Reklama

Reklama

Veľká Británia, píše sa rok 1971. Predavač ojazdených áut Terry Leather (Jason Statham) je až po krk v problémoch: predaj kedysi honosných áut z druhej ruky v londýnskej štvrti East End zúfalo viazne – a navyše mu ich temer do jedného totálne zdemolujú drsní vymáhači dlhov, pretože sa Terrymu nepodarilo včas vyrovnať podlžnosti u jedného z bezcharakterných bossov podsvetia... Potom však do jeho života opäť vstúpi nádherná Martine Loveová (Saffron Burrows), s ktorou ho kedysi očividne spájalo čosi veľmi silné – teda ešte predtým, ako sa Terry rozhodol pre svoju súčasnú manželku Wendy (Keeley Hawes) a Martine sa začala naplno venovať iným prioritám... Keď si zájdu na pohárik, dá Martine Terrymu tip na zdanlivo dokonalú bankovú lúpež – a Terrymu sa podarí veľmi rýchlo presvedčiť svoju partiu, aby do toho šli! Prenajmú si malý obchodík, ktorý je vzdialený len dva vchody od Lloydovej banky v ulici Baker Street, sa vyvŕtajú podzemný tunel, ktorý má ústiť priamo do bankového trezoru, v ktorom množstvo schránok plných peňazí a šperkov čaká už len na to, aby si ich napchali do vreciek! Všetko prebieha hladko – no len kým si istý amatérky radista náhodou vypočuje komunikáciu lupičov a zalarmuje políciu! No smoliarskym kriminálnikom sa na päty zavesí nielen Scotland Yard, ale i tajné služby MI5 a MI6! Terry totiž netuší, že Martine má svoje vlastné plány, v ktorých významnú úlohu zohrávajú fotografie jedného z členov britskej kráľovskej rodiny pri dosť extravagantných sexuálnych hrách v Karibiku, ako aj predstaviteľov vlády vyžívajúcich sa v špinavých sado-masochistických fantáziách v luxusnom vykričanom dome Sonie Bernovej (Sharon Maughan)... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (548)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Najlepší film, v akom Jason Statham v posledných (mnohých) rokoch hral. Ba dokonca aj naozaj hral. Výborne napísaná aj natočená, svižná, a najmä zručne vygradovaná záležitosť. V okamihu, keď už sa zdá, že to stratí dych, začne to mať omnoho väčšie gule, tvorcovia výrazne pritvrdia a záver je doslova strhujúci. Bavilo ma to tak veľmi, že som chvíľu rozmýšľal o piatich hviezdičkách. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Princezna Margaret si odjela odfrknout do Karibiku a královská rodina, potažmo hoši z pětky a šestky, mají rázem v bankovní schránce 118 menší problém ohrožující čest a zájmy koruny.. Heist film překlopující se ve druhé polovině do krimi thrilleru s politickým pozadím bude nejspíš jen velmi volně založen na skutečné události, přesto vás toto svižné retro hravě čapne. Překvapilo mě, jak kladiváři z West Hamu dlouho čekají na pohár a také akční umírněnost J.Stathama, jenž vybrakoval Bodiemu šatní skříň a s výjimkou nesportovního skopání H.Poirota sužovaného ledvinovými kameny a pár rozdaných hlaviček se drží při zdi. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Posledné štyri filmy si Donaldson natočil na vrcholovej úrovni a vidno, že tento pán si vie oveľa lepšie poradiť s prvotriednym scenárom, než s béčkami, ktoré točil predtým. Perfektný lúpežný snímok, dokonalá atmosféra, skompletizované napätie do poslednej minúty a zároveň ľahkosť, ktorá úraduje prostredníctvom ostrých hlášok. Záver je trošku vážnejší a hlavne akčnejší. To všetko podľa skutočnosti, samozrejme len inšpirované, ale je mi to ukradnuté, pretože ja som sa bavil kráľovsky. Skvostné a štýlové. Statham, herci, hudba, kamera, filtre, hlášky, scenár a záver. Možno oveľa viac by som sa bavil, keby som to videl v kine alebo na DVD, ale keďže distribútori radšej dovážajú sračky, ktoré si divák vo videopožičovni požičia raz za rok, musel som opäť využiť trestné možnosti. 85%. ()

Hakha 

všetky recenzie používateľa

Asi v první půl hodinovce jsem si říkal, že mě čeká mučednický film. Začátek o ničem, vůbec mě to nebralo, ale po vykradení banky film chytne správný náboj a je zde promotaný řetězec mnoha událostí se stoupajícím drivem a najednou události z první půl hodinky začali dávat smysl. Po závěru jsem si řekl paráda, nebýt vyčerpávajícího začátku, tak by film na mě udělal větší dojem, ale i přes tento velký nedostatek Roger Donaldson, herci a scénář dokázali film vytáhnout nad průměr, mé hodnocení 3,5 hvězdičky... ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Zábavné, napínavé, zamotané, vtipné, drsné... čo viac si človek môže želať pri britskej čiernohumornej kriminálke? A najlepšou pikoškou je, že je to vynikajúca fikcia na základe skutočných udalostí - odporúčam nájsť si na internete nejaké infošky a zistíte, čo všeličo tu scenáristi krásne vystihli, domysleli a skombinovali tak, že vlastne vytvorili vysokú pravdepodobnosť, že ak aj nie všetko, tak dosť toho mohlo naozaj byť ako vo filme ;-) Vylúpenie banky - dnes už pre scenár tak trápne obyčajné, ak v ňom nejde aspoň o kasína a x-ciferné sumy - je tu okorenené supertajným pozadím aj záujmami viacerých dotknutých strán, či už ide o MI-5, podsvetie, ctených členov parlamentu alebo radikálneho čierneho rasistu - pričom ani jedna sa nestará, kam až zájde pri získavaní extrémne kompromitujúcich materiálov od drobných zlodejíčkov, čo si odhryzli priveľké sústo... A len jediná strana má relatívne slušného zástupcu, ktorý sa pri vyjednávaní so zlodejmi chce zachovať aspoň poctivo - ale ktorá to je??? ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (11)

  • Hodinky, které Terry Leather (Jason Statham) ve filmu nosí, jsou značky Tag Heuer, model Monaco. (kwaicheng)
  • Více než 100 obětí loupeže odmítlo vypovědět, co se v jejich bezpečnostních schránkách ukrývalo. (hendrich6)

Reklama

Reklama