Reklama

Reklama

Traja cudzinci

Trailer 3

O tom, čo sa 11. februára 2005 stalo v dome rodiny Hoytovcov, nie je doteraz jasné. Pre Kristen McKayovú a Jamesa Hoyta malo ísť o krásnu noc vo dvojici v prázdninovom dome, patriacom jeho rodičom. Po odchode z oslavy kamarátovej svadby a vrátia sa do domu, nič šťastnému zamilovanému páru nevychádza. A navyše uprostred noci ozve klopanie na dvere a za nimi čudný hlas. Kristen a James nečaká noc plná vášne, ale noc plná utekania a skrývania sa pred troma maskovanými cudzincami. Snažia sa prežiť noc hrôzy, ale netušia že Cudzincom sa uniknúť nedá... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (546)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Docela prijemny prekvapeni. Jiste, muze se stezovat na prakticky absenci pribehu, kde to je jen o tom, ze je dvojka zavrena v baraku a pride je zmasakrovat particka zabijaku. Taky se da stezovat na vicemene stereotypnost filmu a nebo na absenci nejaky vyraznejs krvavy sceny. Jenze tohle vsechno vyvazuje dokonala mraziva atmosfera. Pritom reziserovi staci malo, vystrasenej vyraz Liv a tuseny nebezpeci, kde na jednom miste neco klepne, na druhym zahlidneme obrys postavy. Je sice fakt, ze vrahove maj asi teleport, ale to je detail. Navic ma film jen ubohejch 75 minut a nesnazi se o nakej happy-end, takze po kratkym 10 minutovym uvodu to je napinava zalezitost od zacatku az do konce. ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Snaha debutujúceho režiséra Bertina oživiť v poslednej dobe stagnujúci hororový žáner návratom ku koreňom je síce sympatická a nie zriedka je jeho samoúčelné strašenie aj naozaj pôsobivé ale na to aby zaslúžil skutočné uznanie, bohužiaľ zlyháva v zbytočnostiach. Nevadí mi, ak sú záporáci vždy o krok vpred ale tie "nadprirodzené schopnosti" si skutočne mohli odpustiť, alebo aspoň schovať do Heroes. Filmu, ktorý sa snaží tváriť ako "inspired by true events" to iba zbytočne podkopáva nohy, ešte viac ako absencia akejkoľvek pointy. Napriek tomu na debut vôbec nie zlé a palec hore pre prípadné ďalšie Bertinove filmy. ()

Reklama

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Ticho pred búrkou. Presne tak The Strangers začínajú. Snaha vzbudiť strach, zdeptať a inými spôsobmi odfajčiť psychické rozpoloželenie diváka funguje na jednotku. Na druhej strane a tej podstatnejšej, nemôžem prísť na odpoveď jednej veľmi relevantnej otázke. "Why are you doing this to us?" Prečo nám - teda im - to robíte? Zápletka jednoducho nemá logické vysvetlenie. Z prvo plánovaných troch hviezd zvyšujem na slabšie štyri, pretože prišla neodkladná potreba prepnúť zvuk zo slúchadiel na reproduktory. A nepýtajte sa prečo, vy supermani :) (áno, bál som sa) ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Oceňuji myšlenku natočit pro změnu horor, v němž lidem nejde po krku nadpřirozená pakáž, ale obyčejní smrtelníci. Spolu s postavou Liv Tyler bylo tohle ovšem to jediné, co mě na Nich (či jak Je mám skloňovat) nakonec zaujalo. Film byl totiž nudný, nebál jsem se při něm, ačkoliv se u hororů bojím rád a často, mám-li důvod, a jediné, k čemu mě příběh nutil, bylo žasnout nad nablblostí scénáristů. Jeden příklad idiotského chování postav za všechny - mnou volně parafrázovaný myšlenkový pochod hlavního hrdiny: "Jé, hele zlato, někdo se nám snaží prosekat sekerou skrze vchodové dveře. Tak já do nich zevnitř střelím brokovnicí. Co na tom, že do dveří udělám díru jako do stodoly. Třeba se ten moula lekne a poběží sekat zase chvíli k sousedům." Jak říkám - ztráta hodiny a půl (na to, jak je film krátký, byl ještě pořád dost dlouhý), během níž jsem akorát dostal chuť podívat se na Peckinpahovy ne-pře-ko-na-tel-né Strašáky.___P.S. "Postavou Liv Tyler" opravdu nemyslím její roli.___P.P.S. Skutečnou hrůzu mi nahnala snad jen jedna otřesná country píseň hrající z gramofonu. Brrrr, bude se mi o ní zdát, vím to. ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Slamenná atrakcia a z poza rohu vystupujúcich bubákov som mal si rovnaký strach, ako v strašidelnom dome na vozíku. Aj cez ideálne podmienky na sledovanie hororu a vyspoilerovaný záver som sa dokázal úvodom na krizový párik namotať. Žiaľ expozícia naberala nechutné minúty, napätie vystriedala rezignovaná apatia a jediné čo ma hrialo u srdca bola znalosť stopáže. Ak ešte si niekedy na Strangers spomeniem, tak ako učebicový error gradácie napätia. 40% ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (16)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. května 2008 v Rusku. (Varan)
  • Během natáčení filmu trpěla Liv Tyler zánětem mandlí. (Valsadora)
  • Film je volně založen na vraždách, které se staly v roce 1981 v Severní Kalifornii. (Chatterer)

Reklama

Reklama