Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vincent Mandel (Yvan Attal) je fotograf a otec rodiny. Právě se rozvádí a celý jeho život se hroutí, protože se nechal řídit svým kamarádem Josephem Plenderem (Clovis Cornillac). Vražda a vydírání táhnou Vincenta ke dnu... Jeho jedinou nadějí je porazit Plendera jeho vlastní hrou. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (39)

DHDV 

všetky recenzie používateľa

Pokud nebudete u filmu přemýšlet vaše hondocení bude určitě nízké, možná doporučuju více zlédhnutí, tak jako sem to udělal já. Scenárista si perfektně pohrál s postavami a musí uznat, že málokterý film má tak propracované postavy. Příběh je docela propracovaný možná moc překombinovaný- ale prostě musíte pozorně sledovat! Docela netypická kriminálka (s charismatickými herci), která by dala na frak i nějaké dražší americké tvorbě… Za překvapení , které sem vůbec nečekal dávám 5 hvězd. ()

Smok 

všetky recenzie používateľa

Teda musím uznať, že scenárista sa s postavou fotografa Vincenta (Yvan Attal) v tomto francúzskom krimi nekašlal a pekne jej nakladal od začiatku až do konca. Asi sa potreboval na niekom vybúriť, lebo na Vincenta sa so započatým rozvodovým konaním začalo všetko "krásne" sypať presne v duchu hesla, že na posratého aj hajzel spadne. Divák, ktorý sa dokáže 2 hodiny udržať v strehu si užije priemernú kriminálku. Za zmienku ešte stojí zostarnutý Pierre Richard v úlohe nedoslýchavého ustrašeného advokáta. Hneď sa mi ten chlap videl nejak známy :) ()

Reklama

bloom 

všetky recenzie používateľa

Už ze začátku musím napsat, že největší problém Zmije je v její zápletce. Historii o klaďasovi, který musí odolávat starému známému mstícímu se za staré křivdy a ohrožujícímu jeho rodinu, najdeme téměř v každém třetím americkém thrilleru. Přesto však Zmije stojí za zkouknutí a to kvůli hercům. Hlavní hrdina díky Yvanu Attalovi naštěstí nepůsobí jako úplný Mirek Dušín a možná právě proto si získal mé sympatie. Vůbec jsem ale nečekal, jakého hajzla dokáže zahrát Clovis Cornillac. Jeho postava působí trochu schematicky, ovšem může se klidně zařadit k těm největším slizounům francouzských kriminálek. Jejich staré dobré (ale bohužel již zašlé) časy snímek chvílemi připomíná. A samozřejmě nesmím zapomenout ani na Pierra Richarda, v jehož postavě právníka tentokrát roztržitého blondýna opravdu nehledejte. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Rádový thriller, ktorý stavia na viacerých motívoch, no ani jeden nedosahuje dostatočnú pútavosť a razanciu nato, aby dokázal diváka úplne strhnúť. Od polovice naberá dej konečne finálne kontúry, takže všetko začína mať význam a prakticky až do konca neprestane nudiť. Klaďasi aj záporáci dostávajú veľký priestor, no svoj charakter postáv nestíhajú dostatočne zúročiť. Yvan Attal bol hereckou zárukou, divácke oko potešila najmä Olga Kurylenko a okrem divákov v jednej scéne určite potešila aj Pierrea Richarda. 70%. ()

Kámen 

všetky recenzie používateľa

Frantíci umí, to je fakt a jak pravil DHDV, dávají na frak dražší americké tvorbě. Naprostý souhlas včetně toho přemýšlení. Překvapivě výborný pro mě neznámý Yvan Attal a samozřejmě potěší menší rolí Pierre Richard. Rozhodně se nenechte odradit dvouhvězdičkovými komentáři typu ... nuda, bla, bla, bla, předvídatelné, bla,bla,bla, nezajímavé, bla, bla, bla ... Tohle není bezduchá americká krimi pro blby, tady skutečně musíte myslet a potom si to užijete na plný pecky ... 5*, jako když vyšije! ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve francouzských lokalitách Asniéres-sur-Seine a Hauts-de-Seine. (Terva)

Reklama

Reklama