, a když taková skutečnost vyplave na hladinu, udělají vše proto, aby jí potopili zpět na dno. A to si pak Jason Statham se svojí bandou kumpánů nemůže ani vykrást banku a lup si v klidu užít. Co k filmu napsat nebo dodat?? Svižné a elegantně ukrojené masové sousto, které při prvním kontaktu s jazykovými chuťovými pohárky lahodí, lehce se rozmělní, snadno se polkne, ale až v žaludku trochu zazlobí, protože bylo orestované příliš zprudka, a tudíž vevnitř nedodělané. Film jakoby se snažil vše rychle odvyprávět, ale neví přesně, na co nebo koho se soustředit. Škoda, že se nevěnoval z větší části hlavním postavám Terryho gangu. Pro mě je to však jediné vada na kráse. Statham se do těchto rolí skvěle hodí, nakonec své pěsti i orazítkuje do tváří pronásledovatelů, takže spokojenost. Ještě vlastně jedna věc, která mi možná unikla: všichni truchlí nad ztrátou jednoho z nich, ale co ti dva další?? 42 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Príjemná oldschoolovka na jedno pozretie. Statham po dlhom čase v uveriteľnom príbehu skúseného remeselníka Donaldsona opäť dokazuje že charizmy má na rozdávanie i v skutočnom príbehu, ktorý síce nie je ničím výnimočný ale spoľahlivo pobaví hlavne keď sa príde na to čo sa týmto amatérom podarilo dokázať :-D. Takéto skutočné príbehy by sa proste mali točiť častejšie. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (11)

  • Cameo si strihol spevák skupiny The Rolling Stones Mick Jagger ako zamestnanec banky. (m.a.t.o.)
  • Princezna Margaret (1930-2002), dcera prince Alberta (vévody z Yorku) a Lady Elizabeth Bowes-Lyon, skutečně byla v šedesátých a sedmdesátých letech velmi kontroverzní členkou britské královské rodiny. Hovoří se o tom, že měla poměr mimo jiné s frontmanem kapely Rolling Stones Mickem Jaggerem, hercem Petrem Sellersem či s vnukem někdejšího britského premiéra Robinem Douglas-Homem. Její vazba na spekulace kolem loupeže se sice přímo nabízí, jde však čistě o dohady. (curfew77)
  • Více než 100 obětí loupeže odmítlo vypovědět, co se v jejich bezpečnostních schránkách ukrývalo. (hendrich6)

Reklama

Reklama