Reklama

Reklama

Traja cudzinci

Trailer 4

O tom, čo sa 11. februára 2005 stalo v dome rodiny Hoytovcov, nie je doteraz jasné. Pre Kristen McKayovú a Jamesa Hoyta malo ísť o krásnu noc vo dvojici v prázdninovom dome, patriacom jeho rodičom. Po odchode z oslavy kamarátovej svadby a vrátia sa do domu, nič šťastnému zamilovanému páru nevychádza. A navyše uprostred noci ozve klopanie na dvere a za nimi čudný hlas. Kristen a James nečaká noc plná vášne, ale noc plná utekania a skrývania sa pred troma maskovanými cudzincami. Snažia sa prežiť noc hrôzy, ale netušia že Cudzincom sa uniknúť nedá... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (546)

lesumir 

všetky recenzie používateľa

Výborný psycho, který jsem těžko rozdejchával! Začátek a celá hodinka je dokonalá, atmosféra šlape jak má a já se bál dokonce nadechnout. Jenže. Konec je odfláknutý, bez jakýkoliv pointy nebo něčeho, čeho bych se mohl chytnout. Jestli závěr má být tou mystikou, tou záhadou, tak se to vážně nepovedlo. Slabé tři hvězdičky! ()

Viktooorka 

všetky recenzie používateľa

Typický americký dům. Velká prosklená okna s posuvnými dvěřmi bez zámku. Na dveřích zámek je, ale rozbitý. Takže z celkem slušné pevnosti (kdyby fungovalo to, co má) se stává najednou domeček pro panenky s mladým vystrašeným párem na hraní :-) Nasadit masky a jde se zlobit :-) Tento film má dost slušnou atmosféru vytvořenou z neznáma a jeho největším kladem jsou dva hlavní aktéři. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Komorne ladený hororový thriller nemal najhoršie recenzie. Ja mám tento štýl rád a preto sa takýmto filmom nevyhýbam ani nad nimi neohŕňam nos. Netvrdím, že tu už neboli lepšie kúsky, ale mňa si postavy získali tým, že pri prvom zistení, že sa niečo deje siahajú po zbrani, alebo počomkoľvek na obranu, namiesto zvyčajného vresku a pobehovania. To, že im to nevyšlo, je jednoducho bezmocnosť proti zohratému tímu vrahov, ktorých identitu sa nedozvieme. Silnou stránkou filmu je komorná atmosféra, pretože takmer 90% filmu sa odohráva v dome a v jeho okolí, preto veľmi vynikne zvuková stopa. Aj preto si tu viac ako v iných filmoch užijete obyčajný buchot na dvere, či zvuk alarmu. 70%. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nabudúce už to pôjde ľahšie.“ Toto je jeden z tých hlúpych hororov, kedy by ste na mieste hrdinov urobili asi milión iných vecí a o 15 minút by ste sedeli vo vyhriatej policajnej kancelárii s kávou a manželka vás upokojujúco škrabkala po chrbte. Liv Tyler a Scott Speedman však nie sú vy. Ako pár sú síce vcelku sympaťáci, ale s logickým riešením vzniknutých problémov je to podstatne horšie. Neviete, či zúriť, plakať, smiať sa alebo ísť na hodinu na záchod a vrátiť sa až na záverečné titulky (a ušetriť si tak kopu nervov). Ani nebudem písať všetky tie bludy, ale aspoň jeden príklad: „oni“ majú jednu sekeru a hrdinovia brokovnicu, napriek tomu proti „nim“ nemajú šancu (hádzať to na neskúsenosť je blbosť, aj „oni“ to robili prvý raz, je to jasne povedané). A to vôbec neriešim neetický problém tvorcov, ktorí skopírovali o dosť pôsobivejší (obsahoval tiež nelogické veci, ale atmosféra bola stokrát desivejšia) francúzsko-rumunský polokultový kúsok Ils (a ani to na rovinu nepriznali aspoň v titulkoch). Občas to chytí trocha príjemne nepríjemný drajv (kto to je? Čo chce? Nestojí kúsok odo mňa v tme a nenačahuje sa po mne práve?), ale to je asi tak všetko. 30% ()

choze odpad!

všetky recenzie používateľa

Totální výsměch. Fungovalo to pro mě jen těch pár minut, kdy se příchozí opakovaně ptají na Tamaru a pak osamocené Liv tlučou na dveře (v obou případech nic, co bychom už dobře neznali z FUNNY GAMES a MOTELU SMRTI). Jak nastoupily masky, nedokázal jsem to brát vážně (a když se na konci dlouze dívaly na své oběti na gauči, připadaly mi silně retardovaně) a navíc nastoupila vláčná nuda v podobě nahánění se po domě a venku a z dálky předvídatelných zvratů a lekaček. Záběry, kdy některý ze zabijáků nepovšimnut stepuje dlouhé vteřiny v pozadí působily dobře v trajleru, ale ve filmu jsem je přijímal naprosto lhostejně. Úděsné. Nějaké ty body ještě tak za Liv v posledním tažení, ale když si vzpomenu, jak mě celou dobu srala ta kvedlavá kamera... ne, nic nebude. ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (16)

  • Kirsten si poraní ruku a James ji obváže vlastní kravatou, tu však v několika dalších scénách má opět na sobě. (salamandrr)
  • Bryan Bertino se inspiroval zážitkem z dětství, když byl sám doma a strašila ho parta zlodějů. (Dines)
  • Režisér nařídil štábu, aby při natáčení vydávali různé zvuky, aby se herci lépe vžili do rolí a byli více vystrašení. (Dines)

Reklama

Reklama