Reklama

Reklama

Hrdinovia z prostredia „pod bodom mrazu" sa vracajú, aby zažili ďalšie neuveriteľné dobrodružstvá, tentoraz v ohromnom podzemnom svete dinosaurov. Je to farbistá krajina plná bujnej vegetácie, ktorá je ostrým protipólom mrazivého prostredia z prvých dvoch filmov. Je to krajina plná nebezpečenstiev, ohromných tvorov, rastlín pojedajúcich mamuty, zem plná tajomných miest. Večný smoliar, prehistorický veveričiak Scrat, má pred sebou osudové stretnutie s veveričkou Scratte. Mamuty Manny a Ellie očakávajú prvý prírastok do rodiny. Leňochod Sid sa zase dostane do problémov, keď si založí vlastnú rodinu s nájdenými dinosaurími vajíčkami. Šabľozubý tiger Diego rieši dilemu, či sa z neho v spoločnosti priateľov nestáva príliš veľký a mäkký dobrák. Navyše, keď sa objavia dinosaury, Manny prestáva byť „kráľom džungle". A napokon sa všetci zoznámia s jednookým lasičiakom Buckom, ktorý neúnavne loví dinosaury... (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 4

Recenzie (846)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Po skvelom pokračovaní dobrodružstiev partie prehistorických zvierat sa plánovali tvorcovia opäť nabaliť, no tretia časť mala znova čo ponúknuť, takže sa nejednalo len o bezúčelový a prvoplánový výplach našich peňaženiek. Veľmi elegantne sa scenáristi vysporiadali s ústrednou líniu scenára, počet starých známych (animovaných) tvárí sa nezredukoval, práve naopak, pridali k nim ústredného ťahúňa tejto šialenej cesty, ktorým bola postava menom Buck (geniálne prepožičaný hlas od Simon Pegga). Stretnutie a prechod na dejovú líniu, ktorá je jasná už z názvu - stret s dinosaurami a ich tropickou dobou, bol našťastie zvládnutý s veľkým prehľadom. Samozrejme akákoľvek logika, či historické súdy sú tu zbytočné, veď ide o čistokrvnú zábavu, ktorá sa vo veľkých porciách dostavila, tak pre deti, či pre dospelých, všetci dostali dokonca aj dupľu a ja som bol tiež výsostne spokojný. 85%. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„A zabil ťa?“ – „Bohužiaľ áno. Ale prežil som.“ Keď som bol na prvej DOBE ĽADOVEJ v kine, dobre som sa bavil (80%). Vtedy to ale bol iný príbeh. Mal city, o niečo mu išlo. Avšak už v dvojke (40%) to po peniazoch lační tvorcovia nasmerovali úplne iným smerom a z neobjavných, ale úprimných emócií sa stali patetické srandy, z pôvabných postáv karikatúry a humor stratil akúkoľvek úroveň. Už ani legendárny Scratt nebol taký pôvabný, ako v jednotke. Navyše do partie pribudli nové postavy, ktoré boli EŠTE nudnejšie, ako ústredné trio. Bohužiaľ, dinosauria trojka sa už absolútne dištancovala od akejkoľvek logiky (nebo hlboko pod zemou) a je rovnako (pod)priemerná, ako druhý diel. Len raz za 30 minút som sa fenomenálne bavil („rekonštrukcia brokolice“). Inak som iba rozpačito nadvihoval obočie. ()

Reklama

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Dle mého osobního úsudku naprosto zbytečné pokračování. Z dětského hlediska je tomu zajisté jinak - však je také tento animák dětem určen. To respektuji, leč i přes svou stále pubertální duši jsem se zasmál o mnoho méněkrát, než kolik by stačilo na lepší hodnocení. Pravda, neměl jsem možnost 3D projekce, pak by to možná bylo o něčem jiném. I tak si ale stojím za svou první větou. Za těch osm let od doby ´jedničky´ se série stává stále infantilnější, vtipy se opakují, originálních nápadů jsem v ´trojce´ shledal pramálo. Abych ale jen netrousil kritiku, přeci jen mne něco zaujalo. Velice rád jsem slyšel Simona Pegga, jehož postavu Bucka hodnotím jako nejpovedenější. Jack Sparow hadr! :-) Nu a to je, milé děti, asi vše. Na film se podívejte, ale zkuste to stihnout dřív, než vám bude deset. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Trojka vtipností a nápaditostí navazuje na první díl, z druhýho si bere jen to dobrý(vačice, mamutice) a je to zase skvělá zábava plná super povedených fórků, nových i staronových postav a zase dokonalých vsuvek s praveverkou, který jsou opět geniálně vymyšlený a hlavně originální,což je naprosto skvělý na to, kolik toho s ní už bylo natočeno. Výborná zábava ()

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 7.3/10] | me: Každý z Ice Age-ov priniesol niečo nové, ale celkovo vždy poľavil oproti jednotke. Tento diel nie je výnimkou. Ak sa na to pozerám ako detský divák, tak vidím krásnu rozprávku plnú hravých animácii a podnetov na smiech, avšak z môjho ozajstného pohľadu je veľká časť deja príliš obyčajná (čo sa o jednotke povedať nedá), dokonca aj veverica-e (a žaluď ) už nemá v sebe to čo mala predtým. Naštastie sa všetko vylepšuje ku koncu druhej polovice (bohovský Buck) a záver (flight-fight) je dostatočne rýchly, funny a akčný na to, aby dobre pobavil. Napriek dinosaurom, novým motívom a hrdinom je tento diel opäť o čosi slabší (jednoduchší, prostejší),... ale (práve preto) tí najmladši sa však budú určite baviť vynikajúco (a to som nevidel v 3D), možno ešte lepšie ako v predchádzajúcich častiach... Moje hodnotenie sa preto odvíja od toho, čo som videl (a ako som sa bavil) s Ice Age 1. ()

Galéria (94)

Zaujímavosti (13)

  • Řev dinosaurů byl vytvořen pomocí zvuků slonů a velbloudů, nahrávaných v Thajsku a Africe. (adamc)
  • Film byl v České republice velmi úspěšný – v kinech ho vidělo 852 tisíc diváků a utržil 100,4 milionu korun. (petr.koca)
  • Náklady na výrobu a reklamu přesáhly 90 milionů amerických dolarů, což bylo v přepočtu zhruba 1,7 miliardy českých korun. (blackrain)

Súvisiace novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (viac)

Reklama

Reklama