Reklama

Reklama

Veľká Británia, píše sa rok 1971. Predavač ojazdených áut Terry Leather (Jason Statham) je až po krk v problémoch: predaj kedysi honosných áut z druhej ruky v londýnskej štvrti East End zúfalo viazne – a navyše mu ich temer do jedného totálne zdemolujú drsní vymáhači dlhov, pretože sa Terrymu nepodarilo včas vyrovnať podlžnosti u jedného z bezcharakterných bossov podsvetia... Potom však do jeho života opäť vstúpi nádherná Martine Loveová (Saffron Burrows), s ktorou ho kedysi očividne spájalo čosi veľmi silné – teda ešte predtým, ako sa Terry rozhodol pre svoju súčasnú manželku Wendy (Keeley Hawes) a Martine sa začala naplno venovať iným prioritám... Keď si zájdu na pohárik, dá Martine Terrymu tip na zdanlivo dokonalú bankovú lúpež – a Terrymu sa podarí veľmi rýchlo presvedčiť svoju partiu, aby do toho šli! Prenajmú si malý obchodík, ktorý je vzdialený len dva vchody od Lloydovej banky v ulici Baker Street, sa vyvŕtajú podzemný tunel, ktorý má ústiť priamo do bankového trezoru, v ktorom množstvo schránok plných peňazí a šperkov čaká už len na to, aby si ich napchali do vreciek! Všetko prebieha hladko – no len kým si istý amatérky radista náhodou vypočuje komunikáciu lupičov a zalarmuje políciu! No smoliarskym kriminálnikom sa na päty zavesí nielen Scotland Yard, ale i tajné služby MI5 a MI6! Terry totiž netuší, že Martine má svoje vlastné plány, v ktorých významnú úlohu zohrávajú fotografie jedného z členov britskej kráľovskej rodiny pri dosť extravagantných sexuálnych hrách v Karibiku, ako aj predstaviteľov vlády vyžívajúcich sa v špinavých sado-masochistických fantáziách v luxusnom vykričanom dome Sonie Bernovej (Sharon Maughan)... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (548)

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Celou dobu jsem čekal az Statham někoho zmlátí (jak to u něj bývá dobrým zvykem) a byl jsem nadšený. Ne jednoho, ale zmlátil hned 2 důchodce o holi co se mu postavili. Teda to byla ta nejkomičtější (neúmyslně) akční scéna s tímto bojovým hrdinou, jakou jsem kdy viděl. Zbytek filmu průměrná loupežničina, kdy hlavní hrdina vystupuje jako plešatý mrňous. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Další z filmů, při kterém fandíte lidem, co dělají nekalou práci, ovšem v tomto - na pravdě založeném - příběhu bylo jedině dobře, že se šláplo korupci a jiným nečistotám na kuří oko. Snímek se nese v solidním tempu, které není sice strhující, ale nenudí, ba co víc, dokonale diváka baví, jelikož se neustále něco děje a ke konci nabírá film na napínavosti. Herci jsou tu sympatičtí a celkově tak jde o velmi příjemnou podívanou okořeněnou faktem, že takto nějak se to doopravdy stalo. ()

Reklama

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Příjemné překvapení, jehož největším problémem je vlastní neutralita a minimum opravdu podařených scén, které by byly hodné zapamatování. Jason Statham příběh netáhne, tak jak jsem čekal, to se ovšem dá říct i o ostatních postavách. Ač jednotlivý hrdinové nepůsobí zrovna důvěryhodným dojmem, neměl jsem jediný důvod jim nefandit. Chytrá zápletka začne fungovat až v druhé části, po bankovní loupeži, kdy se majitelé vykradených stránek rozhodnou vyšetřit případ - vzhledem k choulostivému obsahu - na vlastní pěst. Samotná akce je totiž nepříliš nápaditá, a vlastně krom nápadu s odposlechem dost fádní. Roger Donaldson se ukazuje se skvělou hereckou sestavou v tom nejlepším možném světle. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Zábavné, napínavé, zamotané, vtipné, drsné... čo viac si človek môže želať pri britskej čiernohumornej kriminálke? A najlepšou pikoškou je, že je to vynikajúca fikcia na základe skutočných udalostí - odporúčam nájsť si na internete nejaké infošky a zistíte, čo všeličo tu scenáristi krásne vystihli, domysleli a skombinovali tak, že vlastne vytvorili vysokú pravdepodobnosť, že ak aj nie všetko, tak dosť toho mohlo naozaj byť ako vo filme ;-) Vylúpenie banky - dnes už pre scenár tak trápne obyčajné, ak v ňom nejde aspoň o kasína a x-ciferné sumy - je tu okorenené supertajným pozadím aj záujmami viacerých dotknutých strán, či už ide o MI-5, podsvetie, ctených členov parlamentu alebo radikálneho čierneho rasistu - pričom ani jedna sa nestará, kam až zájde pri získavaní extrémne kompromitujúcich materiálov od drobných zlodejíčkov, čo si odhryzli priveľké sústo... A len jediná strana má relatívne slušného zástupcu, ktorý sa pri vyjednávaní so zlodejmi chce zachovať aspoň poctivo - ale ktorá to je??? ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Princezna Margaret si odjela odfrknout do Karibiku a královská rodina, potažmo hoši z pětky a šestky, mají rázem v bankovní schránce 118 menší problém ohrožující čest a zájmy koruny.. Heist film překlopující se ve druhé polovině do krimi thrilleru s politickým pozadím bude nejspíš jen velmi volně založen na skutečné události, přesto vás toto svižné retro hravě čapne. Překvapilo mě, jak kladiváři z West Hamu dlouho čekají na pohár a také akční umírněnost J.Stathama, jenž vybrakoval Bodiemu šatní skříň a s výjimkou nesportovního skopání H.Poirota sužovaného ledvinovými kameny a pár rozdaných hlaviček se drží při zdi. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (11)

  • Více než 100 obětí loupeže odmítlo vypovědět, co se v jejich bezpečnostních schránkách ukrývalo. (hendrich6)
  • Scény odehrávající se v metru se natáčely ve stanici Aldwych station, protože skutečná Tottenham Court Road station byla v osmdesátých letech přebudována. (ČSFD)
  • Cameo si strihol spevák skupiny The Rolling Stones Mick Jagger ako zamestnanec banky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama