Reklama

Reklama

Magické deviatky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (246)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Vôbec neviem, čo si mám o tom myslieť. Nevadil mi ani tak Reynolds, dokázal som si na neho zvyknúť aj keď ho moc nemusím. Doteraz sa mi najviac páčil dva metre pod zemou vo filme Buried (2010). Mám rád komplikované filmy, ale len také, ktoré dokážu človeka prinútiť premýšľať. Tu nebolo o čom. Vlastne film toho veľa nepovedal, ale musím uznať, že sem tam sa vyskytla aj zaujímavá myšlienka, ale nič také, z čoho by som padol na riť. Najviac vo filme zapracovala kamera, tá stála za to. Tá film horko-ťažko vyzdvihla na priemer. Raz pozrieť a zabudnúť. 55/100 ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Po Man From Earth nic nového pod sluncem, přesto ale nápadité a pozoruhodně svěží. Od úvodní zašmodrchanosti v ději až po jemné rozplétání nitek dramatických příběhů se jedná o citlivý film, jehož uměleckou hodnotu ocení nejeden zhýčkaný divák. Další srovnání se nabízí např. s Inception, kdy film ve svém jádru není ani zdaleka tak složitý, jak se navenek snaží působit. Vůbec ne, holt si jej akorát každý přebere po svém s tím, že hlavní pointa se neztratí nikomu. Neměla by... Jinak slova chvály na Reynoldse už mě vážně nebaví pět stále dokola :-). August natočil snímek, který se na DVD neztratí ani v prosinci - howgh. ()

Reklama

heyda 

všetky recenzie používateľa

Velice zvláštní film. Řekl bych, že mi uniklo snad všechno :-D. No musím dát určitě repete, protože tenhle film si to zaslouží. Ale popravdě moc nevěřím, že bych ho dokázal nějak smysluplně uchopit, což považuju za hlavní problém. Jelikož jsem opravdu zmatený ohledně celkového zážitku i příběhu, tak nedám ani odpad ani 5 hvězdiček, ale 3 průměrné hvězdičky. ()

Desperado 

všetky recenzie používateľa

Originálne, na prvý pohľad ťažšie uchopiteľné, avšak v retrospektíve nádherne poskladané filmové puzzle. Skrýva mnoho paralel, ktoré divák môže hľadať každými opakovanými zhliadnutiami, z ktorých si vždy vezme niečo nové. Herecké výkony ústrednej trojice, resp. štvorice tomuto nevšednému zážitku len pomáhajú. David Lynch zbavený temnoty. Silné 4 frčky, zatiaľ. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Skvěle zahraný a režírovaný mysteriózní thriller/drama, který mě zaujal svou originalitou a promyšleným příběhem. Divák je nucen uvažovat o dění na plátně jak v průběhu filmu, tak i po jeho skončení, protože ač je pointa snadno pochopitelná (pokud jste byli pozorní), detaily a drobné souvislosti vám budou docházet i nějakou dobu po dokoukání. Je to film určený pro ty, kterým nevadí přemýšlení o filmu a vytvoření si vlastního rozřešení finálního rozuzlení, skalní diváci např. Rodinných pout nechť se o sledování tohoto radši ani nepokoušejí, protože by pak tomuto skvělému snímku spadlo hodnocení. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (5)

  • V tretej časti filmu ("Knowing") je na poznávacej značke Gabrielovho auta napísané 54P-X63. Súčet 5+4 a 6+3 je deväť a P a X sú od seba v abecede vzdialené deväť miest. (Abiosis)
  • Hlas kameramana, ktorý kladie otázky v druhej časti filmu ("Reality Television"), patrí režisérovi Johnovi Augustovi. (Abiosis)

Reklama

Reklama