Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh je založený na skutečné události. Bojová četa v něm propadla v pralesech Vietnamu šílenství. Vize a intenzita tohoto příběhu pevného postoje jediného muže, který se ve světě, kde neplatí žádná pravidla postavil na stranu zdravého rozumu, je zcela bez konkurence a zůstává nepochybně tím nejvíce strhujícím obrazem Vietnamu, jaký byl doposud na stříbrném plátně vykreslen. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (281)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Americkou spoločnosťou určite nepripustiteľný film o tom, aké zverstvá sa páchajú v ich posvätných a nedotknuteľných vojnách, na ktoré je väčšina Amíkov tak hrdá. A bolo to tak vždy, je tomu i teraz v Iraku. Len teraz sa o tom konečne začína hovoriť. A aj napriek tomu sa s tým poväčšine nič nerobí. J. Fox je prekvapivo fakt dobrý, spolu s Pennom si ich De Palma určite nemohol vynachváliť a len ľutujem, že Fox neostal pri rolách s podobnou kvalitnostnou hadnotou. Určite by sa na to hodil viac ako na komédie. 80%. ()

Smok 

všetky recenzie používateľa

Vietnamská drámička "full flavour", ktorá strieľa do vlastných radov a ukazuje, že svinstvá sa vo vojne dejú aj na civiloch, morálka a ľudskosť sa v bojovom nasadení nenosí a je len na kompetentných, či si pred tým budú zakrývať oči, alebo konať. Film bol štartovacím mostíkom pre niekoľkých mladých amerických hercov, napríklad John Leguizamo, a John C. Reilly si tu strihol vôbec prvú svoju filmovú rolu. M.J Fox si toho dobráckeho bojovníka za spravodlivosť dal tiež celkom presvedčivo a všetkých ich ukážkovo terorizoval vtedy len 30 ročný Penn. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Filmov z Vietnamu a o Vietname som videl niekoľko. Rôzny bol ich pohľad na vojnu, rôzna bola sila výpovede. Obete vojny je veľmi priliehavý názov pre to, čo som videl v uplynulej dvojhodinovke. Nechýbali mi bojové scény, dokonale ich nahradili obrazy toho, čo dokáže spraviť vojna z dvadsaťročných mužov, ktorí musia siahnuť na dno svojich fyzických i psychických síl. Že v tomto šialenom virvare pocítia potrebu "rozptýliť" sa surovým a krutým spôsobom a neskôr sa zbaviť jedinca, ktorý ich ohrozuje, patrí k prednostiam tohto zaujímavého i keď na môj vkus trochu nevyrovnaného filmu. Herecké obsadenie filmu sa vydarilo, atmosféra bola chvíľami krájateľná a Ennio Morricone podporil jeho celkové vyznenie. Tie štyri hviezdičky nie sú silné, ale tri by boli naozaj málo na film, ktorý hneď tak nevymizne z pamäti. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Srdcervoucí příběh o unesené, znásilněné a brutálně zavražděné vietnamské dívce je podán s notnou dávkou naturalismu a surovosti. Brian De Palma režíruje opět znamenitě a to jak válečné sekvence, tak i dialogové scény. A specielně od něj, bych něco tak silného a sugestivního nečekal. Co se týče zpracování vietnamského pekla, tak se mi Oběti války líbí více než Četa, Full Metal Jacket a i více, než třeba Coppolova Apokalypsa. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Kvalitný vojnový film z obdobia vojny vo Vietname. Nejedná sa ale o žiadny veľkofilm, čiže žiadne veľké bojové scény s Vietnamcami sa nekonajú. Zato je tu rozpracovaný dosť krutý príbeh a stojí za to mu naslúchať. Veľmi dobre do filmu zapadla dojímavá Moriconneho hudba(fakt nádherná melódia). Veľa sa popísalo ako filmu ublížilo obsadenie hlavnej úlohy M.J.Foxom. Keď som to videl pred 15 rokmi prvý krát, tak mi to tak nepripadalo. Teraz to vidím trošku ináč. Naozaj M.J. Fox nebol najšťastnejšia voľba, kto vie, aký názor na to má B.DePalma dnes. Napriek tomu film stojí za pozornosť.80%. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (15)

  • Keď Ericsson ide na záchod, prenasledovaný Clarkom, ten sa snaží zabiť ho granátom. Herec, ktorý hrá Clarka je beloch, samozrejme je vidieť, že osoba, ktorá granát umiestňuje, má čiernu ruku. (Smok)
  • Film vyhrál v roce 1990 Cenu míru v kategorii politické společnosti. (Monco)
  • Ve Finsku tento film uvádí pod názvem "Sodat Arvet", což znamená jizvy války. (rafix)

Reklama

Reklama