Reklama

Reklama

13: hra smrti

  • Česko 13: hra smrti (viac)
všetky plagáty
Trailer

Nová tajná soutěž bohatých nabízí možnost vyhrát obrovskou sumu peněz. Nabídka hry však přichází pouze těm, kteří mají problémy v práci, s penězi, rodinou a láskou. Pokud se jim podaří splnit 13 úkolů, dostane se jim bohatství, které přesahuje jejich nejdivočejší sny. Ale má to háček, úkoly prověří veškeré jejich schopnosti - od lásky přes náboženství až po morální hodnoty. Jako v každé hře, i zde jsou však pevně daná pravidla a kdo je nedodrží, ZEMŘE! Jak daleko jste ochotni zajít v honbě za penězi VY? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (224)

EdaS 

všetky recenzie používateľa

13 Beloved je (bohužel) jen drsnější verze Hry a stejně jako v případě Fincherova bijáku jej nejvíc sráží závěrečné odhalení. Konec ale naštěstí nestaví celý předchozí děj na hlavu a nedělá z diváka totálního idiota. Díky do extrému (ano, Saw vám příjde na mysl) vyhroceným situacím, působivé atmosféře a solidní filmařině dávám 4 hvězdy. P.S. Jsem moc rád, že se mi nikdo ani nepokoušel vysvětlit, jak se mohl každý hrdinův pohyb natáčet kamerou. :o) ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

Veru tak. Thajský protiúder na, pre mňa osobne o dosť zaujímavejšiu, Finchrovu Hru, tentoraz však v o dosť drsnejšom kabáte. Kvitujem však tempo filmu, ústredného herca a viaceré zaujímavé, občas dosť prekvapivé prvky, ktoré držia diváka v neustálom napätí. Okrem pozitív by sa určite dali odhaliť aj príbehové (nelogické) diery, ale akosi nemám záujem sa nad tým hlbšie zamýšľať. 80% ()

Reklama

stration 

všetky recenzie používateľa

Variace na Hru, SAW, Running Mana a bůhvíco ještě. Tentokrát ale opravdu dotáhlé do extrému. Některé úkoly jsou opravdu na samotné hranici všeho. Viz. restaurace. Napětí neustále roste a hlavní hrdina se rychle prokouše a bůhví co ještě k poslednímu úkolu. Pointa mě celkem překvapila a v podstatě potěšila. Mohlo to dopadnout daleko hůř. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarený hororový thriller z thajskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o mladíkovi, ktorému sa vôbec nič nedarí, je v dlhoch a navyše práve prišiel o prácu. A keď je na samom dne, dostane telefonickú ponuku od tajnej organizácie, aby plnil rôzne úlohy, ktoré mu prinesú veľké bohatstvo a tak s tým aj súhlasí. Lenže úlohy sú čím ďalej extrémnejšie a dostanú ho do problémov aj s políciou, no jeho verná priateľka vie, že niečo nie je v poriadku a tak sa rozhodne čím skôr zistiť celú pravdu, aby svojho priateľa zachránila. So spracovaním som nadmieru spokojný, úvodná štvrťhodinka výborne oboznámi s nepríjemnou situáciou hlavného hrdinu, pôsobí to až tak depresívne a potom sa už začne samotná hra a tak sa je stále na čo pozerať. Síce sa tu nájde pár slabších scén, hlavne týkajúce sa pátrania po organizácii a aj celý záver je taký zvláštny, nie zlý, ale určite sa z toho dalo získať aj viac. Ale to už ani moc nemôže sklamať, lebo rôznych zaujímavých a vydarených scén je film plný. Čo sa týka samotných úloh, tak som dosť spokojný. Niektoré síce sú mimo záber a iba sa o nich niečo povie, ale to sú práve tie najnezaujímavejšie, takže to vôbec neprekáža, tie ostatné sú rozmanité, často originálne a niekedy aj dosť nepríjemné a drsné. Rozplakanie detí alebo scéna so stoličkou sú ešte zábavné, ale celá situácia so studňou, scéna v reštaurácii alebo vešanie prádla sú nezabudnuteľné. S hereckým obsadením nemám problém, hlavný hrdina to po všetkých stránkach zvládol dobre, podobne je na tom aj jeho priateľka a pár menších postáv, som spokojný. A nič nemôžem vytknúť ani réžii a technickej stránke, všetko funguje nadmieru dobre. 13: hra smrti patrí medzi to najlepšie v rámci podobných filmov, dá sa tomu viacero vecí vytknúť, ale je to nadmieru zaujímavé a nápadité a bavím sa aj po niekoľkých pozretiach. 79% ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Zacal to Arnie s Running Man, nasledoval Fincherov upgrade The Game a thajci koncept "reality hry" dovieli v snimke 13 Beloved takmer do dokonalosti. V tvrdsej a imho i inteligentnejsej podobe. Ovsem, nie v zmysle rafinovanych point, ale v praci s divakom i zanrovymi mantinelmi. 13 Beloved je podobne ako viacere oblubene sucasne popkulturne filmy zanrovym chameleonom, kde zmena farby neindikuje len zmenu zanru, ale i samotny presah do kritiky nasho informacneho/medialneho veku. Zaroven, ako snimka postupnym absolvovanim jednodtlivych uloh skrz hlavneho hrdinu vyborne graduje, odhaluje priamo divak sam na sebe aj druhy objekt kritiky - voyerizmus, u ktoreho sme vdaka skvelo vybudovanej identifikacii s hlavnym hrdinom sami hlavnymi aktermi a tercom zaroven. Skoda toho zbytocneho popisneho finale cez "zakulisie hry", pretoze vsetko dolezite uz bolo predtym povedane. Btw. Hollywood uz stihol zakupit pravo na americky remake... .90% ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (3)

  • Exkrement, který má Phuchit za úkol sníst, byl vytvořen ze směsi buráků, syrupu a durianu. (Raztubyl)
  • Výroba filmu zabrala sedm měsíců. (Holina)

Reklama

Reklama