Reklama

Reklama

Spálené životy

  • Česko Planina v ohni (viac)
Trailer

Scenárista Guillermo Arriaga, ktorý sa podieľal na filmoch Alejandra Gonzáleza Iňárritu Amores Perros a Babel, debutuje ako režisér drámou o láske, zrade a odpustení, v ktorej sa prelína minulosť a prítomnosť niekoľkých postáv, oddelených v čase i priestore. Mariana je šestnásťročné dievča z mexického pohraničného mesta, Sylvia je manželka z Portlandu a dvojica Gina a Nick sú milenci, ktorí sú však obaja zadaní a majú deti. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (201)

Radiq 

všetky recenzie používateľa

V podstatě když si vzpomenu, co bylo v tomhle filmu, tak mě napadá jedině nahá Charlize. Jo, krásná je, dokonce překrásná, ale jinak je to film dost o mexickém hovnu. Žádná postava tam není vyloženě sympatická, protože je to buď nevěrná kurva nebo dávačka kurva, nebo osmahlej mexikánec evokující české cigánstvo (až na to, že mexikánci pracovali). No a jinak jsem horlivě čekal na konec... Jo a herci v mládí a pak v další životní etapě na sebe nebyli vůbec podobní... ()

Flakotaso 

všetky recenzie používateľa

Nevýrazné, stereotypní, nicneřešící. Tyhle mozaikové filmy nemám příliš v lásce a a jsou dle mého názoru hodně přecenovány. Vyjímku tvoří Babel, který je mi z těchto filmů zdaleka nejsympatičtější. Na Planině v ohni se dá pochválit snad jedině slušná hudba, ale jinak...prostě jenom další průměrný film. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa, ten začiatok a vlastne skoro celá prvá polovica na mňa nezapôsobili dobre - na môj vkus príliš chaotické a zmätočné, čo potom často skĺzavalo do nudy. Druhá polovica, v ktorej sa príbeh konečne začína vyjasňovať bol už lepší a záver vôbec najlepší, aj keď sa dal čakať. Rozporuplné pocity, ale na lepší priemer to stačí. 65/100 ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Hodně dobře zvládnutá hra s nelineárním dějem. Kvůi propásnutému začátku na ČT jsem nevěděl, že Theron a Lawrence jsou jedna postava v rúzných časech, což jediné mi moc nesedělo. Jennifer Lawrence ve Spálených životech ještě nebyla hvězdou, co by utáhla film (jako jí byla o dva roky později v Až na kost, ale koukat se na ní už sakra dalo! Postava Kim Basinger ale byla naprosto odporná, a osud téhle staromilenecké dvojice mě docela potěšil. Fotříka Mariany bych pověsil za k.... do průvanu. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Dráma podľa môjho gusta. Zopár prekvapivých momentov, ktoré sa pozvoľne odhaľujú vo fantasticky zostrihanom príbehu. Celé je to podfarbené skvelou muzikou a atmosférou prostredia. Nepotrebuje sa to vnucovať a vtierať divákovi, či dokonca, ako vo väčšine podobných filmov, ho citovo zdierať. No a top všetkému dávajú dve dámy, Charlize Theron a megadlhonohá Kim Basinger. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (3)

  • Název snímku může být přeložen do španělštiny jako „El Llano en Llamas“, což je název sbírky povídek Juana Rulfa, jednoho z nejznámějších mexických spisovatelů. (orkadimenza)
  • Rozpočet filmu činil 20 milionů dolarů. (Agatha)
  • Lokality, ve kterých se natáčelo byly: Depoe Bay, Portland v Oregonu a Las Cruces v Novém Mexiku. (Agatha)

Súvisiace novinky

Oscarové blondýnky a talentovaný Mexičan

Oscarové blondýnky a talentovaný Mexičan

21.10.2007

Dělí je celá jedna generace, ale mají mnoho společného třeba to, že se obě vypracovaly z modelek a sex-symbolů na oscarové herečky. Kim Basinger a Charlize Theron. Teď je uvidíme v jednom filmu. A… (viac)

Reklama

Reklama