Reklama

Reklama

Veľká Británia, píše sa rok 1971. Predavač ojazdených áut Terry Leather (Jason Statham) je až po krk v problémoch: predaj kedysi honosných áut z druhej ruky v londýnskej štvrti East End zúfalo viazne – a navyše mu ich temer do jedného totálne zdemolujú drsní vymáhači dlhov, pretože sa Terrymu nepodarilo včas vyrovnať podlžnosti u jedného z bezcharakterných bossov podsvetia... Potom však do jeho života opäť vstúpi nádherná Martine Loveová (Saffron Burrows), s ktorou ho kedysi očividne spájalo čosi veľmi silné – teda ešte predtým, ako sa Terry rozhodol pre svoju súčasnú manželku Wendy (Keeley Hawes) a Martine sa začala naplno venovať iným prioritám... Keď si zájdu na pohárik, dá Martine Terrymu tip na zdanlivo dokonalú bankovú lúpež – a Terrymu sa podarí veľmi rýchlo presvedčiť svoju partiu, aby do toho šli! Prenajmú si malý obchodík, ktorý je vzdialený len dva vchody od Lloydovej banky v ulici Baker Street, sa vyvŕtajú podzemný tunel, ktorý má ústiť priamo do bankového trezoru, v ktorom množstvo schránok plných peňazí a šperkov čaká už len na to, aby si ich napchali do vreciek! Všetko prebieha hladko – no len kým si istý amatérky radista náhodou vypočuje komunikáciu lupičov a zalarmuje políciu! No smoliarskym kriminálnikom sa na päty zavesí nielen Scotland Yard, ale i tajné služby MI5 a MI6! Terry totiž netuší, že Martine má svoje vlastné plány, v ktorých významnú úlohu zohrávajú fotografie jedného z členov britskej kráľovskej rodiny pri dosť extravagantných sexuálnych hrách v Karibiku, ako aj predstaviteľov vlády vyžívajúcich sa v špinavých sado-masochistických fantáziách v luxusnom vykričanom dome Sonie Bernovej (Sharon Maughan)... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (548)

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Zábavné, napínavé, zamotané, vtipné, drsné... čo viac si človek môže želať pri britskej čiernohumornej kriminálke? A najlepšou pikoškou je, že je to vynikajúca fikcia na základe skutočných udalostí - odporúčam nájsť si na internete nejaké infošky a zistíte, čo všeličo tu scenáristi krásne vystihli, domysleli a skombinovali tak, že vlastne vytvorili vysokú pravdepodobnosť, že ak aj nie všetko, tak dosť toho mohlo naozaj byť ako vo filme ;-) Vylúpenie banky - dnes už pre scenár tak trápne obyčajné, ak v ňom nejde aspoň o kasína a x-ciferné sumy - je tu okorenené supertajným pozadím aj záujmami viacerých dotknutých strán, či už ide o MI-5, podsvetie, ctených členov parlamentu alebo radikálneho čierneho rasistu - pričom ani jedna sa nestará, kam až zájde pri získavaní extrémne kompromitujúcich materiálov od drobných zlodejíčkov, čo si odhryzli priveľké sústo... A len jediná strana má relatívne slušného zástupcu, ktorý sa pri vyjednávaní so zlodejmi chce zachovať aspoň poctivo - ale ktorá to je??? ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Posledné štyri filmy si Donaldson natočil na vrcholovej úrovni a vidno, že tento pán si vie oveľa lepšie poradiť s prvotriednym scenárom, než s béčkami, ktoré točil predtým. Perfektný lúpežný snímok, dokonalá atmosféra, skompletizované napätie do poslednej minúty a zároveň ľahkosť, ktorá úraduje prostredníctvom ostrých hlášok. Záver je trošku vážnejší a hlavne akčnejší. To všetko podľa skutočnosti, samozrejme len inšpirované, ale je mi to ukradnuté, pretože ja som sa bavil kráľovsky. Skvostné a štýlové. Statham, herci, hudba, kamera, filtre, hlášky, scenár a záver. Možno oveľa viac by som sa bavil, keby som to videl v kine alebo na DVD, ale keďže distribútori radšej dovážajú sračky, ktoré si divák vo videopožičovni požičia raz za rok, musel som opäť využiť trestné možnosti. 85%. ()

Reklama

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Tam kde Ocean's Eleven končí vyrehotanými xichtíkmi sympatických robberov, Bank Job ešte len začína tlačiť na pílu. A reže celkom hlboko a z pôvodne očakávanej lightovej krimi-komédie sa stáva mrazivý súboj o všetko. Škoda detajlov (chcem väčších machrov, drsnejšich badguyov, vtipnejšie kecy s trochou irónie a tony atmosféry retro Londýna). Takto film ťahá predovšetkým premyslený a nadupaný scénar (a Statham) a až na ďalšiom mieste je trošku sterilná, pravítková réžia. 90% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $20miliónovTržby USA $30,060,660Tržby Celosvetovo $60,354,515Tržby za predaj DVD v USA $17,484,000 //počet predaných kusov 878,918║ Prvá polovička nevypadá nijako moc zvláštne rozbehnutá, presnejšie nič nové sa tam neudeje, čo by sme už prv nevideli v takomto druhu filmu kde sa vykráda banka. Až v tej druhej polovici to naberá spád a dosť sa aj pritvrdí, čím sa film povýši do tej lepšej ligy a aj keď to je v celku zručne natočené, niečo tam ešte chýba aby to bol o kus plnohodnotnejší film. Určite stojí za pozretie. /80%/ ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Velmi kvalitní krimi, v které se rozhodně skupinka lupičů vykrást banku velmi oblíbeným způsobem a to prokopáním od sousedů. Bankovní trezor obsahuje schránky, které jsou malými komnatami tajemství mnoha dobrých i zlých osob nedalekého okolí, takže se loupež stane pro lupiče problematičtější než očekávali. Jde po nich snad každý, který chce zpět svoje fotky, díky kterým drží v šachu ministry, starosty nebo mafiány. Jason Statham by však nebyl tvrdý chlap, kdyby se všem nepostavil a nesnažil se z toho své kamarády lupiče dostat, co nejrychleji. Film mě naprosto překvapil tempem a příběhem, v kterém se stále něco děje a uteče jako voda. Opravdu příjemná a staromódní záležitost s velmi dobrými herci. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (11)

  • Scény odehrávající se v metru se natáčely ve stanici Aldwych station, protože skutečná Tottenham Court Road station byla v osmdesátých letech přebudována. (ČSFD)
  • Více než 100 obětí loupeže odmítlo vypovědět, co se v jejich bezpečnostních schránkách ukrývalo. (hendrich6)
  • K bankovní loupeži v londýnské bance Lloyds Bank v ulici Baker Street skutečně došlo v září 1971. Stejně tak je skutečností, že radioamatér tehdy náhodně zachytil vysílačkovou komunikaci lupičů a předal informaci policii, která ji ale nedokázala včas vytěžit. Pravdou je i to, že se případ údajně po několika dnech poněkud vytratil ze stránek novin a pachatelé přepadení dodnes nebyli odhaleni. Vše ostatní ve filmu je ale čirá spekulace. (curfew77)

Reklama

Reklama