Reklama

Reklama

Uherská šlechtična Erzebet Bathory je bohatá, obdivovaná… a obávaná. Její krása je údajně draze vykoupena krví nesčetných nevinných obětí, v níž se koupe, aby si uchovala svěžest mládí! Kam až je ochotna zajít pro lásku a kde leží hranice mezi pravdou a mýtem? (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (97)

verbal 

všetky recenzie používateľa

Juraj, ty kokot, čo si to spravil?! Akási francúzská flundra nakrútila takú istú kokotinu za polovicu. A ja krava dva roky fajčím sponzorov, aby som ti zaplatila vraj že film tvojho života. Pche! A to si vravel, že keď tam dostanem Franka Nera, všeci padnů na riť. Vieš si vobec predstaviť, čo ten pervezný starec chcel? No a to som počula, že ta Delphyová si tam vopchala Wiliama Hurta a to vraj ani nemusela otvorit papulu! Keby si nebol megalomanský kokot, som v hlavnej úlohe, nakrútiš to tiež za polovicu a teraz by zme mali 150 mega na dochodok!! Takto máme akorát holú riť a viěš čo?? Už ti v živote nebudem produkovať ani hovno, aj keby si na kolenách škemral. A vobec, zajtra odchádzam do Talianska za Frankom. Tento je aspoň vo vate a slúbil mi nakrútiť Borghiu - True Story! ()

corona 

všetky recenzie používateľa

Táto Bathory nie je síce tak opulentná ako Jakubiskova ale je rovnako zlá. Delphy by si s ním mohla podať ruky v sprznení a absolútnom nezvládnutí historickej témy a reálií tej doby. Takmer celý dej je vystavaný na legendách a fiktívnej postave Štefana Thurzu (áno palatín mal syna, Imricha a v čase predmetných udalostí mal asi 10 rokov) a akéhosi podivného SM grófa Vizaknu (kde ho nabrala a aký mala jeho postava zmysel?). Škoda, Báthoriovej príbeh je aj na základe jasných faktov tak zaujímavý a desivý, že nepotrebuje pridávať vymyslené konšpirácie a potrebuje konečne kvalitné filmové spracovanie. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najhnusnejších filmov, aké som kedy videl. Báthoryčka je tu za skutočnú psychopatku a aj keď sa kamera snaží nezobrazovať toho príliš, tak aj to málo stačí, aby ste boli zhnusení na poriadne dlhú dobu. To, že sledujeme vlastne iba jednu verziu udalostí, pretože "históriu píšu víťazi", na veci nič nemení. Je škoda, že film má iba niečo cez 90 minút a tým pádom aj dve ústredné myšlienky sú podané dosť polopate a celý záver príliš skratkovito. Nakoniec vám ale viac utkvejú v mysli obrazy takej trojitej popravy a zohavených mŕtvol mladých panien po týždňoch rozkladu. Všetci sa točia okolo Báthoričky ako keby bola najkrajšia žena na svete, lenže to v tomto stvárnení to Julie Delpy rozhodne nepatrí a i keď po rokoch musím skonštatovať, že je to vážne lepšie ako Jurajova verzia (tam by som dnes išiel určite v hodnotení podstatne nižšie), tak Anna Friel je čo sa týka krásy úplne iný level. ()

Crocuta 

všetky recenzie používateľa

Celkově je to nějaké nemastné neslané, idiotsky se tu vražedné běsnění lokalizuje pouze do Čachtic a okolí (přičemž ve skutečnosti právě zde Báthoryová až tak často nepobývala, když jen na Slovensku vlastnila další čtyři výstavnější hrady a valná většina jejích obětí byla zabita na jejích maďarských a rakouských sídlech Sárvár, Keresztúr - dnes Deutsch Kreutz a Léka, nynější Lockenhaus) ale na druhou stranu se Julie Delpy docela podobá hraběnčiným dobovým portrétům a Nádasdy požírající jabko při rozhovoru s panovníkem je celkem zábavný. Vzato kolem a kolem, žádná velká sláva, ale pořád je to lepší než Jakubiskova srdceryvná pohádka o zrazené dobrodějce a jejích bylinkových koupelích. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Julie Delpy sa mi sem nijako nehodí. Ani fyzicky, ani herecky. Režisérsky už vôbec nie, filmu chýba tempo aj gule a rozpočet bol podľa všetkého pomerne skromný. Zároveň je to vo viacerých ohľadoch rozprávka plná anachronizmov a s kopou logických dier. Ktoré má však aj samotná legenda o Krvavej grófke (ako to už s legendami býva:-). Jakubisko je síce fantasta, ktorý mnohým nesadne, ale tému Báthoryčky zvládol o sto percent lepšie ako ambiciózna Francúzska, ktorá o stredovekom Uhorsku nemá ani šajn! ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (3)

  • Aj napriek tomu, že hrad Čachtice sa nachádza na Slovensku a samotná téma je našincom blízka, sa v tejto francúzsko - nemeckej verzii neobjaví a to ani len v menšej roli herec slovenského pôvodu. (Kristine1)
  • Julie Delpy Čachtickou paní nejen režírovala a zahrála si hlavní roli, ale napsala k filmu i hudbu. (Petulka88)

Reklama

Reklama