Reklama

Reklama

Traja cudzinci

Trailer 1

O tom, čo sa 11. februára 2005 stalo v dome rodiny Hoytovcov, nie je doteraz jasné. Pre Kristen McKayovú a Jamesa Hoyta malo ísť o krásnu noc vo dvojici v prázdninovom dome, patriacom jeho rodičom. Po odchode z oslavy kamarátovej svadby a vrátia sa do domu, nič šťastnému zamilovanému páru nevychádza. A navyše uprostred noci ozve klopanie na dvere a za nimi čudný hlas. Kristen a James nečaká noc plná vášne, ale noc plná utekania a skrývania sa pred troma maskovanými cudzincami. Snažia sa prežiť noc hrôzy, ale netušia že Cudzincom sa uniknúť nedá... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (546)

Arx 

všetky recenzie používateľa

Spíše tak 3,5 hvězdičky. Strangers je zkrátka klasický, lehce předvídatelný horor, který Vás dokáže vtáhnout děje. A to hlavně díky hereckým výkonům a slušným scénářem. Jakmile ho ale dokoukáte do hodiny na něj zapomenete. I tak lze ale horor doporučit. Svoji úlohu zaujmout velmi dobře splní. Pokud se ale v současnosti rozhodujete jestli jít do kina na Cizince nebo Sirotčinec. S klidnou hlavou vám doporučuji Sirotčinec, který je v provonání s tímto filmem o třídu lepší. 70% ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Strata času. Niet v tom štipky logiky a pre mňa osobne ani napätia. Úvodná polhodina je ešte ako-tak pôsobivá, ale neustále sa zjavujúci a miznúci bubáci v maskách postupne stratia na svojej tajomnosti a strašidelnosti a stanú sa z nich len otravní a nudní pandrláci. Po hodine už si budete želať, aby konečne prišiel producent, vyhodil toho neschopného režiséra a zvyšok filmu zveril nejakému francúzskemu mäsiarovi. Ten rádoby šokujúci záver by mal možno v podaní á la Hranice smrti slušnú šťavu, takto je to len zúfalo bezkrvné zavŕšenie rovnako suchého filmu. ()

Reklama

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Hezky “mansonovská” home invasion a pořádná napínačka, přičemž to napětí moc nefunguje :) Hlavní postavy by bylo fajn lépe poznat a mít zájem o jejich osud, trojice maskovaných killerů zase strádá na děsivosti. Když se vám někdo vyloženě snaží brnkat na nervy, ale přitom je to poloviční nuda... I tak bod za Liv - mega půvabná. ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Snaha debutujúceho režiséra Bertina oživiť v poslednej dobe stagnujúci hororový žáner návratom ku koreňom je síce sympatická a nie zriedka je jeho samoúčelné strašenie aj naozaj pôsobivé ale na to aby zaslúžil skutočné uznanie, bohužiaľ zlyháva v zbytočnostiach. Nevadí mi, ak sú záporáci vždy o krok vpred ale tie "nadprirodzené schopnosti" si skutočne mohli odpustiť, alebo aspoň schovať do Heroes. Filmu, ktorý sa snaží tváriť ako "inspired by true events" to iba zbytočne podkopáva nohy, ešte viac ako absencia akejkoľvek pointy. Napriek tomu na debut vôbec nie zlé a palec hore pre prípadné ďalšie Bertinove filmy. ()

Matty 

všetky recenzie používateľa

Hrozně samoúčelné, ale svůj cíl to plní. Znepokojuje. Znepokojuje víc než většina jiných hororů, jež nejsou při nabourávání pocitu domácího bezpečí tak intenzivní. Trailer uvádí něco ve smyslu „říkáme si, že nám se nic nemůže stát“, a přesně o tom to je. Ve svých domech a bytech a chalupách se cítíme nejbezpečněji, jako nenapadnutelní, ale v dnešní době tato integrita postrádá dřívější stabilitu (kterou možná nikdy neměla, ale alespoň nám to nebylo neustále sugerována všemi dostupnými médii) . Před čím a jak dlouho nás uchrání vrstvy dřeva, betonu a skla? Právě ono postupné pronikání za fyzicky i psychicky vymezené hranice soukromí děsí v Cizincích nejvíc. Od drobných provokací, přes introspektivní prohození rolí (KILLER) až k brutálně a na americky film velmi nekompromisně vyhrocenému finále. Rozkošně mrazivých scén, kdy se z hlouby mizanscény vynoří hajzl s bílou maskou by mohlo být více, ohraných klišé s vybitým telefonem a starým rádiem v kůlně méně, každopádně z toho nemám vůbec dobrý pocit, za což horor slabší čtyři hvězdičky jistě zaslouží. Apendix: Z různých důvodů jsem si během sledování vzpomněl na Vacancy, Straw Dogs, Wolf Creek a pochopitelně Funny Games. P.S.: Mezi žánry rozhodně nepatří mysteriózní a délka není 107, nýbrž velmi sympatických 85 minut. 75% ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (16)

  • Film je volně založen na vraždách, které se staly v roce 1981 v Severní Kalifornii. (Chatterer)
  • Liv Tyler i Scott Speedman prohlásili, že šlo o jejich vůbec nejnáročnější natáčení. Např. herečku Liv Tyler zmáhal film spíše psychicky než fyzicky. (Dines)
  • Kirsten si poraní ruku a James ji obváže vlastní kravatou, tu však v několika dalších scénách má opět na sobě. (salamandrr)

Reklama

Reklama