Reklama

Reklama

Oblečen na zabíjení

  • USA Dressed to Kill (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V hitchcockovském stylu rozehrává režisér Brian De Palma nervy drásající thriller o tajemném zabijákovi pohledných žen. Kate Millerová, která trpí v manželství s bezohledným Mikem, dá na radu svého psychiatra Dr. Elliota a začne flirtovat s neznámým mužem. Posléze je brutálně zavražděna ve výtahu. Jediným svědkem zločinu je mladá prostitutka Liz, policie jí však nevěnuje pozornost. Bezcitný zabiják už o ní ale ví... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (173)

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Průměrný De Palma, přestože látka je pro něj ideální a dává to docela dost znát. Bohužel trochu více důvtipný divák si pointu i myšlenku (holt ten Hitchcock...) domyslí vcelku rychle a pak je to jen pěkně udělané čekání na (očekávaný) konec. Technicky tento film není tak extrémní jako Kainova výchova, což je na škodu, protože zrovna zde by se technické perličky vyjímaly a filmu dodávaly na nějaké výjimečnost (o což se snaží snad jen otevřenost k ženským tělům:)). Úchylné, ale ne na tolik, aby to dostatečně zaujalo. ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Krimi-thriller takmer Giallovského razenia. ústredný príbeh s maniakálnym vrahom ktorý sa prezlieka za ženu a vraždí s výhradne britvou. pekné dámy ma bavil. Michael Caine ako psychiater, ktorý príde na to že vrahom je jeden z jeho pacientov, na mňa pôsobil vierohodne. Jeho kultivované vystúpenie a rozhovory tvorili dôležitú časť tejto snímky. a vlastne pripravovali diváka na nie až tak nečakaný koniec celého príbehu. Chvíľku trvá kým sa človek v tejto snímke nájde pretože do prvej vraždy akoby išlo o úplne iný film, je to také.... nevyvážené. Brian De Palma nepatrí k mojim favoritom. ()

Reklama

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Normálne som niekedy nevedel, či to má byť pocta alebo fraška...OK,určite pocta - v "hitchovosti" je De Palma výborný a má napozerané. Vtip je v tom, že pointu odhadne nadpriemerne znalý divák už podľa spoilerového nešťastného názvu a keď nie vtedy, tak minimálne v polovici je jasné snáď všetko a už sa len čaká na potvrdenie. Dressed to Kill má svoje svetlé momenty, ale pôsobí tak neskutočne naivne, až to bolí. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Psycho triler, v ktorom sa musia všetky postavy správať akosi zvláštne a museli byť v určitej spojitosti či v predmete záujmu v istej veci. V tejto atmosfére zvláštnosti najviac poteší erotický labyrint v múzeu. Ale tam siaha režisérsky strop tohoto filmu. Samotné dávkovanie napätia dobré, psychologické načasovanie miestami narušené a miestami v rámci možností, ale už samotný akt násilia je snímaný kostrbatým spôsobom, hlboko narušujúcim pôvodnú schému výkladu. A samotné odhalenie vraha - na smiech. ()

anais 

všetky recenzie používateľa

Je to víc Argento než stále omílaný Hitchock. Ve své konstantní snaze vyprávět obrazem je to fascinující a dokonalé, ale taky malinko legrační. Dressed to kill je až béčkově přímočaré - ale skrz všechna ta zrcadla, split screeny, zrychlené obrazové záznamy, zamlžená skla - jako by De Palma pomrkával po divákovi, že to celé je jen rafinovaná, sebe si uvědomující hra na realitu - film. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (21)

  • V den, kdy zemřel Alfred Hitchcock, 29. 4. 1980, se americkými kiny rozběhla upoutávka na snímek Oblečen na zabíjení, která slibovala nástup "mistra hrůzy", režiséra Briana De Palmy. (Petrus1)
  • Film se dočkal veřejného zatracení od feministek, které ho považovaly za misogynní. (ClintEastwood)
  • Ordinace Michaela Cainea se nachází na Upper East Side v newyorkském Manhattanu. (MrCreosote)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (viac)

Reklama

Reklama