Reklama

Reklama

Nepozvaný hosť

  • Slovensko Návštěvník (festivalový názov) (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Walter Vale (Richard Jenkins) je stárnoucím univerzitním profesorem, jehož život je pomalu konzervován v letitém stereotypu. Tento stereotyp se začíná měnit teprve ve chvíli, kde se Walter náhodně setkává s mladým Syřanem Tarekem (Haaz Sleiman). Tarek, sám skvělý bubeník, překvapí jednoho dne Waltera zkoušejícího hrát na jeho africký buben džembe a nevědomky jej tím vyzve na cestu k nalezení netušeného rozměru jeho vlastní osobnosti. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (277)

Laxik 

všetky recenzie používateľa

Film o muži, který v sobě sice nemá talent na hraní na piano, ale zato skrývá uvnitř své lehce skomírající tělesné schránky ty nejlepší vlohy pro to být dobrým člověkem a nedocenitelným přítelem. Nebo snad jde o film o muži, který po smrti ženy přežívá, místo aby žil, což ho naučí až ukrutně sympatický Syřan Terek? Anebo jde o film ukazující americkou bídu takovou, jaká doopravdy je? Tenhle nádherný film je všechno z toho, a ještě mnohem víc. Tenhle snímek má neuvěřitelnou duši, oplývá myšlenkou a přetéká sympatičností. Obzvlášť Terek je postavou, která mi vždy vykouzlila na tváři přiblblý úsměv, ale zamiloval jsem si celou tu slavnou čtveřici. Bravo! ()

charlosina 

všetky recenzie používateľa

Nečekán, nezván, nenápadně přišel do mého pokoje, usídlil se v mém nitru a už tam zůstal. Ano, přesně takhle to s Walterem Veleym bylo. Zapůsobil hluboce a já na tom nic nezměním. Thomas McCarhty tichým a nenásilným způsobem promlouval tóny, na které já slyším. Co víc dodat? Výkon Richarda Jenkinse byl parádní, příběh mě zasáhl a atmosféra byla "jednoduše" dokonalá. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Veľmi senzitívna a citlivá dráma o osudoch štyroch ľudí, ktorých osud spojil tým najpodivnejším spôsobom. Riešením problému a prezentovanej témy ma film veľmi prekvapil. Mohol byť obyčajným tuctovým filmom o ilegálnych prisťahovalcoch, ktoré možno niekedy boli v kurze a každý z nich bol výnimočný, no dnes už zapadajú do podobnej rutiny ako romantické komédie, či béčkové akčné snímky. Thomas McCarthy a jeho druhý film, v ktorom si príbeh zachováva duchaprítomnosť a divák má z neho pocit nevšednosti a veľkého filmového uspokojenia. Rytmické kreácie hudobnej časti filmu boli na skvelej úrovni, Richard Jenkins bol vo svojej roli a hlavne za bongom neodolateľný a výkon Haaza Sleimana bol takisto na nomináciu. 85%. ()

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

Zatraceně tenká a křehká je ta hranice za kterou by se z tohodle filmu stala jen ubrečená, laciná a průhledná antireklama na nefungující, absurdní a nelidský imigrační systém USA....Tuhle hranici ale The Visitor nepřekročí ani jinak neporuší..netlačí na pilu, neždímá slzyčky...je přímý, lidský, skromný.............prostě inteligentní počin. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Visitor trochu až príliš kričí, aký chce byť síce posmutnelý, ale pozitívne naladený, chápajúci a ľudský. Zámer je tu jasný, niet čo riešiť, diváka nič nerozruší, neprekvapí. Veľmi jednoduchá záležitosť, ale chvíľami naozaj chápajúca a ľudská. Niečo ako pohladenie od starej mamy, ktorá o živote nikdy neklame, ale ktorej veríte, že bude dobre. Napriek nie vždy najšťastnejším koncom... bude dobre. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (1)

  • Hlídané parkoviště, na kterém Walter nechal své Volvo po svém příjezdu do New Yorku bylo zbouráno krátce po dokončení natáčení. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama